PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 109 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Samo za vaše oči

Samo za vaše oči

Branko Maksimović

Deset brojeva "PC"-ja i jedanaest meseci prošlo je otkako smo poslednji put radili veliki uporedni test monitora, pa je došlo vreme da se vratimo ovom značajnom segmentu tržišta. Svi veliki proizvođači "ponovili" su se novim modelima, a na tržište su stigle i nove firme, pa je izbor veoma širok. Koji model odabrati?

Fujitsu-Siemens Lifebook P7010

Fujitsu-Siemens Lifebook P7010

Vladimir Cerić

Lifebook P7010 je idealni pratilac uspešne dame, a i džentlmeni će mu se obradovati. Na osnovu samih cifara teško je pojmiti koliko je ovaj računar mali, ali koliko je rad sa njim udoban?

ATI X850 XT PE i X800 XL

Branko Maksimović

Dva grafička procesora nastala su usavršavanjem X800 tehnologije i, mada nijedna nova mogućnost nije dodata u spisak podržanih funkcija, Radeon X850 (XT/Platinum) i X800 (XL) se itekako traže...

PalmOne Tungsten T5

Vladimir Cerić

Kao logičan nastavak serije Tungsten, na tržište je izašao model T5, koji predstavlja ne jedan, već dva koraka unapred za PalmOne.

SanDisk MP3

Aleksandar Veljković

SanDisk nam je poslao model MP3 plejera baziran na flash memoriji u tri različita kapaciteta - 256 MB, 512 MB i 1 GB. Kako se nosi sa konkurencijom?

Canon MVX250i

Nenad Akšić

Posle nekoliko Canon kamkordera iz serije 700, predstavljamo model koji pripada (za jednu stepenicu) višoj klasi. Pola kilograma mase i CCD od 1.33 Mp. Kako izgledaju filmovi?

Asus WL-530g

Vladimir Cerić

Vrh ponude Asus kućnih uređaja predstavljaju wireless ruteri, pa posle vrlo uspešnih modela 500b i 500g stiže i minijaturni WL-530g.

FSC Amilo L1300 i A1640

Aleksandar Veljković

Vladimir Cerić

Posle dva meseca "maltretiranja", dva Fujitsu Siemens notebook-a iz Amilo serije i dalje nas služe u sreći i veselju. Šta pokazuje naš long-term test?

LG LS-50 notebook

Vladimir Cerić

Sa dolaskom PDV-a notebook je postao još teže pristupačan domaćem kupcu. Zato nas je zainteresovao LG-jev LS50 A46H1 koji u maloprodaji košta 1020 evra.

Pioneer DVR-109 i NEC ND3520A

Vladimir Cerić

Domaći favorit broj jedan među DVD pisačima, Pioneer DVR-108, dobio je naslednika čija je oznaka 109. Jedina kompanija koja je do sada uspešno parirala Pioneer-u u oblasti DVD pisačima je NEC, a njihov najnoviji model se zove ND-3520A.

Comtrade CT1310 i CT1410

Voja Gašić

Milan Bašić

Po nekim predviđanjima, za koju godinu broj proizvedenih prenosnih računara mogao bi da bude veći od broja stonih kompjutera. Da li i naš long-term test govori u prilog takve teze?

Gigabyte 8AENXP-D i Asus P5AD2-E

Uroš Radulović

Ubrzo nakon Intel-ove promocije najnovijeg čipseta za LGA775 Pentium 4 procesore, gotovo svi proizvođači su izbacili svoje udarne modele.

Nokia 6670

Branko Maksimović

Spolja gledano, Nokia 6670 donosi notu elegancije, ali pogled na ekran i interni softver otkriva čitav niz izmena i novih mogućnosti...

Sony Cybershot DSC-W1

Milan Četić

Sony se potrudio da novi Cybershot DSC W1 još bolje prilagodi zahtevnim foto-amaterima. "Uzgred" je rezolucija porasla na čitavih 5 Mp.

US Robotics wireless

Vladimir Cerić

Kako su bežične mreže trenutno u modi, upoznali smo se sa delom ponude WiFi opreme koju je potpisao US Robotics.

Samsung Digimax A5

Aleksandar Veljković

Samsung pokazuje stalni uzlazni trend na tržištu digitalnih fotoaparata, pa prava šteta što najnoviji model, Digimax A5, do nas nije stigao ranije...

Asus A4500

Nenad Akšić

A4500 je Celeron D notebook koji donosi napredak u odnosu na Celeron-e iz prethodne generacije. Kako se on snalazi u desktop replacement klasi?

Nikon Coolscan LS 5000 ED

Nikon Coolscan LS 5000 ED

Milan Četić

Nikon Coolscan LS 5000 ED predstavlja nešto najbolje što je svet video u klasi 35 mm film-skenera.

Network Cable Tester

Branislav Bubanja

Nije lako proveriti mrežne kablove, naročito kada su sakriveni iza kanalica ili uštemovani u zid. U pomoć stiže Network Cable Tester...

Color LaserJet 4650 i 5550

Milan Četić

U poslednjih godinu dana i kod nas je došlo do prave eksplozije prodaje kolor lasera, kako onih jeftinih, tako i onih namenjenih radnim grupama sa dvadesetak korisnika. Upravo među ove potonje spadaju dva nova modela firme HP, Color LaserJet 4650 i 5550.

Audigy 2 ZS notebook

Vladimir Cerić

Zvuk na prenosnicima koje smo do sada susretali nije puno odmicao od AC97 rešenja. Kao što i priliči lideru na tržištu, Creative je pripremio PCMCIA zvučni adapter Audigy 2 ZS Notebook...

Gericom Cinema XXL 3280

Nenad Akšić

Kompanija Gericom je predstavila Cinema XXL 3280, notebook čija je namena vidljiva već iz imena. Radi se o klasičnom desktop replacement računaru koji teži preko 4 kilograma, pa očito nije namenjen (pre)čestom prenošenju.

Garmin Quest GPS

Aleksandar Veljković

Model Quest ide korak dalje u minijaturizaciji GPS sistema - napravljen je "punokrvni" auto navigator kome ne nedostaje ništa od mogućnosti "trojke", ali uz gabarit džepnih uređaja.

Cyber telefon

Jelena Rupnik

Firebox VoIP Cyberphone je na dobrom putu da zagorča život telefonskim kompanijama - uz broadband Internet, možete da telefonirate praktično besplatno, bez obaveze da to činite isključivo sedeći ispred računara.

C64 Plug and Play

Jelena Rupnik

Commodore 64, ikona osamdesetih... ako ste nostalgični, kupite džojstik sa ugrađenim C64!

Binarni sat

Jelena Rupnik

Želite li totalno postmodernistički sat, čiji prikaz će (ako se baš potrude) pročitati samo odabrani? Probajte ovu binarnu varijantu...

AMD Winchester

Uroš Radulović

Athlon 64 procesori sa Winchester jezgrom su konačno upotpunili AMD-ovu desktop ponudu. Promene u jezgru procesora redefinisale su ulogu čipsetova, ali razlike u performansama nisu velike. Treba li podleći iskušenju?

Intel na tromeđi

Intel na tromeđi

Nenad Akšić

Većinu čitalaca verovatno zaboli glava kada pomisle na upgrade matične ploče, a samim tim i čitavog sistema. Kada je upgrade moguć i kada ima smisla? Koje komponente izabrati?

Šampion za džep

Marko Savković

Novi trend u svetu PDA računara je VGA ekran. Sve veće kompanije koje dele ovo dinamično tržište izbacile su svoje prvence, a Dell je bio korak ispred. Pogledajmo šta nudi najjači model, X50v.

Sklopite svoj notebook

Nenad Akšić

Ponuda barebook-a iz ASBIS-a, sa kompletnim rešenjem za domaće integratore, predstavlja značajnu novost za korisnike koji žele da drže pod punom kontrolom sastav svog računara.

Štampa na svakoj podlozi

Aleksandar Veljković

"NS Plakat" je prva firma u Srbiji koja je instalirala najnoviju generaciju Vutek štampača i Zund katera/plotera za velike formate. Posetili smo ih u nameri da saznamo šta ove mašine donose u tehnologiji profesionalne štampe.

WLAN u poslovnom svetu

Zoran Miljanić

Analitičari tržišta računarske i komunikacione opreme i usluga složno predviđaju da će 2005. biti godina širokog prihvatanja WLAN-a (Wireless Local Area Networks) u poslovnim okruženjima. Šta se trenutno kuva u WiFi svetu?

Gigaset i PC

Gigaset i PC

Dejan Ristanović

Popularne Gigaset centrale i slušalice kreću korak dalje u integraciju sa računarskom opremom - uz M34 USB adapter i S440 slušalicu, telefoniranje preko Interneta postaje udobno i pristupačno.

DivX revolucija

Branislav Bubanja

DVD više nije sam - prati ga DivX. Ovako se u najkraćim crtama može opisati stanje na domaćem tržištu samostalnih DVD plejera. Pa kad je već DivX zaslužio "mesto pod DVD suncem", nabavimo ga u najpovoljnijoj varijanti...

Zvuk iz Philips-a

Branislav Bubanja

Kao jedan od vodećih svetskih proizvođača consumer elektronike, Philips u svojoj ponudi ima i kompletnu paletu zvučnih sistema, počev od osnovnih stereo modela male snage, pa sve do 5.1 zvučnika visoke klase.

U znaku sitnica

Aleksandar Veljković

Put u Novi Sad iskoristili smo za posetu Milenium šopu. A onda smo se vratili kući i prijatno se iznenadili asortimanu i neuobičajenim artiklima u radnji firme Nova BiroNet, da bi utisak zaokružio PC4U koji radi i nedeljom...