PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 13 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Pro u konfekciji

Majkl Mijatović

Da računari sa Pentium Pro procesorom ulaze u zrelo doba pokazuje i pojava prvih "konfekcijskih" sistema. Dr Majkl Mijatović nam predstavlja jednog od trenutno najpristupačnijih, Dell Dimension XLS Pro 200.

Portabl multimedija

Branko Nikitović

Notebook računara na tržištu je sve više, ali ime IBM uvek ima veliku težinu. Voja Gašić je testirao IBM Thinkpad 755CDV, Pentium računar koji može da zameni ne samo stoni PC, nego i opremu za projektovanje na platno, a Branko Nikitović piše o "pametnim" baterijama novih prenosivih računara.

Tamo gde PC prestaje

Aleksandar Šušnjar

I najmanji Silicon Graphics-ov model, Indy, je mašina pred kojom korisniku PC-ja zastaje dah. Aleksandara Šušnjara je pre svega zanimalo kako se Indy pokazao u praksi.

Ploče i oko njih

Dejan Veselinović

Poznato je da kvalitetnog sistema nema bez dobre matične ploče. U to ime, Dejan Veselinović je testirao nekoliko noviteta na našem tržištu.

Premašena granica

Bojan Petrović

Dva gigabajta na IDE hard disku postali su stvarnost - Bojan Petrović upoređuje nove WD i IBM diskove sa prethodnim generacijama ovih uređaja.

Moderniji modemi

Aleksandar Šušnjar

Pošto je pre par meseci oprobao 14400 bps modeme, Aleksandar Šušnjar ovoga puta prelazi na veće brzine: testirao je sve 28800 bps modele koji se mogu naći u našim prodavnicama.

Epsonovi blizanci

Dejan Ristanović

Matrični štampači i dalje imaju dobru prođu, naročito u kancelarijama gde se štampaju "kilometri" papira. Dejan Ristanović je isprobao dva nova Epson-ova modela.

Slika, ton, akcija!

Dejan Veselinović

Dejan Veselinović nije odoleo a da ne proba nekoliko najnovijih multimedijalnih računarskih komponenti, među koje je "uleteo" i jedan CD-ROM drajv osmostruke brzine.

Zapevaj i za pojas zadeni

Branko Nikitović

Mali i prenosni CD-ROM drajv koji pritom ume i da svira našao se na testu, a utiske nam prenosi Branko Nikitović.

Najbrži računari sveta

Milan Bašić

Superkompjuteri više nisu tako nedostižni kao ranije. Milan Bašić nam zato predstavlja pet najmoćnijih računara današnjice.