PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 121 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Komunikacija i organizacija

Vladimir Cerić

U PC #120 predstavili smo Qtek telefon kompaktnih dimenzija sa svim funkcijama PDA uređaja. Sada su pred nama dva nova Qtek-ova modela zasnovana na upravo suprotnom konceptu: 9100 i S110.

AMD u visokom društvu

Vladimir Cerić

Kada je AMD početkom 2005. predstavio procesor za mobilne računare, niko nije predviđao njegov veliki uspeh. Ko bi rekao da će za samo godinu dana Turion 64 stići i do notebook-ova najviše klase kao što je FSC Lifebook S2110?

Koliko para, toliko - slike

Koliko para, toliko - slike

Aleksandar Veljković

Ponuda LCD monitora je ogromna, svi modeli (barem na prvi pogled) daju odličnu sliku, pa nikad nije bilo teže opredeliti se za pravi. Testirali smo 57 monitora iz aktuelne ponude na domaćem tržištu, trudeći se da obuhvatimo sve bitne proizvođače i širok raspon primena...

Gigabyte N211U notebook

Slađana Radivojević

Gigabyte-ov adut zove se N211U i težak je svega 1,9 kg, uz ekran dijagonale 12,1". Mala masa ga čini idealnim saputnikom, a implementirana Intel Centrino tehnologija se podrazumeva za jedan ovako štedljiv i lak prenosni računar.

Trust Desktop Set

Andrijana Todorović

Komplet tastature i miša nije posebno neobičan, ali se sada u paketu pojavio i "treći musketar" - daljinski upravljač. Kako radi taj u novom smislu multimedijalni komplet?

Philips PET715 DVD

Philips PET715 DVD

Branislav Bubanja

Već i prvi susret sa PET715 ukazao nam je da se radi o uređaju visoke klase - pogledajmo kako Philips pristupa konstrukciji portabilnog DVD plejera.

Neki drugi GTO

Uroš Radulović

Kartice x1800 GTO će koristiti čipove koje smo videli na x1800XL. Zapravo, x1800GTO predstavlja samo varijaciju na temu, ali bi se ta varijacija mogla pokazati veoma interesantnom za tržište...

iPAQ hw6900

Vladimir Cerić

HP je oslušnuo zahteve kupaca i medija i tako je nastao novi, unapređeni iPAQ hw6900. To je i dalje hibrid mobilnog telefona i PDA uređaja propraćen tastaturom, ali...

Bežični zvučnici Logitech Z-5450

Nenad Akšić

Wireless tehnologija stiže lagano i među zvučnike, a dobar primer je Logitech Z-5450 Digital sistem.

MSI MegaBook M635

Vladimir Cerić

MegaBook M635 je samo jedan u nizu MSI-jevih notebook-ova, ali je privukao našu pažnju jer za oko 1300 evra nudi isti nivo opreme i brzine kao i prilično skuplji modeli poznatih brendova.

Trust znači poverenje

Trust znači poverenje

Siniša Stojanović

Trust Wireless Tablet TB-2100 pripada porodici grafičkih tabli malog formata (A6+). Podseća na elegantnu podlogu za miša, prijatne je spoljašnjosti i uklapa se moderno radno okruženje. Kakva su iskustva?

HP Photosmart 927

Milan Četić

HP-ov 8 Mp Photosmart 927 je prosto "napakovan" funkcijama, koje kontroliše veoma napredna veštačka inteligencija. Kliknete i... to je to!

Vatreni znak

Branko Maksimović

Radeon X1900 i GeForce 7900 predstavljaju blagu nadogradnju tehnologije koju poznajemo. Novi grafički čipovi su brži, ali to još nije nova generacija...

Efikasniji ADSL

Nenad Akšić

ADSL je pristupačan u sve većem broju srpskih gradova i na sve više centrala, pa raste i potražnja za opremom koja će omogućiti da se dugo očekivani priključak iskoristi na optimalan način. Čime da, uz minimalne troškove, povećate mogućnosti svog broadband-a?

Prestigio notebook

Prestigio notebook

Nenad Akšić

U eri porasta popularnosti notebook računara, sve je teže tržištu ponuditi nešto originalno. Pogledajmo adute firme ASBIS iz serije Prestigio, koju karakteriše minimalistička koncepcija...

Lov na terabajt

Uroš Radulović

Tokom 2005. godine svih pet vodećih proizvođača hard diskova je započelo masovnu proizvodnju ploča kapaciteta 100 GB, što je rezultiralo pravom poplavom novih modela u različitim klasama. Vreme je da još jednom analiziramo ponudu na domaćem tržištu...

A sada i na plastici

Milan Četić

Nove ideje ugrađene u inkjet plotere uglavnom su rešile problem trajnosti i otpornosti otisaka. Sada se razmišlja o štampi na različitim materijalima, a tu do izražaja dolaze tzv. solventne tehnologije.

Bolji DVD zvuk

Branislav Bubanja

Pripremili ste kokice i najnovije DVD filmove i smestili se u fotelju, ali zvuk nije ono što ste očekivali. Gde ste pogrešili i kako otkloniti problem?

Elektronikom do sigurnosti

Aleksandar Veljković

Elektronski sistemi za kontrolu stabilnosti u vožnji ne predstavljaju novitet, ali je Tojotin mehanizam aktivnog upravljanja primenjen na novoj verziji RAV4 najkompleksniji do sada. Da li kompjuteri donose novu dimenziju vožnje?

Čavrljanje na Zultys-u

Mladen Mijatović

IP telefonija se sve češće koristi u poslovnom okruženju gde njene prednosti dolaze do punog izražaja. Za demonstraciju rada u domaćim uslovima testirali smo opremu firme Zultys.

Hardver za entuzijaste

Aleksandar Veljković

U domaćim kompjuterskim šopovima mogu se naći brojni artikli namenjeni hardverskim entuzijastima, a Imtel-ov PC Megastore je jedna od najzanimljivijih adresa za tu vrstu proizvoda. Naravno, ne i jedina...

PC Muzej

PC Muzej

Nenad Akšić

Naša priča o PC Muzeju ušla je u četvrti mesec. Predloga je sve više, kao što smo i očekivali, a dobre vesti daleko se šire. Dan otvaranja izložbe je sve bliži!