PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 105 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Pokretni murali

Pokretni murali

Milan Četić

Marko Mihajlović

Projektori su nezamenljiv deo poslovne komunikacije. Koriste se za prezentacije proizvoda i predavanja, kako u kancelariji tako i na putovanjima. Zato treba da budu dovoljno kvalitetni za prezentaciju pred većom publikom, a istovremeno dovoljno kompaktni za put. Testirali smo (skoro) sve modele na našem tržištu

iPod: Šetnja sa stilom

Vladimir Cerić

Ako ste svoj život stilski uredili prema Apple-olikom dizajnu, nemojte preskočiti ni iPod, nezaobilazni deo tog sveta. Šta donosi ovaj kultni MP3 plejer u novom izdanju?

LG LP60

Milan Bašić

LG LP60 je notebook računar koji predstavlja zamenu za desktop, zamašnih dimenzija, sa ekranom dijagonale 15,4" i slikom u rezoluciji 1280*800 tačaka. Cena je mnogo niža nego što biste nakon ovog opisa mogli da pretpostavite...

Osnova dobrog računara

Osnova dobrog računara

Vladimir Cerić

U želji da sistem integratorima ponude što kvalitetniju osnovu za izgradnju računara, u Direct Link-u su kreirali Barebone Assembly Kit, komplet proverenih osnovnih komponenti po povoljnoj ceni.

Neovo iz tri klase

Branko Maksimović

Neovo profiliše ponudu TFT monitora: jeftini F17C, X17AV za igrače i elegantni E19A.

LG 1730P

Branko Maksimović

Modeli LCD monitora iz LG serije 1730 nisu naslednici popularnih "dvadesetica". To su jeftiniji, ali bolji monitori, pa je jasno da se pred nama našlo novo mainstream rešenje.

Foxconn Alderwood ploča

Nenad Akšić

Foxconn je napravio i925x matičnu ploču koja u potpunosti prati njegov renome. Kako će ona proći na našem tržištu?

Anet notebook

Nenad Akšić

Notebook koji nosi nalepnicu beogradske firme Anet Computers nosi markicu sa cenom od svega 820 evra i solidan spisak opreme ugrađene u kućište. Kako se pokazao ovaj jeftini desktop replacement na našem testu?

Olympus mju mini

Olympus mju mini

Aleksandar Veljković

Mju mini, osim što je po dimenzijama jedan od najmanjih aparata na tržištu, pre liči na deo nakita nego na tehniku. Performanse su, ipak, itekako ozbiljne...

Prve prenosiva 64-ka

Nenad Akšić

ASUS je napravio snažan notebook kome će se posebno obradovati pristalice AMD tabora, koji uživaju u snazi Athlon 64 procesora.

Allied Telesyn AT AR-210/215

Milan Bašić

ADSL nikako da stigne, ali se mnogi intenzivno pripremaju za njega. Zato predstavljamo dva nova ADSL uređaja iz Allied Telesyn porodice.

Gigabyte napad

Branko Maksimović

Šireći svoj asortiman, Gigabyte je počeo da proizvodi i LCD monitore. Probali smo GD1703DP i GD1903DP.

Fujifilm A120 i A340

Aleksandar Veljković

Predstavljamo dva jeftina Fujifilm digitalna fotoaparata koja mogu da zadovolje sve "turističke" potrebe.

APC za sve namene

Vladimir Cerić

APC je kreirao novu klasu UPS uređaja, koja obezbeđuje zaštitu od prevelikog napona iz mreže i baterijsko napajanje skromnog kapaciteta. Stigao je prvi predstavnik te klase.

Domaći MP3 plejer

Branislav Bubanja

Firma Bluestar je, pored proizvodnje memorija, monitora, grafičkih kartica i USB diskova, pokrenula i proizvodnju MP3 plejera. Isprobali smo MP204I.

Bežična fioka

Vladimir Cerić

Najinteresantniji novi proizvod iz asortimana Asus-ove mrežne opreme je WLHDD, bežična "fioka" za 2,5" hard disk. Za malo novca postavićete svoj kućni file server koji će obavljati i neke funkcije mrežnog uređaja.

Staro protiv novog

Vladimir Cerić

Predstavljamo dva PocketPC računara iz Hewlett-Packard-ove porodice iPAQ. rz1710 pripada ekonomskoj, a h4150 višoj klasi.

Lexmark Z612

Milan Đukić

Lexmark Z612 se jasno svrstava u grupu najjeftinijih štampača, okrenutih najmanje zahtevnim korisnicima. Radi sjajno, dok se kertridž ne potroši...

Sony DCR-HC20 DV kamera

Nenad Akšić

HC20 je deklarisan kao MiniDV kamkorder, sa rezolucijom 800.000 piksela, kompaktnim dimenzijama, malom masom i niskom cenom. Da li je to dobra prilika da dođete do svoje prve DV kamere?

Toxic i Excalibur X800

Branko Maksimović

Ako želite najbržu ATI karticu ali biste je rado platili 400 umesto 550 evra, probajte Toxic ili Excalibur X800 Pro. Doduše, biće potrebna mala "hakerska" intervencija...

Logitech komplet i tastatura

Nenad Akšić

Logitech Cordless Desktop komplet nosi oznaku Express, a uz njega je stigla i simpatična tastaturom manjih dimenzija zvana prosto USB Keyboard.

USB lampa

Branislav Bubanja

USB Led Light je jaka LED dioda koja će osvetliti tastaturu ili papirni dokument koji koristite dok radite, napajajući se iz USB porta. Zgodna "igračka" za putnike...

Neo Turbo Mars tastature

Nenad Akšić

Neo pojačava nastup na tržištu tastatura. Na test su nam stigli crni i srebrni modeli zvani Turbo Mars - Email Multimedia Keyboard.

HP LaserJet 1160 i 1320

Milan Četić

Čak i najveći moraju da menjaju strategiju da bi bili konkurenti na tržištu laserskih štampača. Prva najava ove promene vidi se na HP-ovim modelima iz niže srednje klase koji se zovu LaserJet 1160 i LaserJet 1320.

Plastični, gumeni i metalni

Branko Maksimović

Testirali smo niz novih modela Canyon, Transcend, LG i Gigabyte USB flash diskova.

Canon A95

Aleksandar Veljković

Canon je ponovo uspeo da napravi bestseler, aparat koji je otklonio čak i sitne zamerke koje su upućivane prethodnim modelima. Da li je to zaista G5 u jeftinijem pakovanju?

NGS grafičke table

Siniša Stojanović

Cadboy Ultra i Draw Master, dve jeftine grafičke table, predstavljaju šansu da do ove vrste periferala dođu i oni koji ne žele da plate za neki od "izvikanih" modela.

Didonator

Jelena Rupnik

Predstavljamo BenQ FP785 ekran u obliku torbe, printer forensics postupci i operativni sistem (ili možda ipak kancelarijski softver?) zvani Magic Desktop.

X700: Nešto između

Branko Maksimović

Radeon X700 serija kartica je na očekivan način popunila prazninu u ATI-jevoj PCI Express familiji. X300 i X600 sada pripadaju ekonomskoj klasi, X800 donosi visoke performanse a "ono između" testiramo ovog meseca...

Novi nVidia mainstream

Novi nVidia mainstream

Branko Maksimović

GeForce FX serija kartica nije bila uspešna na tržištu, pa smo nestrpljivo očekivali jeftiniji nV40. Konačno je stigao, pod imenom nV43...

Prženje u velikom stilu

Vladimir Cerić

Najnoviji DVD pisači se vrlo slično ponašaju i slično koštaju, pa je teško odlučiti se. Verujemo da će vam uporedni test devet najnovijih modela pomoći da napravite pravi izbor.
pc105dvd.zip (4.577,18 kB)

Domaći recept

Domaći recept

Milan Bašić

Posle porodice desktop računara, Comtrade je predstavio četiri notebook-a čime je domaći brend zaokružio ponudu. Kako rade Comtrade-ovi "mališani"?

Od celuloida do bajtova

Nenad Veljković

Pojavom digitalnog videa javila se i potreba za konverzijom celuloidnog Super 8 formata na digitalni medij. Uspomene, improvizacije i popriličan trud obeležja su našeg iskustva...

Digitalni VCR

Branislav Bubanja

Viđali smo kućne DVD pisače, viđali smo risivere sa hard diskom a sada dolazi vreme da obe funkcije stanu u isto kućište. Kako sve to radi i koliko košta, u izvedbi firmi Philips i Panasonic?

Canon Pixma štampači

Aleksandar Veljković

Canon već duže vreme predstavlja pravi izbor kada treba kupiti štampač koji sjedinjuje ekonomičnu eksploataciju i kvalitetan otisak, ali nije lako probiti se na izuzetno konkurentnom inkjet tržištu. Zato je pripremljena nova linija štampača kojoj je dato zajedničko ime Pixma.

GPS kvartet

Aleksandar Veljković

Ne morate da letite nebeskim prostranstvima ili plovite okeanima da bi vam "vangradski" GPS uređaj koristio. Kako se sve može primeniti mogućnost određivanja pozicije u prostoru pomoću Garmin eTrex i Geko GPS "igrački"?

Tabla bez sunđera

Tabla bez sunđera

Aleksandar Veljković

Elektronske demonstracione table unose pravu revoluciju u učionice. Kakve su prednosti Copyboard i Interactive Whiteboard firme PLUS Vision nad kredom i sunđerom? Ima li nedostataka?

Oprema na malo

Aleksandar Veljković

Computer shop-ova u našem gradu iz dana u dan ima sve više, a ponuda roba i usluga u njima je sve bogatija. Ovog meseca krećemo u šetnju kroz nove radnje...