PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 174 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Aktuelnosti Rubrike Izlog Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Komentari
 Naslovna strana 
 

Hardver

3D republikanac

Bojan Stanojević

Asus-ova "Gejmerska republika" podeljena je na dva segmenta: stacionarni i mobilni. U ovom drugom, G73JW je najozbiljniji kandidat za predsednika...

HTC Windows Phone 7 ofanziva

HTC Windows Phone 7 ofanziva

Marko Savković

Od deset najavljenih HTC telefona za novu Microsoft-ovu džepnu platformu, čak pet dolazi iz HTC-a. Upoznajmo HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, HTC HD7 i HTC 7 Pro.

COCO - kuća na daljinski

Mladen Mijatović

Neko je jednom rekao da je čitav progres ljudskog roda nastao kao direktna posledica naše lenjosti. COCO nudi mogućnost da kućnim uređajima upravljate bez ustajanja iz kreveta... a za to nisu neophodni građevinski radovi u stanu!

Promućurni Android tablet

Promućurni Android tablet

Stevan Josimović

U očekivanoj poplavi tablet računara sa Android operativnim sistemom Witstech je zauzeo dobar polazni položaj - njihov A81e je odlično rešenje, naročito za korisnike koji se ne boje "igara" sa firmverom...

Sa ploče na disk

Branislav Bubanja

Zašto u računarskom časopisu pišemo o klasičnim Hi-Fi komponentama? Zato što gramofonski pretpojačivač NAD PP-3 ima mogućnost povezivanja sa računarom preko USB-a i A/D konverter sa kojim se zvuk sa gramofonskih ploča može prebaciti direktno na hard disk.

Štampač s nagradom za dizajn

Štampač s nagradom za dizajn

Zoran Drenković

OKI C530dn je kompaktni i tihi štampač, koji je nosilac brojnih nagrada. Pogledajmo čime ih je zaslužio...

IBM - Pet ključnih inovacija

Nadežda Veljković

Pred kraj 2010. IBM je objavio listu inovacija koje će, po njihovim istraživanjima, biti ključne IT tehnologije u narednih pet godina i koje će na taj način promeniti način života, rada i zabave savremenog čoveka.

Konzola sa živim igračima

Konzola sa živim igračima

Voja Antonić

Šta ako vaš protivnik u video-igri nije kompjuterski program, nego živo biće koje se zaista bori za život? Makar i jednoćelijsko...

Brži i osetljiviji e-book čitači

Branislav Bubanja

Pred nama su dva napredna modela Prestigio Libretto e-book čitača sa brzim e-ink ekranima: PER5062B ima ekran osetljiv na dodir, a i Internet je nadomak ruke.

Intermec CS40: mobilno i robustno

Intermec CS40: mobilno i robustno

Mladen Mijatović

Intermec CS40 je profesionalni uređaj za komunikaciju, prikupljanje i obradu podataka. To je fizički ojačani smatrphone, otporan na grubo rukovanje, sa korisnim dodacima poput bar-kod čitača.

Fancy TouchSmart računari

Nebojša Rašković

Moderan dizajn, odlične karakteristike i maksimalna funkcionalnost novih HP-ovih All-in-One računara samo su neki od razloga da razmislite o zameni starog desktop-a.

Elektronski foto-album

Branislav Bubanja

Digitalni foto-ramovi su u jednom trenutku bili trend, ali je onda prodaja nekako zastala. Ipak, i na tom polju se nešto dešava, a Xwave uspešno koristi zatišje.

Olympus LS-11

Žarko Gojković

Kvalitetni foto-aparati nisu nepoznanica, baš kao ni video-kamere, ali je problem kvalitetnog snimanja zvuka ostao. LS-11 je Olympus-ov pokušaj da odgovori zahtevima profesionalaca koji žele da pretvore zvuk u digitalnu formu.

Za posao i za zabavu

Bojan Stanojević

Lenovo IdeaPad B560A je ekonomično koncipiran, ali i veoma upotrebljiv laptop - u njemu ćete naći od svega po malo, a ničeg previše.

Džepni TV tjuner

Mladen Mijatović

RC DH9000R je maleni USB TV tjuner koji će vam se uvek naći pri ruci. Zanimljiv je (i) zbog toga što prima kako analognu, tako i digitalnu televiziju.

Vesnik netbook proleća

Branko Nikitović

Netbook ili tablet sa Android-om? Toshiba je, u pokušaju da spoji najbolje iz dva sveta, ponudila AC100 - Android netbook.

Tablet za male pare

Branislav Bubanja

Galaxy Tab, iPad i slični tablet računari obično koštaju više od prosečnog PC-ja. Da li to mora da bude tako? Naravno da ne mora - uz odricanje nekih sitnica, možete završiti model Ekan M-002 koji kosta svega 100 dolara.

Didonator: Specijalno CES izdanje

Jelena Rupnik

Obišli smo CES i uživati u gedžetima: otvarač flaša za iPhone, iPad pretvoren u automat za igre, go-cart na naduvavanje, "pametne" rukavice, Whirpool mašina za veš koja se programira, tastatura koja uči, gitara sa ekranom...

Samsung NX 11

Nenad Veljković

Kamera sa promenjivim objektivima, senzorom formata APC-C sa 3" AMOLED displejem koja snima video u HD režimu privlači veliku pažnju na fotografskim forumima. Da li se profiliše nova generacija aparata koja bi mogla da pobedi klasični DSLR koncept?

PC Press i Gordana Lugonja

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Poslovna rešenja za štampu, OPS i bezbednost štampanih dokumenata... ovo su samo neki od pojmova, nepoznati većini korisnika. Gordana Lugonja iz firme Konica Minolta nam je otkrila šta oni zapravo znače, zašto su važni i kako se ona snalazi u svetu IT-ja.

PS3 Slim... njemu za ljubav

Aleksandra Šakić

Aktuelna verzija obožavanog Sony Playstation-a pokupila je simpatije velikog broja gejmera - izgleda modernije, ima Wi-Fi, upotreba je pojednostavljena a stigle su i igrice u HD rezoluciji.

Asus K52F na radost

Andrijana Maksimović

Kada vam draga donese Sony Play Station 3 i počne da likuje zbog toga što vam je kupila skup i dobar poklon, iznenadite je i iz rukava izvucite Asus K52F. Još kad bude videla da je laptop crvene boje, biće oduševljena. Ova boja (takoreći trula višnja) je lepo uklopljena sa crnim okvirom, pa na drugi pogled K52F ne mora biti izričito "ženski" - ponekad možete da ga ponesete sa sobom.