PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 154 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Nehalem EE - Igre bez granica

Aleksandar Veljković

Nedavno predstavljena Intel Nehalem (i7) procesorska arhitektura ulazi u naše domove, a pred nama je njen najjači predstavnik: ultimativni gejmerski PC firme Desk koji sadrži Extreme Edition procesor. Šta može najbrži PC današnjice?

LG BD370: Ubica DVD plejera

Branislav Bubanja

Jeftine samostalne Blu-ray plejere koje već dugo priželjkujemo, konačno je ponudio LG. Plejer koji vam predstavljamo donosi mnogo više nego što smo mogli i da zamislimo...

Za šaku šejdera

Za šaku šejdera

Filip Majkić

Aleksandar Mišić

Nakon dvogodišnje pauze, ponovo smo krenuli u veliko istraživanje tržišta grafičkih kartica. ATI i NVIDIA vode veliki dvoboj za mesto u vašem računaru, a trenutno milisekunde odlučuju...

AMD-ov trozubac

Miloš Stamenković

Dva, tri ili četiri jezgra... Nakon Phenom II X4 procesora, AMD je ponudio i X3 verziju a sa njim i neke neočekivane dobitke. Može li se za (ni)malo dodatnih para dobiti snaga najbržih procesora?

Backup u džepu

Nebojša Rašković

Kako u moru flash drajvova prepoznati onaj pravi? Ponuda je ogromna, tržište je napredovalo do te mere da se danas modeli velikih kapaciteta, ali i veoma dobrih performansi, mogu naći po veoma povoljnim cenama. Pretresli smo kompjuterske radnje i sakupili gomilu kandidata.

Zaista veliki ekrani

Bojan Stanojević

Monitori koje viđamo na izložbama, konferencijama i javnim mestima primetno su veći od uobičajenih. Na primeru Mitsubishi-jevih i Panasonic-ovih modela pokušaćemo da utvrdimo po čemu se oni još razlikuju.

Phenom II u praksi

Phenom II u praksi

Bojan Stanojević

Novi AMD-ov procesor polako ali sigurno zauzima pozicije i na našem tržištu - u ponudi je sve više standardnih konfiguracija zasnovanih na njemu. Tri takva računara su stigla u našu laboratoriju.

Sun Ray tanki klijenti

Sun Ray tanki klijenti

Marko Herman

Tanki klijenti postaju sve realnija alternativa stonim računarima u poslovnom okruženju, a ponuda kompanije Sun u tom domenu je sveobuhvatna. Kakve dobitke da očekujete ako računare u firmi zamenite tankim klijentima a kompletno procesiranje ostavite serveru?

Tastatura ili ekran

Marko Savković

Pred nama su se našle dva pristupačna Nokia telefona sa smartphone mogućnostima. E63 na najbolji način koristi tradicionalnu tastaturu, dok se 5800 XpressMusic oslanja na ekran osetljiv na dodir.

Acer Aspire One

Aleksandar Veljković

Acer Aspire One je novi adut u svetu ultraportabl računara. Za gotovo neverovatnu autonomiju od oko 7 sati može da zahvali kombinaciji štedljivog Atom procesora i baterije visokog kapaciteta. A što se drugih aduta tiče...

Genius-ov drveni zvuk

Branislav Bubanja

Genius nam je odavno poznat i kao proizvođač zvučnih sistema za računare. Sada su drvene kutije sišle i u ekonomsku klasu, pa da vidimo kako su se SW-HF2.1 1200 i SP-HF2000X pokazali...

NDrive Touch

Aleksandar Veljković

Novi brend na domaćem tržištu drumskih navigatora - da vidimo šta donose NDrive Touch i NDrive Touch XL.

Plejer koji ripuje

Branislav Bubanja

LG je predstavio DVS400H, prvi DVD plejer koji ima funkciju ripovanja. Doduše, za sada samo audio-datoteka...

Brzi Canon-ovi skeneri

Nebojša Rašković

Planirate ozbiljniju digitalizaciju štampanih dokumenata? Dva nova Canon-ova biznis skenera iz porodice DR-3080 imaju ADF i brze prenosne mehanizme, ali to nije sve...

Za modernu učionicu

Aleksandar Veljković

Interaktivne table Interwrite Learning su dobar prvi korak ako želite da unapredite efikasnost nastavnog procesa. Da vidimo kako se piše po njima...

Samsung-ovi plejeri više klase

Filip Majkić

Testirali smo dva multimedijalna plejera sa naprednim mogućnostima: YP-P2 ima ekran osetljiv na dodir i podršku za Bluetooth, dok su u model YP-S5 ugrađeni zvučnici. Pa šta vam više odgovara...

Ofanzivna tastatura

Nebojša Rašković

Dizajnirana sa namerom da zadovolji potrebe pasioniranih gejmera, Microsoft-ova tastatura SideWinder X6 je uspela da ode i korak dalje u svojoj misiji...

Samsung SPF-85P

Nebojša Rašković

Digitalni ramovi postaju sastavni deo modernog kućnog okruženja, pored prikaza fotografija, oni danas nude i pokretne slike. Testirali smo SPF-85P, najnoviji model kompanije Samsung, koji će svemu tome dodati i muzičku pozadinu.

Video-nadzor za po kući

Mladen Mijatović

Za mrežni video-nadzor se uglavnom smatra da se koristi u profesionalne svrhe, ali ko kaže da ga ne možete instalirati i u svom domu? Linksys nudi jednostavno i pristupačno rešenje.

Vokmen u digitalnom ruhu

Branislav Bubanja

Sony je "izmislio" muziku u pokretu, pa njihovi plejeri uvek izazivaju posebno interesovanje. Isprobali smo NWZ-E436F i NZW-S516F.

Compro VideoMate W800F

Filip Majkić

Iz kompanije Compro stiže nam još jedan naizgled običan TV tjuner, koji može da radi i bez računara...

Axis M1031-W kamera

Axis M1031-W kamera

Mladen Mijatović

Axis M1031-W je kamerica povoljne cene, minijaturnih dimenzija, ali velikih mogućnosti - kako je optimalno iskoristiti za video-nadzor?

Prenosivi Prestigio DVD plejeri

Branislav Bubanja

Dva Prestigio portabl DVD plejera, PPDP590 i PPDP371, iako zasnovani na istovetnom softveru, po dizajnu i načinu funkcionisanja deluju potpuno različito. Jedan od njih ima dva ekrana...

LogiLink PX0008

Branislav Bubanja

Sve je više uređaja koji pretenduju da budu multimedijalni centri u digitalnom domu - može li LogiLink-ov multimedijalni ram PX0008 zameniti i DVD plejere?

Decentralizovani video-nadzor

Mladen Mijatović

Deo posla oko prikuplja informacija u sistemima video nadzora može da se preraspodeli i na same kamere. To otvara sasvim nove ideje za primenu... i uštedu.

Epson u kancelariji

Nebojša Rašković

Pored kućnih, Epson u ponudi ima i veliki broj kancelarijskih inkjet multifunkcionalaca. Isprobali smo Stylus Office BX300F i Stylus SX600FW.

Bežična kutija šibica

Mladen Mijatović

TP-Link nudi interesantan WiFi print server, koji nije veći od kutije šibica...

Lexmark C543DN

Nebojša Rašković

Kolor laseri su sve jeftiniji i kvalitetniji, pa je samo pitanje vremena kada će se opasno približiti ozbiljnijim inkjet modelima. Lexmark C543DN je dobar primer...

Olympus mju 9000

Aleksandar Veljković

Godinama su aparati velikog raspona zuma nužno bili gabaritni, zatim su podvrgnuti neizbežnom trendu minijaturizacije, a sada je Olympus uspeo da se upiše u istoriju prvim ultrakompaktnim ultrazum fotoaparatom mju 9000.

Nikon Coolpix S620

Aleksandar Veljković

Nikon ne posustaje sa ofanzivom sve uverljivijih ultrakompaktnih fotoaparata iz Coolpix S serije - jedan naizgled običan aparat kakav je S620 je u procesu testiranja zaslužio epitet prijatnog iznenađenja.

Sigma za najšire kadrove

Sigma za najšire kadrove

Aleksandar Veljković

Najzanimljiviji segment DSLR optike jesu ultraširoki objektivi, koji omogućavaju kadrove neobičnih i atraktivnih perspektiva. Možete pokušati da uštedite izborom alternativnog brenda, a Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM je upravo takvo staklo...

Tajna dobrog displeja

Aleksandar Veljković

Nastavljamo analizu osobina savremenih digitalnih fotoaparata - da vidimo šta treba znati o kvalitetima LCD displeja, memoriji i memorijskim karticama.

LaCie bioskop

Nebojša Rašković

LaCie, jedan je od vodećih proizvođača eksternih storage sistema za skladištenje multimedijalnih materijala, linijom diskova LaCinema donosi nešto potpuno novo u ovoj kategoriji...

Warhammer: Dawn Of War 2

Filip Majkić

Nakon velikog pomaka u domenu strategija u realnom vremenu načinjenog prvim Dawn of War naslovom, iz kompanije Relic stiže naslednik: Dawn of War 2.

Empire: Total War

Nakon feudalnog Japana, srednjovekovne Evrope i Rimske imperije, Total War saga se sve više približava savremenom dobu. Ovaj put igra pokriva period od kraja 17. do početka 19. veka - doba musketara, karavela i osvajanja kolonija.

Razgovor procesora

Voja Antonić

Ovo je vek komunikacija, a ta činjenica nije zaobišla ni mikrokontrolere. Da vidimo kako mikroprocesori komuniciraju...