PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 133 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Visoko, više... HD!

Voja Gašić

U bitkama za postavljanje standarda često stradaju upravo kupci. Iako ne znamo šta nas sve očekuje pri uvođenju HD TV standarda, lepo je što već sada možemo da kupimo HDV kamkorder kao što je Canon HV20. I to sa poverenjem...

Intel-ov sledeći korak

Delimir Tasić

Tim koji dobija ne treba menjati, ali se on uvek može proširiti... Momci iz plavog tabora predstavili su čitav spektar novih procesora baziranih na Core 2 arhitekturi.

GeForce ili Radeon?

GeForce ili Radeon?

Branko Maksimović

Kada sagledate mnoštvo sufiksa, delimično nefunkcionalnih celina unutar GPU-a, nestandardne radne frekvencije jezgra i memorije, ali i cene koje često ne prate performanse u većem broju scenarija, možete dobiti vrtoglavicu. Mi smo na ovogodišnjem testu "skupili" 44 grafička akceleratora koji koštaju od 75 do 750 evra... Koja je najbolja za vas?

Novi Xwave plejeri

Branislav Bubanja

Broj MP3/MP4 plejera potpisanih imenom Xwave kao da raste eksponencijalnom krivom. Isprobali smo modele S-07, S-22 i S-42.

Creative Game Star

Branislav Bubanja

Iako bi se iz naziva Creative Game Star moglo zaključiti da se radi o nekom džojstiku ili džojpedu, istina je sasvim različita: pred nama je zanimljiva Web kamera.

Fujitsu-Siemens RF Presenter

Branislav Bubanja

Fujitsu Simens je osmislio jednostavan dodatak koji pomaže predavačima da se koncentrišu na sadržaj predavanja umesto na način vizuelne reprezentacije svog izlaganja.

Linksys iPhone CIT300

Linksys iPhone CIT300

Marko Herman

U prvi mah pomislite da gledate običan telefon, a onda primetite Skype taster koji otkriva drugu stranu njegove prirode...

Logitech Harmony 785

Delimir Tasić

Era digitalnog doma je počela, a dobar univerzalni daljinski upravljač postao je nešto bez čega se ne može. Logitech Harmony 785 spada u višu klasu Harmony uređaja, sa kolor ekranom...

MSI nForce 650i SLI čipset

Delimir Tasić

Veoma uspešnoj nForce 680i SLI kontrolerskoj logici pridružio se i nForce 650i SLI čipset koji bi trebalo da i korisnicima sa plićim džepom omogući da uživaju u blagodetima SLI Multi-GPU tehnologije na Intel platformi.

Genius LuxeMate 300

Branislav Bubanja

Genius sa tastaturom LuxeMate 300 prilagodio savremenim monitorima i kućištima, pa nas je pre svega zainteresovala ergonomija...

HP LaserJet C4005n

HP LaserJet C4005n

Milan Četić

U poslovnom okruženju sve češće se koriste laserski štampači u boji. A samim tim troškovi rastu. HP je učinio ponešto da preokrene taj trend...

Maxel memorijske kartice

Marko Herman

Maxell je kao jedan od tehnoloških lidera pratio razvoj informatike i ponudio savremena i adekvatna rešenja. Tako ova kompanija proizvodi izuzetno kvalitetne CD i DVD medije, a posebno su interesantne njihove memorijske kartice i USB memorije.

Kilovat iz Cooler Master-a

Delimir Tasić

Nakon solidnog Real Power Pro 850 W napajanja, Cooler Master je odlučio da ojača ponudu u najvišoj klasi i ponudio je tržištu poboljšani model od 1000 W.

NEC VT49G projektor

Branko Maksimović

Tržište projektora je solidno napredovalo, što se ogleda u niskoj ceni entry-level modela, kao i u brojnim novim tehnologijama koje olakšavaju upotrebu i podižu kvalitet prikaza. Jedan od novih modela atraktivne cene je NEC VT49G...

Genius MaxFire Pandora džojpad

Branislav Bubanja

Džojped obično nije ni veliki ni težak, ali je Genius modelima MaxFire Pandora i MaxFire Pandora Pro otišao korak dalje: to su džojpedovi za notebook računare.

Sony DCD-HC37 kamera

Sony DCD-HC37 kamera

Milan Četić

Sa pojavom kamkordera koji snimaju na DVD diskove, klasični modeli koji rade sa mini DV kasetama polako postaju pase. Takođe, napredne mogućnosti se sve ređe sreću na DV kamkorderima, a novi Sony-jev DCR-HC37 je tipičan predstavnik nove generacije...

Logitech MX3200 Desktop Laser set

Delimir Tasić

Nakon poplave Web kamera koje imaju "poboljšanu podršku za Skype", došlo je vreme za Skype komplete koji se sastoje od tastature i miša.

Elektronski Sudoku

Branislav Bubanja

Sudoku, logička igra koja već nekoliko godina hara svetom, prvo se pojavila u papirnom izdanju, nakon čega je vrlo brzo ušla i u svet računara. I gadžeta za njih.

TnB

Andrijana Todorović

Dve tastature sličnih performansi i pristupačnih cena - Clavier Standard i Clavier Multimedia. Svaka košta po 500 dinara pa da vidimo da li je lakše kupiti novu tastaturu nego oprati staru.

HP OfficeJet Pro K5400

Milan Četić

High-end kolor inkjet štampač može da bude odlična alternativa kolor laseru, a HP OfficeJet PRo K5400 je upravo konstruisan za ovakvu primenu.

ShockWave DW110

Branislav Bubanja

ShockWave DW110 po dimenzijama, prenosivosti i masi spada u kategoriju portabl uređaja, ali mu nedostaju ekran i zvučnik. Da li je to samostalni DVD/DivX plejer ili hibrid nove vrste?

Trust HS 600p slušalice

Trust je HS-0600p slušalicama predstavio i svoj koncept aktivne redukcije spoljašnje buke. Noise cancelling sistem napaja se iz priložene AAA baterije umetnute u traku koja ide oko glave.

DirectX 10 mainstream

Branko Maksimović

Osma generacija GeForce akceleratora je dobila značajno pojačanje - čipove G84 i G86. Ovo su prvi DirectX 10 kompatibilni grafički akceleratori koji koštaju između 100 i 200 evra.

PCIe 2.0 i DDR3 dolaze

Delimir Tasić

Pred zaključenje majskog "PC"-ja ukazala se ekskluzivna prilika da testiramo prve ploče sa novim Intel Bearlake čipsetom, koji podržava DDR3 memoriju. Da li je to budućnost Intel platforme?

DVD minijature

DVD minijature

Branislav Bubanja

Čak i ako izuzmemo portabl plejere koji predstavljaju zasebnu kategoriju, primećujemo da su standardni DVD plejeri počeli da se skupljaju, prvo po visini (slim i super-slim) kasnije i po širini i dubini...

Kamera koja broji ljude

Mladen Mijatović

Koliko je ljudi juče ušlo u prodavnicu? Nemate pojma, niste ih brojali... Pa naravno, ali vaš Axis 242 IV video server jeste...

Umreženo proleće

Marko Savković

Pred nama su se našli novi mrežni uređaji koji pretenduju da nas još temeljnije oslobode žica, olakšaju komunikaciju i učine je sigurnijom. U test okruženju povezali smo ih u bežičnu mrežu...

OKI ponovo među nama

Marko Herman

Posle dužeg vremena, ponovo smo u prilici da pišemo o OKI štampačima različitih tipova i tehnologija štampe. Čime će OKI osvežiti domaću ponudu?

Stižu 3D navigatori

Stižu 3D navigatori

Mladen Mijatović

Virtuelni svet je odavno dobio i treću dimenziju, a miševi se nisu suštinski promenili već decenijama - i dalje se kreću samo u ravni našeg stola. Da li je došlo vreme za nešto novo?

Struja za sve

Aleksandar Veljković

Gedžeti koji su večito gladni energije prete da svojim punjačima zauzmu sve raspoložive utičnice. Neki novi proizvođači, kao što su SBS i Media-tech, pronalaze jednostavne i jeftine načine da olakšaju naše energetske probleme...

Olympus FE-250 ili mju 760

Aleksandar Veljković

U podizanju kvalitativnih i funkcionalnih standarda FE klase Olympus je otišao tako daleko da su praktično izbrisane sve razlike u odnosu na (stilizovanu) mju seriju...

Canon A570 IS

Aleksandar Veljković

Kada smo pomislili da će se Canon malo primiriti nakon "osvežavanja" serije 5 sa dva nova modela i možda usresrediti na naslednike veoma popularnih A630 i A640, ispostavilo se da ideje kako dalje unaprediti seriju 5 još nisu potrošene. Pojavila se optička stabilizacija...

Kodak - nova generacija

Aleksandar Veljković

Na test su nam stigla dva nova modela iz V serije, koja čini srednji segment ponude, između jeftinih modela C serije i P i Z serija namenjenih naprednijim korisnicima.

Sony Cybershot W80

Sony Cybershot W80

Milan Četić

Sony Cybershot W serija okuplja modele namenjene tipičnim amaterima, a W80 se nalazi na vrhu ponude u ovoj klasi, pa bi se moglo reći da je upotrebljiv i malo naprednijim entuzijastima fotografije.

Canon Ixus 900 Ti

Aleksandar Veljković

Ixus 900 Ti je po tehničkim parametrima G7 u malom pakovanju - da li je to vaš aparat za sledeće leto? Barem ako imate mirnu ruku?

Uz popust je lakše

Aleksandar Veljković

Jeftini notebook računari i monitori, kamere, prenosni diskovi, mobilni telefoni, DVD plejeri... Mnogo toga čeka na vas po beogradskim šopovima, a možete da "kupite" čak i kredit ili dobijete značajan popust ako dođete onda kada treba...

Pakomov igrač za raju

Pakomov igrač za raju

Delimir Tasić

Iz Pakom-a nam je stigla još jedna solidna konfiguracija namenjena pre svega igračima. I to igračima koji imaju velike zahteve, a opet ne bi želeli da potroše previše para? Nemoguća misija?

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Filip Majkić

Igra S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl je predmet brojnih kontroverzi mnogo pre svog pojavljivanja, koje je puno puta odlagano...

Igra pokvarenih telefona

Voja Antonić

Kako se logički signali prosleđuju između digitalnih kola različitih familija i da li smemo da signal sa jednog kola tek tako dovedemo na ulaz kola neke druge vrste?