PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 148 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Ni kuća nije tesna

Aleksandar Veljković

Voja Gašić

Uz gomilu multimedijalnih uređaja, nije lako prikazati svaku sliku na bilo kom kućnom ekranu. Isprobali smo komponente koje će omogućiti distribuciju slike i zvuka po svim sobama vašeg stana...

Kralj PDA džungle

Kralj PDA džungle

Marko Savković

Ni dva meseca nakon premijere modela Diamond koji je postavio nove standarde u PDA svetu, pojavljuje se i njegov naslednik... ili barem konkurent. Šta Touch Pro nudi poslovnom korisniku?

ASUS Eee PC 1000

Marko Herman

ASUS Eee PC 700 osvojio je korisnike svojim minimalnim dimenzijama koje je pratila minimalna cena. Nažalost, i ekran je bio minimalan. A sada stiže Eee PC 1000 sa većim ekranom, a što se tiče cene...

DDR3 u zaletu

Miloš Stamenković

Testirali smo DDR3 memorijske module i ploče koje ih primaju, ali nikako da detektujemo ozbiljniji skok performansi koji bi opravdao ovu investiciju. Sada je GEIL predstavio module sertifikovani za rad na čak 1600 MHz...

Mini tastatura

Marko Herman

Tastaturom DiNovo mini Logitech njome polako ispipava tržište ljudi koji svoje sisteme kućne zabave zasnivaju na računaru - zašto daljinski upravljač ne biste zamenili tastaturom, koja ima i ugrađenu zamenu za miša?

Sweex MM007 digitalni ram

Branislav Bubanja

Razvoj digitalnih ramova krenuo je u dva pravca. Prvi podrazumeva maksimalnu funkcionalnost, a drugi minimizuje cenu. U ovu drugu grupu možemo da svrstamo i Sweex MM007.

TakeMS MEM-P3 Tube

Branislav Bubanja

Do sada smo viđali najrazličitije dizajnirane MP3 plejere, ali nas je takeMS MEM-P3 iznenadio - šta mislite o stilizovanoj cigareti koja svira?

WiFi za neupućene

WiFi za neupućene

Mladen Mijatović

WNDR3300 je dokaz da za konfigurisanje bežične kućne mreže koja će biti bezbedna nije neophodno tehničko znanje - sve teče potpuno automatski, a kriptografija je na visini.

Toshiba na džepnoj sceni

Marko Savković

Džepni uređaji sa VGA rezolucijom danas nisu retkost, ali 2004. godine je samo jedan PDA odgovarao tim specifikacijama - Toshiba e800w. Dugo se čekalo da Toshiba napravi sledeći korak. I tako su stigli Portege G710, Portege G900, Portege G910 i Portege G450.

Biostar POS računari

Nebojša Rašković

iPC je Biostar-ova linija računara prilagođenih malim prodajnim objektima: kioscima, štandovima, mini-marketima... Isprobali smo modele CN700-IC i CX70M-I7A.

Canon iRC2380i

Nebojša Rašković

Canon nastavlja sa usavršavanjem svoje iRC familije multifunkcijskih mašina namenjenih korporacijama. Svega mesec dana nakon svetske promocije, dobili smo priliku da se bolje upoznamo sa jednim od trenutno najtraženijih MF aparata ove vrste - kako se na testu pokazao ovaj džin?

WEG MP4 plejer

Branislav Bubanja

Prvi utisak koji plejer ostavi može da bude odlučujući za njegov uspeh za tržištu, pošto je konkurencija ogromna. Zato WEG WMP4-9 MP4 plejer spada među najlepše, a uzor je odmah jasan - iPod nano.

Gemalto čitač za lične karte

Marko Herman

Uvođenjem novih ličnih karata opremljenih kontaktnim čipom, smart kartice su praktično ušle u živote svih građana Srbije. Neophodni element novouspostavljenog sistema je čitač smart kartica, pa smo isprobali model koji nudi firma Gemalto.

ASUS EAH4850 i Gainward ATI 4850 kartice

Branko Maksimović

Na našem stolu našle su se dve kartice ljutih konkurenata, firmi nVidia i AMD/ATI. Da vidimo koja je postigla bolje rezultate i da li su oni vredni razlike u ceni...

Sweex TV019 - hibridni plejer

Branislav Bubanja

Navikli smo na samostalne DVD plejere, DVD rikordere, portabl DVD plejere, ali uređaj koji smo testirali ovog puta predstavlja jedinstvenu kombinaciju - Sweex TV019 je kao LCD televizor sa ugrađenim DVD plejerom.

iPod nano-chromatic

Nebojša Rašković

Veliki uspeh druge i treće generacije iPod nano plejera je inicijalna kapisla za dizajnere iz Kupertina da užurbano porade na razvoju četvrte. I tako je do nas stigao iPod nano chromatic...

Iz suve drenovine

Miloš Stamenković

Tanano doterivanje AMD platforme daje dobre rezultate u šta nas je uverio i novi čipset 790GX. Isprobali smo prve matične ploče...

CERN u kompjuteru

Branko Maksimović

Ma koliko detaljna 3D grafika bila, sve pada u vodu ako u animaciji nema prave interakcije, kinematike i dinamike. Zato će vam uskoro uz 3D akceleraciju biti potreban i takozvani akcelerator fizike...

Štampa za mase

Štampa za mase

Nebojša Rašković

Inkjet štampači su, pre svega zbog povoljne cene, interesantni za najširi krug potrošača. Ipak, i u ovom domenu postoji fluidna podela na poslovne i kućne modele, a razlike su pre svega u brzini rada i kvalitetu štampe fotografija. Šta su nam za jesen 2008. spremili vodeći proizvođači ovih uređaja?

P45 u naletu

Miloš Stamenković

Iako se Intel-ov P45 set čipova još nije proširio tržištem, najznačajniji proizvođači već su ponudili ploče za one koji žele da isprobaju DDR3 memorije...

Oregon umesto eTrex-a

Aleksandar Veljković

Nova Oregon familija Garmin-ovih outdoor GPS uređaja donosi ekrane osetljive na dodir. Da li je kucnuo čas za "veliko spremanje" za avanturiste i ekstremne sportiste? Jesmo li upravo svedoci smene generacija?

Tabla za cyber učiteljice

Tabla za cyber učiteljice

Aleksandar Veljković

iBoard preti da redefiniše pojam elektronskih demonstracionih tabli i konačno otera kredu i sunđer iz učionica. Po čemu se ova naprava razlikuje od "tabli XXI veka" koje smo do sada sretali?

Photokina - pogled na novitete

Pavle Peković

Photokina, najveći globalni događaj u svetu fotoopreme, ove godine najavljuje neke veoma važne trendove. Nikon D90 i Canon 5D mark II su uzburkali tržište, uz trend konvergencije DSLR i "običnih" fotoaparata...

Olympus FE-370

Aleksandar Veljković

Olympus-ova FE serija niskobudžetnih kompaktnih digitalnih fotoaparata nasleđuje tehnološka dostignuća ne tako davno promovisana od strane prestižnijih mju modela. Isprobali smo FE-370...

Micro 4/3 format - alternativa DSLR-u

Micro 4/3 format - alternativa DSLR-u

Aleksandar Veljković

Prodaja DSLR aparata raste, ali očito ima svoje granice - ne želi svako da fotoaparat nosi na ramenu, u velikoj torbi. Micro 4/3 format bi trebalo da rezultira malim fotoaparatima sa promenljivim objektivima koji daju vrhunske slike. Najbolje iz oba sveta?

GeForce GTX260 grafička kartica

Branko Maksimović

Nakon jakog i glomaznog GeForce GTX280 akceleratora, na red dolazi njegova oslabljena i pojeftinija verzija - GTX260. Vredi li sniženje cene gubitka performansi?

Spore

Filip Majkić

Od momenta kada je najavljen, Spore je privlačio pažnju svojim atipičnim konceptom - cilj igre je razviti svoju vrstu od jednoćelijskog organizma do interstelarne imperije!

Stalker: Clear Sky

Filip Majkić

Stalker: Shadow of Chernobyl dugo privlačio pažnju u igračkim krugovima a sada je pred nama nastavak koji GSC Game World smešta u istovetan univerzum. Koliko se Clear Sky držao starih recepata i da li pati od istih boljki kao njegov prethodnik?

Modovi adresiranja

Voja Antonić

Kako doći do broja telefona koji vam je potreban? Možda ga već znate? Možda treba da pitate nekoga? Možda će vam on reći da broj ne zna, ali će vam zato dati broj nekoga ko bi taj broj mogao znati. Ta indirekcija je uvod u adresne režime industrijskih procesora...