PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 100 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Dejstvo treće sile

Aleksandar Veljković

Premda nForce 3 250 ne nudi prevelike brznske dobitke u odnosu na prethodnew Athlon 64 platforme, radi se o ulaganju u budućnost koje se svakako isplati. Testirali smo prvi primerak ekskluzivno dobijen od firme MSI, u kombinaciji sa Athlon-om 3200+ i prvom PMI DDR500 memorijom.

Od DV-a do DVD-a

Od DV-a do DVD-a

Milan Četić

Marko Mihajlović

Upravo ste kupili DV kameru, ali time niste postali režiser - kako da reprodukujete ono što ste snimili pred porodicom i prijateljima? Ili ste kupili DVD pisač i shvatili da vaši porodični video-snimci izgledaju loše u poređenju sa onim što ovaj medij može da pruži? Vreme je da upoznate neke tajne rada sa DV-om... i DVD-om.

MSI Mega 865 barebone

Nenad Akšić

IWill ZPC barebone

Nenad Akšić

Desk Barton radna stanica

Uroš Radulović

HP Workstation XW4100

Nenad Akšić

Fujitsu Siemens Scaleo 600

Nenad Akšić

NEC PowerMate ML6

Branko Maksimović

Gigabyte GeForce FX5950

Branko Maksimović

Asus MyPal A620BT

Vladimir Cerić

Logitech MX510

Nenad Akšić

Nakon čuvenog MX500 miša, na naš test je stigao i naslednik, Logitech MX510. Već smo postavili pitanje da li je moguće napraviti bolji miš od MX500. Logitech je odgovorio potvrdno...

Logitech Internet Navigator Keyboard SE

Vladimir Cerić

SpeedLink džojstici

Branko Maksimović

ST Lab Pocket disk

Branislav Bubanja

Neo SW-M25 zvučnici

Nenad Akšić

Samsung ML-1710P

Angelina Vučković

Samsung je za svoje korisnike pripremio novi model laserskog štampača, naslednika popularnog Samsung 1510, sa nešto poboljšanim karakteristikama, uz punu kompaktnost...

MSI, Packard Bell i PQI MP3 plejeri

Branko Maksimović

HIS grafičke kartice

Branko Maksimović

HIS je odnedavno prisutan na našem tržištu i to sa kompletnom gamom proizvoda. Sa zadovoljstvom smo testirali njihove grafičke kartice zasnovane na ATI čipovima.

HP DesignJet 815 MFP

Milan Četić

DesignJet 815 MFP je tipičan predstavnik nove vrste periferijskih uređaja - reč je o multifunkcionalnoj mašini velikog formata.

Panasonic Lumix DSC-FX5

Milan Četić

U poslednjih nekoliko godina Panasonic je načinio značajne napore da se priključi vodećim proizvođačima digitalnih fotoaparata. U tome je konačno uspeo modelom Lumix DSC-FX5.

Thermaltake Xaser III kućišta

Nenad Akšić

LiteOn DVD pisači

Vladimir Cerić

Kada tragate za kvalitetnim optičkim uređajima, u spisak obavezno uvrstite i LiteON. Eksterni SDW-431SX i interni SOHW-812S daju puno razloga za to.

Epson Stylus Photo R300

Epson Stylus Photo R300

Milan Četić

Epson-ov adut na inkjet tržištu je štampa fotografija, pa nije neobično što ovaj proizvođač na svakih nekoliko meseci plasira novi foto-štampač. Najnoviji model nosi naziv Stylus Photo R300.

MSI P4MAM-L ploča

Nenad Akšić

HP Color LaserJet 9500

Milan Četić

Kolor laserski štampači su u poslednjih deset godina prešli dug put, od glomaznih, komplikovanih i sporih mašina čiji su otisci bili osrednjeg kvaliteta, do glomaznih, komplikovanih i brzih mašina koje štampaju kvalitetno. Zato je uvek zadovoljstvo testirati vrhunski kolor štampača kakav je HP ColorLaserJet 9500.

MSI Mega Cache eksterni disk

Branko Maksimović

Mercury CyberPix E-560M kamera

Branislav Bubanja

Kad god testiramo jeftine digitalne fotoaparate, već pre njihovog uzimanja u ruke spuštamo mnoge kriterijume, znajući da se za malo novca ne može dobiti čudo upotrebljivosti. Sa tom pretpostavkom započeli smo testiranje fotoaparata E-560M iz Mercury CyberPix serije, ali je prvi pogled na njega ukazao da se dobija nešto više...

Logitech Extreme Headset

Nenad Akšić

Extreme PC Gaming Headset je Logitech-ov model slušalica sa mikrofonom namenjen pravim igračima. Izdržljivost je u centru pažnje...

Eio Wave Linker BT slušalica

Branislav Bubanja

Pyro 1394 Drive Kit

Nenad Akšić

Nama relativno nepoznata kompanija ADS Technologies proizvela je komponentu koja bi se najlakše opisala kao "prenosiva fioka sa FireWire konekcijom". O čemu je zapravo reč?

DVD kao videorikorder

Branislav Bubanja

Pre samo godinu dana samostalni DVD rikorder je koštao nekoliko hiljada evra i to u najosnovnijoj verziji. Situacija je danas potpuno drugačija, pa vredi razmišljati o prelasku na sledeću generaciju videorikordera. Pred nama se našao test primerak firme Technosonic.

Putovati a ne eksplodirati

Putovati a ne eksplodirati

Branko Đaković

Jedan PDA, jedan fotoaparat, jedan čitač kartica, notebook i povrh svega projektor... Kako preživeti putovanje sa takvim prtljagom? Tema za još jedan road test.

Jeftini Opteron server

Nenad Akšić

U IT sektoru postao je trend imati u svojoj ponudi server baziran na AMD-ovom Opteron procesoru. Uostalom, teško je odoleti rečenici: "64-bitni server veoma povoljne cene". Kako radi ASUS AW171?

Dobra mera

Milan Bašić

Notebook prilagođen kućnim korisnicima više nije retkost, ali Packard Bell EasyNote E5148, pored povoljne cene, nudi i DVD pisač koji ga izdvaja od konkurencije...

Čuvaj se, visoki napon!

Miljan Jovanović

Ideja o povezivanju računara bez razvlačenja posebnih kablova očito je veoma privlačna, pa se razmatraju različite ideje. Jedna od najjednostavnijih zasniva se na uvek prisutnoj električnoj mreži, a pred nama se našlo rešenje firme iPowerline.

Plus U5 projektori

Voja Gašić

Premda na kućnom tržištu biju žestoku bitku sa plazma i velikim TFT displejima, projektori su nezamenjivi pred većim auditorijumom. Plus-ova U5 generacija teži ka univerzalnosti...

Poslednji pogled na FX

Branko Maksimović

Grafičke kartice nam ovoga meseca stižu iz Holandije, iz dve mlade i uspešne kompanije čija su imena Club3D i Point of View (POV). Šta one nude na FX sceni?

Infosec UPS uređaji

Aleksandar Veljković

UPS uređaji odavno više nisu privilegija servera - jeftinih modela za kućnu i kancelarijsku upotrebu je sve više, a Infosec je nešto novo na našem tržištu. Testirali smo njihove modele od 500, 600 i 800 VA.

Metrologic barkod skeneri

Nenad Akšić

Bar kod čitači u korak prate fiskalne kase, pa nastavljamo sa pregledom uređaja firme Metrologic: na našem stolu su se našli moodeli 2022 Stratos, 9540 Voyager CodeGate, 7320 InVista, 9520 Voyager ali i dodaci kao što su specijalizovana tastatura firme Tysso i pomagalo nazvano ScanPal 2.