PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 169 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Leto uz iPhone 4

Aleksandar Vacić

Na ICT tržištu odavno nije bilo proizvoda koji bi privukao toliku pažnju kao Apple iPhone četvrte generacije. Savršen ekran, novi operativni sistem, problemi sa antenom i proximity senzorom... Kako to stvarno izgleda i šta nas očekuje posle leta sa iPhone-om?
pc169iph.zip (25.103,68 kB)

3D TV i oko njega

3D TV i oko njega

Voja Gašić

Zašto bi neko uopšte želeo da kupi 3D TV u trenutku kada pravog 3D sadržaja nema ni na pomolu? Ne brinite, nismo se neočekivano priklonili tehnofobima i tehnoskepticima, ali pored komšijskih pogleda punih zavisti, trebalo bi ipak da, dok stojite u redu za kupovinu, imate još po neki argument...

Kućni 3D svet

Branislav Bubanja

Dok se prosečan gledalac TV programa u Srbiji još uvek oduševljava kada nađe TV kanal sa stereo zvukom, u svetu se uveliko pripremaju za programe koji se emituju u tri dimenzije. Za to je potrebna odgovarajua oprema: televizor, naočare, Blu-ray plejer... Testirali smo 3D ponudu firme Panasonic.

Dijagonale za svačiji ukus

Marko Savković

Nekada je termin pametni (smart) telefon značio moćne karakteristike i veliki ekran, što je nužno donosilo neprijatne gabarite i masu. Danas korisnici, pored karakteristika, biraju i dimenzije uređaja. Testirali smo pet zanimljivih modela firmi Acer, Dell i Samsung, na čelu sa spektakularnim Galaxy S.

Gigabyte za šampione

Gigabyte za šampione

Miloš Stamenković

Ako insistirate na platformi koja treba da izdrži svakovrsno maltretiranje, X58 čipset je pravo rešenje. Maksimalno nabildovana Gigabyte-ova X58A-UD9 ipak nije za sve korisnike...

Struja i mreža

Struja i mreža

Marko Herman

U PC #168 smo predstavili Devolo powerline adaptere. Ovom prilikom prikazujemo šta nude TP-Link konkurenti - kako umrežiti stan bez razvlačenja dodatnih kablova?

Optički USB budućnosti

Nada Veljković

Intel-ova Light Peak tehnologija omogućiće povezivanje računara sa uređajima u okruženju pomoću jednog, univerzalnog optičkog kabla. Prve modele očekujemo već 2011. godine...

Druga V+ generacija

Miloš Stamenković

Kingston je predstavio V+ generaciju SSD diskova, koja uz nešto višu cenu donosi znatno poboljšane karakteristike. Da li je vreme da pređete na novu tehnologiju?

Axis na 5 Mp

Axis na 5 Mp

Mladen Mijatović

Kamera Axis P1347 ima neouobičajeno visoku rezoluciju. Koliko 5 megapiksela znače kada je u pitanju profesionalni video-nadzor?

Kombinovani 3G ruter

Mladen Mijatović

Pored klasične Ethernet veze preko WAN porta, bežični ruter Dovado 3GN nudi i mogućnost povezivanja na Internet posredstvom USB interfejsa na koji se povezuje 3G modem.

Gejmerske slušalice

Marko Herman

Moćna grafička kartica, savršen ekran dijagonale 24 inča, specijalizovana tastatura i miš s gomilom dodatnih tastera... ovoj idiličnoj slici fale posebne slušalice s mikrofonom. Isprobali smo Sennheiser PC333D.

EliteBook u malom izdanju

Bojan Stanojević

U prošlom broju smo upoznali HP EliteBook 8740W. Model 2540p je znatno manji - pogledajmo šta je sve stalo u njegovo kućište i kako funkcioniše, a onda se zapitajmo vredi li to predložene cene...

OKI: po drugi put na našoj sceni

OKI: po drugi put na našoj sceni

Bojan Stanojević

Posle dužeg vremena, OKI-jevi štampači se mogu naći u domaćim prodavnicama. Pogledajmo šta nudi model B410d.

Smart za pametan biznis

Mladen Mijatović

Pored univerzalnih sistema za prezentacije i interaktivnih tabli namenjenih prvenstveno edukaciji, Smart nudi i rešenja prilagođena biznis korisnicima. Poslovne prezentacije nikada nisu bile lepše i lakše...

Mala moćna formula

Bojan Stanojević

Kvalitetni skeneri su obično glomazni. Ipak, u minijaturno kućište modela Canon imageFORMULA P-150 stalo je mnogo toga - on čak može da skenira dvostrano.

Gigaset DX600A

Dejan Ristanović

Gigaset telefone obično zamišljamo kao kućne uređaje, bežične slušalice raspoređene po sobama, dok u kancelariji očekujemo stoni telefon. Pred nama se sada našao nedavno predstavljeni Gigaset DX600A, koji će zauzeti važno mesto na vašem radnom stolu.

Lep LED LG

Voja Gašić

Da li vam je potreban 3D TV? Naravno da jeste, ali ako izdaci za TV i neophodne naočari prevazilaze vaš budžet, razmotrite bolje LED modele kao što je LG 42LE8500.

Skraćeni Theater

Branislav Bubanja

Na pomen Home Theater sistema obično se misli na DVD ili Blu-ray plejer koji u svom sastavu ima i 5.1 audio podsistem. Samsung HT-X620 je "skraćeni" Home Theater, čiji je plejer upotpunjen 2.1 sistemom zvučnika.

Nikon D3100: porodični DSLR

Nikon D3100: porodični DSLR

Nenad Veljković

Nikon D3000 bio je najprodavaniji model u Evropi u prvoj polovini 2010. godine. Njegov naslednik, za sada samo najmanji i najlakši, je D3100; rezolucija je dostigla 14,2 Mp, a tu je i puni HD filmski mod...

Uoštravanje slike

Nenad Veljković

Stalno stičete utisak da ste snimili lepo izoštrenu fotografiju, a posle morate da je softverski uoštravate? Taj čostupak se, poput prave poslastice, primenjuje tek na kraju obrade - zašto ono što dobijamo nije uvek ono što vidimo?

Ivana Jovanović i PC Press

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Kako izgleda biti zaposlen u HP-u, da li su bolji notebook-ovi ili netbook-ovi i da li se može otići na letovanje bez telefona? Na ova i još neka pitanja odgovorila nam je Ivana Jovanović, HP marketing menadžer u Grupi za tehnološka rešenja.

Biblioteka od 9 mm

Aleksandra Šakić

Prestigio Libreto E-book Reader (PER3162B) je elegantan i jeftin uređaj za čitanje elektronskih knjiga. Nedostaje mu touch ekran, ali je upotreba i pored toga jednostavna i efikasna...

DVD rezač za netbook

Ana Maksimović

Kupili ste netbook, ubedili su vas da je DVD zastarela stvar i da "sve" staje na USB. Ali, već kod instalacije operativnog sistema počinje drama. Spas je u eksternom DVD pisaču kao što je Canyon CNR-DVDRW1W.

Profesionalni džepni PDA

Nebojša Rašković

Intermec je u fazi pripreme novih proizvoda rešio da deo aktuelne ponude obogati hardverski unapređenim modelom CN50...