PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 151 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Munjevita budućnost

Miloš Stamenković

Hard disk je deo računara koji se podrazumeva - iz godine u godinu kapaciteti su rasli, ali je brzina pristupa disku ostala usko grlo svakog sistema. Proverili smo koliku prednost na tom polju donose novi Intel-ovi SSD diskovi.

Lenovo za putnike

Dejan Ristanović

Ako tragate za notebook-om pune snage i minimalnih dimenzija, ThinkPad X serija je odličan kandidat. Šta modeli X200s, X200t i X300 mogu da ponude korisnicima koji žele snažan notebook sa tastaturom punih dimenzija i uobičajenim portovima, a ipak ne bi da se opterećuju na putu?

Ful je kul

Ful je kul

Voja Gašić

Bojan Stanojević

Sa svih polica vam se smeše HD televizori raznih veličina i primamljivih cena, ali kupovina nije jednostavna - brojne oznake će vas zbuniti i otežati izbor, umesto da ga olakšaju. Objašnjenjem osnovnih pojmova i prikazom reprezentativnih modela pomoći ćemo vam da vaš novi televizor bude onaj pravi!

Snaga iz crne kutije

Aleksandar Veljković

Stars arhitektura i 65 nm proces daju nadu da će AMD povratiti konkurentnost u kategoriji PC procesora srednje klase. Na test je stigao PC Practic računar baziran na novom Athlon X2 7750 procesoru iz Black Box edicije - može li on da uhvati korak sa konkurencijom?

Ulaz u profi svet

Boris Stanojević

Canon 5D mark II, o kome se toliko govorilo i pisalo, konačno je stigao i u naše krajeve. Kako se pokazao u realnim uslovima?

Osvežen dodir

Osvežen dodir

Marko Savković

Uz pregršt novih modela u prošloj godini, HTC je odlučan da kompletira liniju Touch PDA telefona. Šta nam donose novi Touch Viva i Touch 3G?

Navigator i nova mapa

Aleksandar Veljković

Outdoor GPS uređaji se mogu koristiti za drumsku navigaciju, ali uz nešto manji komfor. A da li se onda auto navigatori mogu koristiti za orijentaciju van automobila i drumova? Nuvi 550 je Garmin-ov pokušaj da pomiri oba sveta, a uz njega je stigla i verzija 1.9 SCG Route mape..

Toshiba NB100

Filip Majkić

Godinu dana nakon pojavljivanja prvih netbook računara, Toshiba ulazi u ovaj segment tržišta, u kojem su se kao glavni igrači nametnuli neki drugi. Da li reputacija koja prati jednog od najvećih proizvođača prenosivih računara garantuje visok kvalitet netbook uređaja?

Axis Q1755HD: Video nadzor visoke definicije

Axis Q1755HD: Video nadzor visoke definicije

Mladen Mijatović

Ako želite da nadzirete objekte sa sitnim detaljima, Axis ima rešenje u vidu mrežne HD kamere Q1755HD...

BenQ E2200HDA monitor

Branko Maksimović

Zvuči neverovatno, ali Full HD monitor se može kupiti za manje od 200 evra...

Samsung VP-HMX20C full HD kamera

Voja Gašić

Puni HD format, snimanje na čvrsti medij, primena najnovije H.264 kompresije, vrlo solidna optika i automatika, te niz privlačnih detalja - sve to čini Samsung VP-HMX20C/EDC dobrom kupovinom za ambiciozne video-amatere. A kako se kamera ponaša u praksi?

Srebrni vitez

Srebrni vitez

Nebojša Rašković

Posle dugog iščekivanja, novi MacBook Pro našao se u Redakciji "PC"-ja. Koliko je ovakav laptop sa hibridnom grafikom bolji od "običnog" MacBook-a?

Epson EH-TV420 i EMP-400W

Nemanja Nikolić

Epson je već godinama lider u svetu LCD projektora. Ispitali smo dva nova modela, jedan sa "ribljim okom" i jedan namenjen kućnom korišćenju...

Konica Minolta Bizhub C253

Nebojša Rašković

Gost naše Redakcije bio je još jedan predstavnik Bizhub familije - brz, moćan i jednostavan za korišćenje. C253 je pre svega moderan kopir uređaj, koji se ističe povoljnom cenom...

Poslovni Dell Vostro A860

Miloš Stamenković

Nova serija notebook računara Vostro A860 ima za cilj da poslovnim korisnicima ponudi adekvatno rešenje po veoma povoljnoj ceni. Koliko je takav cilj ostvariv?

Roccat Kone - miš sa procesorom

Nebojša Rašković

Roccat Kone je prvi gejmerski miš koji ima ugrađen procesor za proračunavanje kretanja, kao i Tracking Control Unit senzor pomoću kojeg se analizira podloga. Koliko je bolji od standardnih gejmerskih miševa?

Genius SP-HF360X - zvučnici od drveta

Branislav Bubanja

Drveno kućište je poen više za zvučnike, a Genius SP-HF360X pored toga ima i pomoćni ulaz. Proverili smo kolika je u ovom slučaju prednost drveta nad plastikom.

Jedan za sve

Branislav Bubanja

Koliko daljinskih upravljača se nalazi na vašem stolu? Verovatno imate po jedan za TV, DVD, muzičku liniju, klimu... Takvu zbrku može da reši samo univerzalni daljinski upravljač, a mi smo isprobali četiri Sweex-ova kandidata: IA100, IA101, IA110 i IA120.

Asus Radeon HD4870

Branko Maksimović

Zahvaljujući odličnim karakteristikama i povoljnim cenama, AMD Radeon kartice iz serije HD 4000 su u centru pažnje. Da li je NVIDIA dobila dostojnog rivala?

Geil Black Dragon memorija

Miloš Stamenković

DDR2 memorija nikada nije bila jeftinija, a Geil nudi seriju Black Dragon. Da li ona predstavlja krajnje domete ove tehnologije?

PDA uzvraća udarac

Nebojša Rašković

Otkad je kupila kompaniju Symbol, Motorola je još ozbiljnije pristupila dizajniranju industrijskih PDA uređaja. Pred nama su se našla dva moćna računara, koji svojim brzim procesorima i velikim brojem funkcija svakodnevni posao na terenu čine mnogo lakšim...

Video-nadzor grada

Mladen Mijatović

Video-nadzor javnih prostora je u razvijenom svetu uobičajena stvar, a Novi Sad se u ovom pogledu sprema da pođe putem svetskih metropola...

Industrijski PDA trio

Industrijski PDA trio

Nebojša Rašković

Potražnja za kvalitetnim industrijskim PDA računarima raste iz godine u godinu, pa ono sve češće dolaze na naš sto. Predstavljamo tri vrhunska rešenja kompanije Intermec.

Sony Alpha 900

Aleksandar Veljković

Vlasnici kolekcija Minolta optike već nekoliko godina sa nestrpljenjem očekuju da se na tržištu pojavi neki Sony DSLR koji bi zadovoljavao standarde profesionalaca. Da li Sony-jev prvi full frame aparat i ujedno najjači model Alpha familije sa rezolucijom od 24,6 Mp zadovoljava te kriterijume?

Olympus E30

Aleksandar Veljković

Prvi DSLR aparat sa live view prikazom (E330) izašao je upravo iz Olympus projektnog biroa. Novi E30 bi trebalo da pojavi u prodaji krajem januara, a od njega se očekuje da zauzme dobru poziciju u srednjoj klasi...

Nikon Coolpix P6000

Aleksandar Veljković

Tradicionalno shvaćena prosumer klasa kompaktnih aparata polako odumire. Hoće li joj novi Nikon Coolpix P6000 svojim dobrim svojstvima produžiti život?

Olympus mju 1050 SW

Olympus mju 1050 SW

Aleksandar Veljković

Ako u nekom segmentu tržišta Olympus pretenduje na lidersku poziciju, to su kompaktni vodootpornu modeli. Pogledajmo koje su prednosti novog modela mju 1050 SW nad konkurencijom.

Nikon Coolpix S710

Aleksandar Veljković

Nikon-ovo prijatno iznenađenje zove se Coolpix S710 - rezolucija je dostigla 14,5 Mp, a ima i drugih zanimljivih noviteta...

Digitalne uspomene

Aleksandra Šakić

Da li su digitalni fotoaparati učinili da zaboravimo na tradicionalne načine čuvanja lepih trenutaka? Izrada fotografija na papiru je jednostavna i jeftina, a takve slike ipak imaju svojih draži...

Muzika na Boom

Nebojša Rašković

Želite da uživate u vašim omiljenim muzičkim numerama gde god da se nalazite u stanu ili kući? Proverite kako radi mali mrežni audio-plejer Logitech Sqeezebox Boom.

Dead Space

Filip Majkić

Kada smo videli prve najave za Dead Space, ostali smo relativno ravnodušni. Delom zbog naizgled već toliko puta obrađivane tematike, delom zbog toga što je iza igre stajala EA; kada smo igru isprobali, bili smo prijatno iznenađeni kvalitetom...

Red Alert 3

Filip Majkić

Malo je igrača sa ovih prostora koji nisu uživali u čarima prva dva Red Alert naslova. Zamišljena kao spin-off popularne igre Command & Conquer, franšiza je dostigla, pa i prestigla, popularnost originala. Gde se nalazi "trojka"?

Next 5 in 5

Nadežda Veljković

Kraj godine tradicionalno donosi rekapitulaciju postignutog, ali i planove i predviđanja za narednu sezonu. Pogledajmo kakve su prognoze budućih inovacija jedne od najvećih firmi IT sektora - velikog IBM-a.