PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 144 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Notebook u PDA svetu

Marko Savković

Da li u vašoj torbi ima mesta za još jedan računar? Notebook je preveliki da biste ga stalno nosili sa sobom, a PDA nije dovoljno snažan za vaše potrebe? Rešenje je UMPC računar nalik na HTC Shift.

Multimedijalni ketering

Multimedijalni ketering

Branislav Bubanja

Iako mobilni telefoni neumoljivo otimaju tržište digitalnim fotoaparatima i prenosnim medija plejerima, namenski uređaji i dalje imaju svoje adute. Na redu je pregled sitnica koje će vam obezbediti muziku i filmove u pokretu, a kao bonus dođe i pregled snimljenih fotografija...

Emprex Media Center

Branislav Bubanja

Kada govorimo o Media Center uređajima, obično se misli na posebno pripremljene računare sa Windows Media Center aplikacijom. Postoji i klasa PMP MC uređaja, eksternih fioke za hard diskove sa malo dodatne elektronike. Emprex Media Center je neka vrsta hibrida...

Chicony KU-0418 na gejmerski način

Nebojša Rašković

Chicony je prvi uveo pomoćne tastere i radio na razvoju i unapređenju multimedijalnih tastatura. Njihov novi adut zove se Chicony KU-0418 i dolazi u neočekivano velikom pakovanju...

FSC Amilo Si2636 - crveno i crno

FSC Amilo Si2636 - crveno i crno

Voja Gašić

Aktuelnu kampanju FSC je usmerio ka modelu Amilo Si2636 koji je potpuno spremljen za deo publike koji čine iskusni i zahtevni korisnici. Ako zanemarite igranje, računar ima sve što je potrebno za brz i efikasan rad, te raznovrsno povezivanje.

Lite-On EZ-DUB

Mladen Mijatović

Pretpostavljajući da je kopiranje diskova najčešći zadatak koji se stavlja pred izvesne uređaje, Lite-On je svom eksternom DVD pisaču dao inventivno ime EZ-DUB. Kako teče kopiranje?

Sweex digitalni foto privezak

Branislav Bubanja

Foto-ramovi polako postaju sve dostupniji a broj modela raste iz meseca u mesec. Sada predstavljamo interesantnu varijaciju na temu...

Lexmark na bežični način

Nebojša Rašković

Kompanija Lexmark je tokom protekle godine lansirala veliki broj štampača i MF mašina čija se interakcija sa bazom obavlja preko Wi-Fi modula, tj. bežičnim putem. Isprobali smo X4550, X4850 i X5070.

Leadtek WinFast 8800GT i GTS

Branko Maksimović

Ako pogledamo osmu generaciju desktop nVidia akceleratora, videćemo da Leadtek nudi čak šest različitih GeForce 8800 GT i GTS akceleratora. Koji je najpogodniji za vas?

Desk H586 307g+ - Vatreni gejmer

Nebojša Rašković

Desk H586 307g+ je moderna konfiguracija, prvenstveno namenjena pasioniranim igračima, kojima je svaki frejm u igri bitan i koji nisu previše spremni na kompromise kada je izbor ugrađenih komponenti u pitanju, a opet ne mogu ni da izdvoje ogromne svote za "najbolji PC na svetu"...

Saitek Eclipse II

Nebojša Rašković

Saitek Eclipse II tastatura već na prvi pogled oduševljava izgledom. Našu pažnju privukao je "industrijski" dizajn, koji do sada nismo imali prilike da vidimo ni na jednom sličnom modelu...

Vierling surf na 3G talasima

Mladen Mijatović

Uređaj koji je potpisao nemački proizvođač Vierling nije prvi 3G ruter koji predstavljamo, ali je prvi koji nije deo ponude mobilnog operatera niti zahteva hardversku podršku u vidu posebnog eksternog modema.

Konica Minolta bizhub C203

Konica Minolta bizhub C203

Nebojša Rašković

Konica Minolta je lansirala par veoma zanimljivih kopir-jedinica, od kojih je po svim karakteristikama odskočio model bizhub C203.

DVB-T Stick Solo

Marko Herman

DVB-T Stick Solo nas je osvojio jednostavnošću: to je efikasan sistem za gledanje digitalne televizije, uz nekoliko naprednih funkcija.

Brzi Cruzer Contour

Nebojša Rašković

Navikli smo da nam iz kompanije SanDisk dolaze vrhunske flash memorije. Nedavno je ovaj proizvođač predstavio par jako zanimljivih rešenja, među kojima se posebno ističe Cruzer Contour, koji se reklamira i kao najbrži flash drajv na svetu.

Genius Web kamere

Nebojša Rašković

Genius je svoju gamu Web kamera dopunio modelima Slim 310NB i 2020AF. U različitim su klasama, ali su obe interesantne...

Elegantni Samsung ML-1630

Nebojša Rašković

Samsung opet nudi teme za razmišljanje vodećim kompanijama u oblasti crno-belog laserskog štampanja. Na delu je ponovo u više navrata hvaljena ML serija i njen novi predstavnik, model 1630.

Intel Core 2 Duo E8500

Miloš Stamenković

Stezanje obruča oko konkurencije Intel nastavlja veoma agresivno, novom generacijom Core 2 Duo procesora izrađenih u 45 nm tehnologiji. Šta ima novo za one kojima je Quad previše?

Novi stari Phenom

Novi stari Phenom

Miloš Stamenković

AMD Phenom je trebalo da parira Intel Core 2 procesorima, ali se u realnom svetu nije baš sjajno pokazao: performanse su bile ispod očekivanja, a otkriven je i neprijatan bag u TLB mehanizmu. Sada je stigla nova revizija koju čine modeli Phenom 9550, 9650, 9750 i 9850, sa više keša i bržom komunikacijom sa tom superbrzom memorijom. Isprobali smo najjači model, Phenom 9850.

Novi HDD kandidati

Miloš Stamenković

Iako u industriji hard diskova još nije došlo do radikalne promene tehnologije, prostora za usavršavanje ima, pa rastu i kapaciteti i brzina. Isprobali smo Hitachi, WD i Seagate kandidate.

Blu-ray na stolu

Dejan Ristanović

Blu-ray je pobedio, drajvovi više nisu preskupi, ali ih retko ko koristi i to iz banalnih razloga: nema praznih diskova. Šta će se u vašem cyber kosmosu promeniti kada ih konačno nabavite?

AMD platforme

Miloš Stamenković

AMD Spider platforma postaje sve popularnija i zastupljenija u domaćim radnjama. Ukoliko ste se već opredelili za ovo okruženje, ostaje još "sitnica" poput izbora prave matične ploče...

Verbatim eksterni diskovi

Filip Majkić

Sve veći stepen integracije povećava funkcionalnost računara, ali je uočljiva tendencija da se podaci izmeštaju van njega. Da li je vreme za vaš prvi eksterni hard disk?

GPS ciklokompjuteri

GPS ciklokompjuteri

Aleksandar Veljković

Dok se na tržištu množe brendovi GPS uređaja za auto-navigaciju, Garmin istražuje nova polja primene. Testirali smo njihove Edge ciklokompjutere, koji daju novu dimenziju biciklističkom treningu i rekreaciji.

Mobilna SE manija

Nebojša Rašković

Svako vreme je dobro za novi mobilni telefon, ali pred leto potražnja ovih uređaja uvek raste, pa i proizvođači pripremaju nove modele. SonyEricsson ponuda za leto 2008. godine obuhvata modele K850i, W580i, W610i i W660i...

Canon EOS 450D

Nenad Akšić

Japanski gigant po tradiciji svakih godinu i po izbaci naslednika cenovno najpopularnijeg segmenta DSLR klase. Počevši od EOS 300D, preko 350D i 400D, stižemo do najnovijeg modela, EOS 450D. Pokazaće se da je ovo najveći skok koji je Canon napravio u DSLR serijalu.

Fujifilm F480

Fujifilm F480

Aleksandar Veljković

Minijaturni aparati sa širokougaonom optikom koja kreće od 28 mm su sve popularniji, a Fujifilm Finepix F480 je sa cenom od 160 evra verovatno najjeftiniji aparat te vrste koji se do sada pojavio na tržištu.

Olympus SP-570 UZ

Aleksandar Veljković

Poslednjih par SP modela nas upućuju na zaključak da Olympus ponovo prepoznaje potrebe zahtevnijih korisnika, koji se ne ustručavaju da svoje foto-zadovoljstvo plate oko 500 evra, kolika je preporučena maloprodajna cena SP-570 UZ.

Pentax K20D

Aleksandar Veljković

Nakon januarske svetske promocije u Dubaiu, do nas je stigao udarni Pentax-ov DSLR aparat, ovoga puta na duži period i sa većim izborom dodatne opreme. Bila je to šansa da prve utiske proverimo ozbiljnijim testom...

GeForce osam i po

Branko Maksimović

GeForce 8800 GTX je bio akcelerator ispred svog vremena, jer je arhitektura koju je predstavio aktuelna i dvadeset meseci kasnije, kod naslednika 9800 GTX.

C&C 3: Kane's Wrath

Filip Majkić

Jedan od najvećih prošlogodišnjih hitova je dobio nastavak - do nas je stigao Command & Conquer 3: Kane's Wrath.

Rainbow Six: Vegas 2

Nakon uspešnog Rainbow Six: Vegas, malo ko je pomišljao da Ubisoft neće napraviti serijal. I zaista, Rainbow Six: Vegas 2 je pred nama...

Time Crisis 4

Filip Majkić

Želite li da se vratite u vreme arkada? Namco Bandai donosi Time Crisis 4 na platformu nove generacije, vraćajući nas u vreme kada su pitki, jednostavni i akcijom nabijeni naslovi bili melem za dušu mladih igrača.

Inicijalizacija registara

Voja Antonić

Pre nego što započne glavni tok programa, mikrokontroler treba da pospremi krš koji se zatekao u registrima i postavi neke parametre na željenu vrednost. Napišimo program za to...