PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
 

Specijalna izdanja

TehnoGuru


50 godina računarstva u Srbiji

50 godina računarstva u Srbiji

 

Malo je zemalja u svetu koje su još pre 50 godina imale znanja i potrebe da razviju i proizvedu sopstveni računar - Srbija se u ovaj elitni klub koji je brojao svega 10 članova učlanila 1960. godine, računarom CER-10. Obeležavajući ovaj važan jubilej PC Press je, u saradnji sa Društvom za informatiku Srbije i Institutom "Mihajlo Pupin", a pod pokroviteljstvom Uprave za digitalnu agendu Republike Srbije, izdao knjigu "50 godina računarstva u Srbiji - hronika digitalnih decenija".


Englesko-srpski enciklopedijski rečnik

Englesko-srpski enciklopedijski rečnik

 

Potreban vam je dobar i moderan englesko-srpski rečnik na disku vašeg računara, kome ćete se obratiti kad treba protumačiti neku reč ili frazu koju ste pronašli negde na Internetu ili u pismu koje ste dobili? "Englesko-srpski enciklopedijski rečnik" je rezultat desetogodišnjeg rada prof. dr Dušana Simića a ujedno i najkompletniji rečnik ove vrste na tržištu - sadrži 1.100.000 reči, 120.000 dodatnih pojmova i 15.000 izraza.


Office i Vista na radnom mestu

Office i Vista na radnom mestu

 

Primenite sve potencijale aktuelne Microsoft-ove poslovne platforme! Pažljivo osmatranje domaćeg tržišta i kontakti sa firmama uverili su nas da Windows Vista sada stiže na svim novim računarima, a Microsoft Office 2007 stiče sve veći broj korisnika. Čak i tradicionalno nepoverljivi administratori velikih sistema procenjuju da je, nakon objavljivanja prvih Service Pack-ova, nova platforma postigla potpunu stabilnost i da je spremna i za najzahtevnije poslove.


iPC 2008+

iPC 2008+

 

iPC 2008+ dupli DVD - Elektronski indeks časopisa "PC". Izdanje sadrži sve tekstove i ilustracije objavljene u časopisu "PC" tokom njegove gotovo 14-godišnje istorije - od PC #1 (april 1995) do PC #148 (oktobar 2008). Svaki od preko 7.500 tekstova objavljen je onako kako je prezentovan u časopisu - vidite kompletne stranice, sa slikama, tabelama, listinzima i ostalim prilozima, i možete ih pregledati na ekranu ili štampati.


ePC1000+

ePC1000+

 

ePC1000+ DVD - 1000 lakih rešenja za 1000 računarskih problema. Knjiga "PC 1000" u elektronskoj formi, uz lako pretraživanje kao i bonus od 4GB softvera u javnom vlasništvu. Na jednom mestu biće sve što vam je potrebno da biste konfigurisali nov računar, prilagodili radno okruženje i onda produktivno radili...


PC Vodič kroz primene računara

PC Vodič kroz primene računara

 

Knjiga "Vodič" se ne bavi opisivanjem opcija mainstream programa, već se koncentriše na opis načina da primenite računar u širokom dijapazonu oblasti. Pomoći će Vam da se opredelite za konfiguraciju potrebnu za Vaš posao, kako da povežete, koristite i zaštite Vaš računar. Uz to opisujemo niz primena PC računara u koje, osim poslovnih programa, spada i multimedija, crtanje, montaža kućnog videa, obrada zvuka.. Specijalno - uz PC Vodič besplatno dobijate i Katalog PC Muzeja i PC Muzej DVD-Video


PC 1000

PC 1000

 

Hiljadu lakih rešenja za hiljadu računarskih problema - Knjiga na preko 250 strana koja donosi kratke savete za korišćenje Windows-a, Word-a, Excel-a, PowerPoint-a, Access-a, Photoshop-a, Illustrator-a i mnogih uslužnih programa. Rubrika Odabrani bajtovi u časopisu "PC" već godinama pomaže čitaocima da efikasno reše ili čak preduprede mnoge probleme, a sada je ta zbirka saveta, dopunjena mnogim novim iskustvima naših saradnika, pretočena u knjigu. Naručite u pretplati!


Windows XP na srpskom

Windows XP na srpskom

 

Priručnik za upotrebu Windows-a XP potpuno prilagođen terminologiji koja je korišćena pri lokalizaciji operativnog sistema. Knjigu možete naručiti u ćiriličnoj ili latiničnoj varijanti.


Office 2003 na srpskom

Office 2003 na srpskom

 

Najpopularniji poslovni paket današnjice će konačno biti prilagođen srpskom jeziku - za 14. april Microsoft je zakazao promociju lokalizovanog Office-a 2003. Istovremeno će biti promovisana i knjiga "Sistem Microsoft Office 2003 na srpskom" u kome smo, na preko 400 strana, detaljno opisali korišćenje ovog paketa i njegovih dodataka za naš jezik.


PC Softver 2005 na srpskom

PC Softver 2005 na srpskom

 

Prva knjiga na domaćem tržištu koje se obraća najširem sloju korisnika lokalizovanih poslovnih paketa. Upoznajte Microsoft Windows, Word, Excel, PowerPoint, Access i Outlook, zatim pristup i korišćenje Interneta i rad u mreži. Knjiga za početnike iz koje će i iskusniji korisnici imati šta da nauče.


PC Almanah softvera 2005 DVD

PC Almanah softvera 2005 DVD

 

DVD "PC Almanah softvera 2005" sadrži preko 100 aktuelnih verzija besplatnih i shareware programa. Svaki od njih propraćen je opširnim uputstvom na srpskom jeziku, koje osim načina korišćenja samog programa sadrži i savete za racionalni rad u oblasti koju program pokriva: organizacija podataka, backup, zaštita, obrada video materijala...


PC2005 - Decenija na DVD-u

PC2005 - Decenija na DVD-u

 

PC2005 je elektronsko izdanje časopisa "PC" - na DVD smo smestili preko 10 godina naše istorije, od PC#1 (april 1995) do PC#115 (kraj 2005). Uz elektronsko izdanje "PC"-ja dobijate i bonus - na PC2005 DVD smestili smo oko 3 GB softvera u javnom vlasništvu. Na jednom mestu ćete tako imati sve zvanične Service Pack-ove za Microsoft Windows XP i Server 2003, Microsoft Office 2003, Adobe i Corel programe, antivirusni softver, popularne shareware i freeware alate i mnoge korisne dodatke za Windows.


PC Almanah softvera

PC Almanah softvera

 

Veliki i skupi softverski paketi obično su dobro dokumentovani, ali kako stoje stvari sa uslužnim programima koji olakšavaju rad sa računarom? Na 420 strana saradnici časopisa "PC" detaljno su opisali upotrebu 60 uslužnih programa, a onda te programe upisali na CD koji prati knjigu. Upoznajte sve tajne programa Total Commander, Nero, Norton i Kasparsky Antivirus, ZoneAlarm, Magic Mail Monitor, FlashGet, VirtualDUB, Winamp, PowerDVD, Photoshop Elements, ACDSee i mnogih drugih


iPC2007

iPC2007

 

Elektronsko izdanje časopisa PC - Kompletan sadržaj, 7000 tekstova dosad objavljenih u našem časopisu - tekst, slike, tabele, ilustracije - spreman za čitanje na PC-ju ili PDA uređaju. Novi, hijerarhijski indeksi olakšavaju pronalaženje podatka o uređaju ili programu koji vam je potreban, a pretraživač nalik na Google omogućava efikasnu pretragu kompletnog teksta. Na disku je i kolekcija od 2.5 GB besplatnog softvera.


PC 100 DVD - Elektronsko izdanje časopisa

PC 100 DVD - Elektronsko izdanje časopisa

 

Na DVD smo smestili kompletan sadržaj iz prva 104 broja časopisa "PC": tekst, slike, tabele, ilustracije... Tekst je spreman za čitanje na PC-ju ili PDA uređaju, a u centru izdanja je moćan sistem za pretraživanje i sortiranje dobijenih rezultata o proizvodima i programima. Na disku je i kolekcija od 3 GB besplatnog softvera.


Morton Benson

Morton Benson

 

Morton Benson rečnici su licencno izdanje koje vam PC Press nudi u saradnji sa firmama Procon i KOŠ & CO. Ime Morton Benson je kod nas sinonim za kvalitetan i obiman rečnik, a novi medij će učiniti da ranije papirno izdanje, koje ste svakako koristili, ode u zasluženu penziju.


PC-DVD - Prvo računarsko DVD izdanje u zemlji

PC-DVD - Prvo računarsko DVD izdanje u zemlji

 

4.7 GB vrednih materijala, među kojima je puna distribucija Linux-a, OpenOffice.org za Linux i Windows, veliki broj Open Source, public domain i shareware programa kao i kompletno elektronsko izdanje časopisa "PC" - svi tekstovi iz prvih 85 brojeva našeg časopisa.


PC Softver

PC Softver

 

Personalni računari su među nama već dvadesetak godina, ali njihova upotreba za mnoge i dalje predstavlja enigmu. PC Press je pripremio knjigu za računarske početnike u vašoj firmi: oni će na jednom mestu upoznati Windows, Word, Excel, PowerPoint, Access i osnove primene Interneta...


PC 2001

PC 2001

 

Elektronsko izdanje časopisa PC - na jedan CD-ROM smešten je kompletan sadržaj prvih 70 brojeva našeg časopisa (od aprila 1995. do septembra 2001. godine) i to u dva formata. U PDF formatu date su kompletne stranice "PC"-ja, sa tekstom, slikama, tabelama i ostalim prilozima, dok je čist tekst dat i u HTML formatu, koji olakšava čitanje.


PC 2000

PC 2000

 

Knjiga "PC 2000" je detaljni i popularno pisani vodič za korišćenje najpoznatijeg poslovnog paketa današnjice, Microsoft Office 2000, kao i paketa CorelDRAW 9. Na oko 400 strana detaljno opisujemo upotrebu programa Word 2000, Excel 2000, PowerPoint 2000, Access 2000 i FrontPage 2000, uz posebno poglavlje koje se bavi integracijom Office komponenti i automatizacijom poslovanja u intranet okruženju.


DTP za poslovne korisnike

DTP za poslovne korisnike

 

Jedinstveni vodič za pripremu svih vrsta dokumenata sadrži pažljivo osmišljena uputstva za upotrebu programa QuarkXPress, InDesign, Photoshop, CorelDraw i Illustrator, kao i poglavlja o digitalnoj tipografiji, hifenaciji, Unicode kompatibilnim rešenjima za prilagođavanje programa našim uslovima... Ukratko, proverena rešenja prilagođena potrebama poslovnih korisnika. Knjigu plati CD-ROM sa korisnim uslužnim programima i drugim dodacima.


HERMES poslovna pisma

HERMES poslovna pisma

 

HERMES je programski sistem koji vam pomaže pri poslovnoj korespondenciji na engleskom jeziku. To je elektronski zbornik probranih i pažljivo pripremljenih poslovnih pisama koja se mogu koristiti u različitim prilikama. Autor izdanja HERMES je firma KOŠ & CO.


3CD4PC

3CD4PC

 

3CD4PC je kolekcija koja će vam omogućiti da efikasno koristite savremeno softversko okruženje zasnovano na Windows-u 98/2000 i Office-u 2000 i da to okruženje prilagodine domaćim uslovima i svojim potrebama. Programi koji čine kolekciju su pažljivo izabrani i detaljno opisani...


SezamFile Jesen98

SezamFile Jesen98

 

SezamFile Jesen 98 je velika kolekcija softvera u javnom vlasništvu na dva CD-ROM-a. Mesto u kolekciji su našli uslužni programi prilagođeni Windows-u 98, poslovni programi i dodaci za njih, dopune operativnih sistema, najnoviji drajveri za matične ploče, grafičke i zvučne kartice, modeme, skenere i druge uređaje, softver potreban za pristup Internetu i klijenti za korišćenje servisa globalne Mreže. Svemu tome dodali smo i zanimljive multimedijalne i zabavne sadržaje.


PC kolekcija 2002

PC kolekcija 2002

 

Nova kolekcija open source, shareware, public-domain i demo softvera na dva CD-ROM-a donosi 1.4 GB pažljivo probranih i precizno opisanih programa. Unapredite komfor korišćenja Windows-a ali i upoznajte besplatne alternative, kojima ćete zameniti neke od skupih programskih paketa


PC 98

PC 98

 

Knjiga "PC 98" se, na preko 300 strana, bavi najnovijim trendovima razvoja PC računara, oličenim u novom Microsoft-ovom operativnom sistemu Windows 98. Pisana je sa ambicijom da zadovolji potrebe kako početnika, koji upravo prave svoje prve korake u svetu PC računara, tako i onih čitalaca koji su, kroz svakodnevni rad, savladali osnove upotrebe Windows-a i korišćenja servisa Interneta. Poklon uz knjigu - CD sa prvih 35 brojeva PC-ja.


PC 97

PC 97

 

Knjiga "PC 97", na preko 300 strana, obuhvata detaljna uputstva za upotrebu operativnog sistema Windows 95 / NT, osnovnih komponenti paketa Office 97 (Word, Excel i PowerPoint), programa CorelDRAW 7 kao i kompletno uputstvo za priključenje na Internet i vodič kroz njegove sadržaje. Poklon uz knjigu - CD sa prvih 25 brojeva PC-ja.


Internet

Internet

 

Odavno je rečeno da se nešto nije desilo ako novine o tome nisu pisale. Poslednjih meseci nam se intenzivno "dešava Internet" - nema novina koje se, najpre nedeljno a odskora i dnevno, ne obraćaju čitaocima pričama sa Interneta. Došlo je, međutim, vreme da priče tog tipa izađu iz oblasti fenomenologije i postanu nešto praktično. Prvi korak u tom pravcu je uvek odgovor na ključno pitanje: šta je to Internet? Poklon uz knjigu - CD-ROM sa skinutim prezetnacijama sa Interneta.


PC 95

PC 95

 

U ovoj knjizi, na preko 270 strana, objavljeno je kompletno uputstvo za upotrebu Windows 95, DOS-a 7.0 i vodič za nabavku i konfigurisanje hardvera modernog personalnog računara spremnog za Windows 95. Ovo je prva domaća publikacija koja opisuje novi operativni sistem, a na tržištu se pojavila samo mesec dana posle svetske promocije Windows 95.