PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 114 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Srećna sedmica

Branko Maksimović

Šta donosi nVidia u seriji 7 svojih GeForce grafičkih akceleratora i da li će to biti dovoljno za utakmicu sa ATI-jem? Isprobali smo četiri GeForce 7800 kartice.

Letnje šetnje

Letnje šetnje

Milan Bašić

Toplo jesenje jutro. Umesto u kancelariji, sedite u kafeu sa instaliranim bežičnim Internetom. Dok gledate šta ima novo u svetu, vaš šef vas kontaktira preko Messenger-a a s klijentima komunicirate elektronskom poštom... Zašto i ne biste, kada već imate poslovni notebook. Samo, koji?

Canon S2iS

Branko Maksimović

Kako je konkurencija u klasi kompaktnih digitalnih fotoaparata ultrazoom tipa počela da vrši pritisak, Canon je ubrzao rad na sledećem modelu, koji se odmah nakon premijere našao i na našem testu. Šta donosi S2iS?

Radeon X550 - malo brži X300

Radeon X550 - malo brži X300

Branko Maksimović

ATI je predstavio i X550, koji je u odnosu na X600 isto što i Radeon 9550 za model sa oznakom 9600. Kako radi u praksi?

HP ScanJet 7650

Milan Četić

Iako ScanJet 7650 nije jeftin, odličan hardver i solidna softverska podrška čine ga najjeftinijim kompletnim rešenjem za arhiviranje dokumenata. Ima li mu mesta u vašoj firmi?

Intex PC TV Capture

Nenad Akšić

Ako planirate smeštanje računara u centar kućne zabave, TV kartica je važna komponenta sistema. Isprobali smo Intex-ov adut...

Transcend Jet Flash

Nenad Akšić

Na prvi pogled klasični USB diskovi, JetFlash 110 modeli kriju u sebi nekoliko možda i neočekivanih funkcija.

Canon CanoScan LiDE 500F

Aleksandar Veljković

Najnoviji model iz serije Canon-ovih ultratankih skenera prilagođen je pre svega kancelarijskoj primeni, ali ni prostora u stanu čovek obično nema previše...

Epson Acculaser C1100

Milan Četić

Za male firme kojima je štampa u boji potrebna samo povremeno pripremljen je AcuLaser - kako ga koristiti i da li je održavanje (pre)komplikovano?

TV slika od nula i jedinica

Mladen Mijatović

DVB je skraćenica od Digital Video Broadcast ili digitalna televizija. Prelaz na nju predstavljaće krupan rez koliko u tehničkom, toliko i u ekonomskom smislu...

Epson Perfection 4990

Milan Četić

Sa modelom Perfection 4990, Epson je dostigao vrhunac koji tehnologija ravnih skenera može da pruži. Da li je vreme da digitalizujete svoju arhivu fotografija i negativa?

Olympus mju 800

Aleksandar Veljković

Najnoviji model iz mju serije koji nosi oznaku mju 800, ne samo da je trenutno po spisku opcija najnapredniji aparat u svojoj klasi, već je i prvi aparat ove vrste sa rezolucijom od čak 8 Mp.

Canon Pixma MP 110 i 130

Milan Četić

Canon je odlučio da svoj snažan nastup na inkjet tržištu prenese i u MF svet. Pred nama su Pixma MP110 i MP130.

HP Photosmart 8250

Milan Četić

Modelom Photosmart 8250, HP je jednim udarcem rešio više problema - brzina štampe fotografija je povećana a cena štampe smanjena. Da li je bilo i nekih kompromisa?

MP3 za svaku priliku

Branislav Bubanja

Na našem testu našla su se tri interesantna i pomalo neobična MP3 plejera: Canyon CN-MP1-8, Canyon CN-MP3SD i Aigo Watch MP3 F021 - koji od njih da ponesete sa sobom?

Nokia 6680

Branko Maksimović

Nokia 6680 donosi novu verziju operativnog sistema, podršku za mrežu treće generacije te brži i moćniji hardver. Šta je sve stalo u njenih 133 grama?

Genijalni zvučnici

Nenad Akšić

Genius predstavlja tri nova seta zvučnika, a o istom "trošku" upoznaćemo se sa starijim modelom, njihovim najpopularnijim predstavnikom među Home Theater sistemima.

Canon Pixma ip6000D

Aleksandar Veljković

Canon Pixma ip6000D daje fotografije vrhunskog kvaliteta, nudi visoku funkcionalnost i komfornu upotrebu. Da li će to biti vaš sledeći foto-printer?

ATI Xpress 200 čipset

Uroš Radulović

U saradnji sa Sapphire-om, ATI je predstavio novu reviziju Xpress 200 čipseta koja podrazumeva najnoviji SB450 southbridge...

Sapphire Hybrid X800 GT

Branko Maksimović

Radeon X800 GT se smešta u segment jeftinijih kartica iz X800 serije. Kako se snalazi sa novim igrama?

Audi-Oh iPod vibrator

Jelena Rupnik

Gadžeti su ti da nam olakšaju život ili da ga učine zanimljivijim, zar ne? Evo jednog koji zaista to čini: mali vibracioni nastavak u obliku leptira koji čini da se osećate... veoma zadovoljno. Dovoljno je da ga utaknete ga u iPod, prikačite na mesto gde će imati najviše efekta i on u ritmu muzike... vibrira. I čini da zaista uživate u muzici.

LightWedge

Jelena Rupnik

Svetlo za čitanje knjige u mraku? Zvuči poznato, ali ovo je specijalni uređaj prilagođen fanovima Hari Poter serijala knjiga i filmova... Čarolija na delu.

StichLink

Jelena Rupnik

Ako imate šivaću mašinu sa USB interfejsom (ko nema?), vreme je da je pomoću 802.11b interfejsa povežete sa vašim PC-jem. Uskoro očekujemo i Peer to Peer Stitiching...

Kompletna zabava na jednom mestu

Milan Četić

Kućni medija centar se obično sastoji od gomile uređaja i još veće gužve kablova. Nakon promocije operativnog sistema Microsoft Windows XP Media Center Edition mnogi razmišljaju o zameni čitave te skalamerije jednim dobro konfigurisanim računarom. Kako tu ideju pretvoriti u stvarnost, a da vas to ne košta previše?

Delić sekunde

Branko Maksimović

TFT monitori su već postali standard, a samim tim i ponuda postaje sve bolja. Isprobali smo nekoliko "svežih" modela koji su se tokom leta "okupili" u Redakciji.

Savršeni video plejeri

Savršeni video plejeri

Branislav Bubanja

DVD plejeri nikako da postanu "stara priča" - generacije se smenjuju, nude nove mogućnosti, a kupac se u obilju parametara često nađe u čudu. Vreme je da zastanemo i analiziramo kompletnu ponudu na domaćem tržištu...

Multimedijalni kompanjon

Branko Nikitović

HP je novom iPAQ-u rx3715 dao i novo ime: Mobile Media Companion. Uz novi dizajn, to ime upućuje na pravac razvoja jednog od najeminentnijih proizvođača u ovom domenu.

DSLR za mase

Nenad Akšić

DSLR aparati sa izmenjivim objektivima bili su doskora preskupi uređaji namenjeni prekaljenim profesionalcima. Danas su cene takve da DSLR aparat može da nabavi i zahtevniji amater. Šta se nudi na domaćem tržištu po ceni ispod 1000 evra?

Pametni dom budućnosti

Nadežda Veljković

Okruženi smo mnogobrojnim "pametnim" uređajima koji više nisu vezani samo za računarske i komunikacione tehnologije. Još kada svi ti uređaji budu povezani u mrežu...

Rumba i Samba

Branko Nikitović

Ponešto iz domena naučne fantastike (najzad) postaje stvarnost, pa možda uskoro nećemo morati da trošimo vreme na dosadne kućne poslove. Šta mogu mali roboti?

Šopovi posle suše

Šopovi posle suše

Aleksandar Veljković

Leto je "mrtva sezona" za IT scenu, tako da se krajem avgusta po domaćim šopovima prodavalo ono što je preostalo iz prolećnog talasa. Međutim, otvoreno je i nekoliko novih, atraktivnih radnji, od kojih smo neke ovih dana obišli.