PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 171 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Windows Phone 7 kandidati

Marko Savković

Sredinom oktobra predstavljen je Windows Phone 7. Novi operativni sistem za pametne telefone pokušaj je Microsoft-a da povrati izgubljenu poziciju. Bacimo prvi pogled na glavne adute, ali i na prve telefone sa novim džepnim Windows-om.

Laptopmanija

Laptopmanija

Voja Gašić

Vladimir Cerić

Bojan Stanojević

Ove godine u novogodišnju kupovinu krenuli smo malo ranije - pravi je trenutak za novi, tehnološki savršeniji laptop. U Tehnomanija prodavnicama našli smo preko 400 laptopa, od kojih smo za vas odabrali 40 najboljih...

DVR u autobusima

DVR u autobusima

Mladen Mijatović

Video-nadzor u autobusima zahteva poseban način ugradnje - pored kamera otpornih na potrese, treba obezbediti i medij na kom će snimljeni materijal biti sačuvan. Axis Q81080-R nudi sveobuhvatno rešenje.

LG HD bioskop u kući

Branislav Bubanja

Nakon što su cene Blu-ray uređaja konačno postale koliko-toliko pristupačne, proizvođači počinju da izbacuju i proširene verzije - Home Theater. LG je odgovorio na izazov predstavivši HB45E i HB965TZ.

Hemisferna tehnologija

Mladen Mijatović

Mnoge IP kamere za video-nadzor pružaju mogućnosti napredne obrade slike u realnom vremenu. Mobotix-ova hemispheric tehnologija pruža doslovce sveobuhvatnu sliku, izvlačeći nekoliko virtuelnih kamera iz jednog jedinog sočiva.

Igra sa poštenim prevarantom

Voja Antonić

U kockarskom svetu važi isto pravilo kao i u džungli: treba doći do ručka, a ne postati nečiji ručak. Može li se to u savremenim kockarnicama? Kakva matematika tamo vlada i imate li ikakvu šansu protiv mašine?

Grafen - materijal veka

Nadežda Veljković

Već decenijama su računari zasnovani na silicijumskoj tehnologiji, ali smo sve bliži njenim granicama. Zbog toga se već dugo razmišlja o alternativnim materijalima, a jedan od najperspektivnijih je grafen.

OKI za kod kuće

OKI za kod kuće

Zoran Drenković

Nastavljajući predstavljanje OKI štampača, stigli smo do model C310dn - A4. Radi se o SOHO printeru, ali sa ponekim rešenjem tipičnim za višu klasu...

Konica Minolta bizhub PRESS C8000

Slađana Radivojević

Na ovogodišnjem sajmu "Grafima", sistem za digitalnu štampu Konica Minolta bizhub PRESS C8000 osvijo je nagradu Zlatni pečat. Pogledajmo koliko se digitalna štampa približila klasičnoj...

Acer za netbook

Marko Herman

Ako vam je netbook neudoban, Acer ima rešenje - dodajte mu monitor, tastaturu, miša i zvučnike. I to sve u kompletu!

Gigabyte H55N-USB3

Gigabyte H55N-USB3

Miloš Stamenković

Integracija i minijaturizacija matičnih ploča ponovo su aktuelne, i to zbog povećanog interesovanja tržišta za malim i kompaktnim računarima koji treba da obavljaju funkcije medija centra. Gigabyte na taj izazov odgovara pločom H55.

Gigabyte GV-N450OC-1GI

Voja Gašić

Došao je trenutak da zamenite grafičku karticu? Birate komponentu za novi računar? Gigabyte nudi čak 16 modela zasnovanih na novim NVIDIA čipovima iz serije 400.

Gigaset za kancelariju

Dejan Ristanović

Novim modelima telefona Gigaset se obraća pre svega manjim firmama i kućnim kancelarijama. DX800A ali in one je stoni telefon koji treba da zameni sve ostale.

Yamaha Home Theater

Branislav Bubanja

Prva asocijacija na ime Yamaha često su motocikli, neko pomislili na klavire, sintisajzere i ostale instrumente, a audiofili i naši čitaoci na audio/video opremu...

Šetajuće školske table

Mladen Mijatović

Interaktivne školske table postoje u raznim varijantama. Neke su statične, neke mogu da se kreću gore-dole i iz jedne u drugu prostoriju, pojedine čak imaju i krila. Pogledajmo šta i-conAct i Smart imaju da kažu na ovu temu.

Sony Cyber-shot DSC-TX9

Sony Cyber-shot DSC-TX9

Nenad Veljković

Softver fotoaparata brzo napreduje - novi DSC-TX9 je došao do toga da razlikuje odrasle ljude i decu u kadru ili da umekšava samo kožu lica, a ne i ostatak fotografije. Da vidimo rezultate...

Olympus FE-4050/FE-5050

Nenad Veljković

Dva Olympus-ova aparata koja smo testirali nisu izneverila ni fotografska ni tehnološka očekivanja - da vidimo šta ume novi TruePicIII procesor.

Pinktervju

Pinktervju

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Ovog meseca zvezda Pinkterview-a je dama koja voli tehniku, telefone i gadžete. Voli i Beograd, pa je zato čest gost našeg glavnog grada. Predstavljamo Danijelu Rathner, regionalnog menadžera prodaje kompanije Gigaset

Iskulirajte notebook

Andrijana Maksimović

Zagrižene pristalice desktop računara kao osnovnu manu notebook-a navode njihovo pregrevanje. Zato smo pronašle dva zgodna cooler-a: Revoltec RNC 1100 i, za zahtevnije, Speedlink Plexus.

Ulepšajte notebook

Aleksandra Šakić

Ako niste na vreme razmišljale o izgledu svog notebook-a već su performanse bile u prvom planu (?!), ne bi trebalo više da odlažete rešenje ovog problema. Za početak, Speedlink nalepnica za netbook ili notebook...

Obucite notebook

Aleksandra Šakić

Kada ste obezbedile računar od preteranog zagrevanja i izmenile mu lični opis, spreman je za upotrebu i šepurenje, ali ne i za put. Za one istinske ljubitelje leopard ili zebra printa zgodno rešenje je Vivanco Africa Leopard torba.