PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 1 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Savršeni procesor

Bojan Petrović

Bojan Petrović analizira razne komponente računarskog sistema i odgovara na pitanje koliko koja od njih utiče na ukupne performanse računara. Pokazuje se da nije sve u procesoru: ako se radi u nekom grafičkom okruženju, vredi uštedeti na procesoru i investirati u grafičku karticu! Ovo po mnogo čemu jedinstveno istraživanje pokazalo je da no je da 486DX4 za mnoge primene predstavlja daleko isplativiju investiciju od preskupog Pentiuma!

Za prve računarske korake

Dejan Veselinović

Dejan Veselinović je od računarskih firmi tražio minimalne PC konfiguracije koje su početkom marta koštale između 2800 i 3200 dinara. Pokazalo se da se za malo para može dobiti prilično muzike: pet testiranih kompjutera sasvim pristojno obavlja čak i umereno složene računarske zadatke!

Obračun kod O.K. lasera

Dejan Veselinović

LaserJet, verovali ili ne, nije jedini laserski štampač na svetu - Dejan Veselinović ga je uporedio sa Epson-ovim modelom iz iste klase, EPL-5600, i zaključio da su po svemu slični... osim što je Epson primetno brži!

28800? Moguće je!

Zoran Životić

14400 bps modemi su, kažu neki, igrali samo jedno leto: već se razmišlja o 28800 bita u sekundu! U našim uslovima opreznosti nikad dosta: može li 28800 bita da "prođe" kroz naše telefonske linije? Zoran Životić je utvrdio da može... uz određene probleme!