PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 113 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Asus za dual core

Uroš Radulović

Na tek završenom Computex sajmu u Taipei-u većina proizvođača je predstavila najnovije 955X i 945P/B ploče za Intel-ove dual core procesore. Sajam se završio, a u našu Redakciju su polako počele da pristižu ploče sa 955X i 945P čipovima...

Sve u jednom

Vladimir Cerić

Odrednica all-in-one dobila je pravo značenje sa izlaskom novog HP iPAQ-a. Predstavljamo vam model hw6515, novi univerzalni PDA-telefon sa integrisanim mobilnim telefonom i GPS-om.

Notebook u svakoj prilici

Notebook u svakoj prilici

Milan Bašić

Poneti računar sa sobom kada se krene na odmor više nije nedostižni san, čak bi se moglo reći da polako postaje sasvim normalna stvar. Zato je početak leta dobar trenutak za kupovinu notebook-a, pa smo u velikom testu kućnih i SOHO modela potražili najbolje...
pc113nb.zip (10,48 kB)

I bi... Dual Core!

Uroš Radulović

Našem nestrpljenju je konačno došao kraj, pošto je u Redakciju, posredstvom kompanije MSI, konačno stigao prvi AMD-ov Dual Core procesor

Foxconn-ov recept za SLI

Uroš Radulović

WinFast NFPIK8AA-8EKRS predstavlja udarni model iz Foxconn-ove serije za AMD procesore. Ovo je ploča namenjena jakim radnim stanicama i manjim serverima, sa jedinstvenim rešenjem za SLI konfiguraciju.

Philips Web kamere

Nenad Akšić

Pred nama su se našle dve Web kamere koje je potpisao Philips, dajući im čudna imena SPC 200NC i DMVC 1300K. I sami proizvodi su neobično koncipirani...

Kingston memorijske kartice

Vladimir Cerić

Pored toga što je jedan od najvećih proizvođača memorija za ugradnju u PC, Kingston je i veliki proizvođač memorijskih kartica svih tipova. Isprobali smo deo njihove ponude.

Samsung ML-2250

Samsung ML-2250

Aleksandar Veljković

Samsung ML-2250 je štampač usmeren ka zahtevnijim kućnim korisnicima i manjim firmama. Kako se nosi sa konkurencijom?

Canon XEED SX50

Aleksandar Veljković

Na domaćem tržištu PC projektora konačno se dogodilo nešto novo - pored jeftinih LCD i skupih DLP modela, došli smo u priliku da probamo i model baziran na naprednoj LCOS (Liquid Crystal On Silicon) tehnologiji.

Color LaserJet 2600n

Milan Četić

HP je, kao lider na tržištu, prvi povukao potez ka poboljšanju kolor lasera. Rezultat se zove Color LaserJet 2600n.

GF6600 u tišini

Branko Maksimović

MSI NX6600 VTD256EH predstavlja dobru kupovinu za korisnike koji žele PCI Express karticu i dobre 3D performanse, bez mnogo buke u kućištu. A kada tome dodamo video ulaz i akceleraciju videa visoke definicije...

Asus kućišta

Nenad Akšić

Prve informacije o modelu Vento stigle su pre nekoliko meseci, ali smo na ovo kućište zaista dugo čekali. Najzad je pred nama vrh ponude, pa smo sa pravom očekivali puno...

ADSL trojka

Nenad Akšić

Ako želite da izvučete maksimum iz svoje konekcije, ruter je uređaj o kome vredi razmisliti. Testirali smo tri ADSL modema i rutera potpisanih od strane firme Geneko.

LightScribe: rezanje sa pisanjem

Vladimir Cerić

HP, BenQ i Philips su smislili nov način upisa sadržaja na gornju površinu diska - isti uređaj snimi disk a onda iscrta zamenu za nalepnicu. Tehnologija je nazvana LightScribe, a sada su stigli prvi njeni predstavnici...

Lexmark P915

Angelina Vučković

P915 je Lexmark-ov fotoprinter koji zaslužuje epitet male kućne fotolaboratorije. Izdvaja se interesantnim i kvalitetnim dizajnom i zanimljivom funkcionalnošću.

Samsung Syncmaster 242 MP

Aleksandar Veljković

Samsung je bio i prvi proizvođač koji je "lansirao" kombinovani LCD TV monitor dijagonale 24" (241 MP), koji upravo ovih dana dobija svog naslednika u vidu unapređenog modela 242 MP.

Epox 9NPA+ SLI

Uroš Radulović

Rezultati testova Epox-ove matične ploče u SLI režimu su impresivni, što nas nije začudilo - proizvod je krojen po meri zahtevnog korisnika... pardon, igrača.

Sapphire Theatrix

Nenad Akšić

Pošto je ATI već napravio sebi ime na polju čipova za video obradu, sasvim logičan sled je bio da pored All-in-Wonder kartica ponude i klasične TV tjunere, bolje reći kartice za video obradu.

Dug život... baterije

Vidak Bojanić

Kompanija Batterylife AG je na ovogodišnjem CeBIT-u predstavila batterylife notebook activator i batterylife activator. Mogu li uz pomoć ove "nalepnice" baterije trajati duže?

HP DesignJet 70/100plus

Milan Četić

Modelima DesignJet 70 i DesignJet 110plus HP je uspešno popunio prazninu koja je donedavno postojala u ponudi štampača namenjenih CAD korisnicima.

"Neuništivi" PocketPC

Aleksandar Veljković

Gotovo svako ko je ovih dana posetio Redakciju obradovan je tako što je prema njemu bačen PocketPC, i to tako da ga je nemoguće uhvatiti. Posle pedesetak padova na zemlju Symbol Technologies računari su i dalje u savršenom stanju. Pravljeni su tako da izdrže još mnogo teža iskušenja...

Fujitsu Siemens Amilo

Aleksandar Veljković

Vladimir Cerić

Došlo je vreme da se oprostimo od dva Fujitsu Siemens notebook-a iz Amilo serije koje smo dobili na dugotrajno testiranje. Tokom proteklih šest meseci imali smo sasvim dovoljno vremena da se upoznamo sa svim njihovim dobrim i lošim stranama...

Mac mini za poneti

Vladimir Cerić

Mac mini je po konceptu sličan PC-ju ali je po izgledu definitivno Apple-ov računar. Kako funkcioniše ovaj hibrid?

Štampač uz mobilni telefon

Milan Četić

Sve veći broj fotografija snimljenih mobilnim telefonima otvorio je celo novo tržište, na koje se Epson uključio modelom Picture Mate Mobile Phone Edition.

GhostRadar

Jelena Rupnik

Od kompanije Solid Alliance koja je stvorila USB patkice i USB suši, stiže još jedan genijalan proizvod: GhostRadar. Radi se o uređaju uz pomoć kog možete locirati duhove i druge natprirodne pojave.

Bluetooth krave

Jelena Rupnik

Najnovija Bluetooth igračka nije namenjena ljudima već - kravama. Danska kompanija je razvila sistem koji farmerima omogućava da pomoću Bluetooth tehnologije prate kretanje i opšte stanje svojih stada...

TV Stick

Jelena Rupnik

Želeli biste da na notebook-u gladate HD televiziju? Pogledajte TV Stick...

Brainball

Jelena Rupnik

Najnovija mozgalica i igra u kojoj ćete savladati protivnika tako što nećete raditi ništa. Baš kao ni vaš kompjuter...

Za rad i(li) nošenje

Branko Đaković

Šta da radite ako planirate seriju poslovnih sastanaka razvejanih širom Evrope? Naravno, da ponesete gomilu opreme. I tako nastade još jedan road test...

Supermicro serveri

Supermicro serveri

Milan Bašić

Izbor kvalitetnog servera koji neće biti pakleno skup više ne predstavlja nemoguću misiju. Vredni kandidati stižu iz firme Supermicro, koja je na globalnom planu značajno uticala na serversko tržište.

Novo ime za novo vreme

Vladimir Cerić

Iako neke firme odustaju od tržišta stonih računara, taj segment ipak nije rekao svoju poslednju reč. Fujitsu Siemens je nedavno lansirao novi brend poslovnih računara nazvan Esprimo.

Kad nema keša

Branko Maksimović

Grafičke kartice koje koriste TurboCache i HyperMemory tehnologije predstavljuju niži segment PCI Express platforme. Dakle, niža cena, a rezultati?

Oprema postaje aktivna

Vladimir Cerić

Profesionalna aktivna mrežna oprema je oduvek koštala mnogo. Kao što to obično biva u računarskom svetu, sa napretkom tehnologije cene neminovno padaju, a mogućnosti su sve veće. Pogledajmo dva nova Linksys-ova upravljiva switch-a.

Zvuk "do bola"

Branislav Bubanja

Vreme "plastikanera", je prošlo - savremeni PC traži kvalitetnu audio komponentu. Kakav zvuk tržište nudi za nastupajuće letnje dane?

Dizajn daje krila

Esad Jakupović

Zahvaljujući novom pristupu oblikovanju i ogromnoj ekipi dizajnera, Samsung je za godinu dana osvojio niz nagrada i, što je mnogo važnije, tržište širom sveta. Bacimo pogled na neke njihove zanimljive uređaje.

Za sledeću sezonu

Voja Gašić

Na ovogodišnjem Computex-u videli smo veliki broj sitnica koje ćete sledeće sezone nositi sa sobom i na sebi...

Sitnice za leto

Sitnice za leto

Aleksandar Veljković

U domaćim kompjuterskim radnjama ovih dana ima nešto manje noviteta, ali opet smo pronašli dovoljno zanimljivih artikala koje možete poneti na letovanje...

Od velikog do malog ekrana

Miloš Babić

Desetog juna davne 1915. godine ljubitelji filma okupili su se u bioskopu "Astor" u Njujorku da vide novo čudo moderne tehnologije - trodimenzionalni film. Da li ćemo pre stotog rođendana ove projekcije gledati "prave" 3D filmove?