PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 175 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Mobilnost vs. performanse

Miloš Stamenković

Kada dođe vreme za novi računar, najpre treba razmisliti o veličini kutije u koju će on biti smešten. Imali ste desktop, sada svi govore da treba preći na notebook, a onda poželite da napravite još jedan korak i kupite netbook... Koji je pravi za vas?

Jedan ekran, molim... sa LED-om!

Jedan ekran, molim... sa LED-om!

Bojan Stanojević

Cene monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem su najzad pale, pa LED više nije luksuz, već direktna konkurencija CCFL tehnologiji. U redovnom tržišnom pregledu uporedili smo monitore obe vrste i zaključili da i jedna i druga imaju svoje adute. Neke druge stvari, ipak, ostaju luksuz...

Mobilni 3D, bez kablova

Mobilni 3D, bez kablova

Bojan Stanojević

Prenosivi računari visoke klase sa 3D prikazom su novi hit. HP-ov takmičar u ovoj klasi zove se Envy 17 - pogledajmo šta on može, u saradnji sa automatskim naočarima...

GPU strana čipseta

Miloš Stamenković

GPU se polako ustalio u jezgru sistema, a odnedavno i u jezgru procesora. Da li Sandy Bridge generacija procesora konačno donosi integrisanu grafiku po meri korisnika?

Kuća na klik

Mladen Mijatović

Automatizacija naših domova i svakodnevnog okruženja je aktuelna tema, o kojoj smo pisali u više navrata. Predstavljamo kompletno rešenje za Home Automation firme Vucomm, zasnovano na Coco kontrolerima, Telldus Telstick adapterima i Dovado 4GN ruteru.

Sačuvajte zvuk

Branislav Bubanja

Olive Media Products nudi po mnogo čemu neobičan medija-server. U kombinaciji sa odgovarajućim strimerom, on će vam obezbediti kvalitetnu muziku i vrhunski zvuk u čitavom stanu.

Dodir elegancije

Bojan Stanojević

U PC #174 predstavili smo HP-ov all-in-one računar TouchSmart 300. Utisci se još nisu slegli, a već je stigao njegov naslednik, TouchSmart 310. Tehnološki napredak je evidentan...

Lexmark za teške zadatke

Lexmark za teške zadatke

Nebojša Rašković

Nova serija Lexmark-ovih kolor lasera više klase nosi oznaku C792, koristi unapređene kasete s tonerom i novi elektronski sklop. Isprobali smo C792de i njegovog multifunkcijskog "brata", X792de.

Noviteti iz ViewSonic-a

Noviteti iz ViewSonic-a

Bojan Stanojević

U skladu sa trendovima, ViewSonic nudi monitore i sa LED i sa CCFL pozadinskim osvetljenjem. Isprobali smo tri modela, VA1931wa LED, VA2231wma i VX2439wm, a malo više su nam se dopali oni sa CCFL ekranom.

Magnetna veza

Mladen Mijatović

Intex IT-313WC je mala i jeftina Web kamera sa magnetnim postoljem. A ima i mikrofon, pa je pogodna za Skype i druge servise za video-konferencije.

Deljenje USB resursa

Branislav Bubanja

Hardverski resursi se obično dele preko mreže, ali neki mogu i preko USB-a. Potreban vam je samo Wiretek USB 2.0 Share Switch.

Univerzalni USB punjač

Branislav Bubanja

Imate uređaj čije se baterije pune preko USB-a, a nemate računar pri ruci? SpeedLink Pecos Mobile će vam lako i jeftino rešiti taj problem.

Kompaktni entuzijasta

Kompaktni entuzijasta

Nenad Veljković

Posle point-and-shot, four-third i micro-four-third, stižu i kompaktni fotoaparati za entuzijaste, enthusiast compact. Recimo, Olympus XZ-1.

Olga Maksimović, Limundo

Andrijana Maksimović

Kao najbolji domaći aukcijski sajt i jedan od najboljih sajtova u Srbiji, Limundo je zaslužio da se jedna dama iz njegovog tima nađe na Pink stranama. O tajni uspeha Limunda, neobičnim aukcijama i online plaćanju razgovarali smo sa Olgom Maksimović, marketing menadžerom.

Nova generacija firewall-a

Nova generacija firewall-a

Mladen Mijatović

Odnos sistem-administratora i IT security timova sa jedne i korisnika korporativnih mreža sa druge strane oduvek je bio igra policajaca i lopova, u kojoj ovi prvi već duže vreme ozbiljno posrću. Palo Alto Networks firewall je moćno novo oružje u rukama mrežne policije.

Analogni ili digitalni video-nadzor?

Mladen Mijatović

Prednosti digitalnih IP CCTV sistema u odnosu na analogne su očigledne, ali u finansijskom smislu postaju vidljive tek kada je broj kamera u sistemu dovoljno velik. Gde se nalazi granica isplativosti?