PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 176 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Sve u jednom... pa i televizor!

Sve u jednom... pa i televizor!

Bojan Stanojević

Za razliku od nedavno predstavljenih modela TouchSmart, HP AIO 200 nema ekran osetljiv na dodir, ali ipak nije ništa manje zanimljiv od njih. Na njemu možete da gledate i TV program...

Samsung u tri dimenzije

Branislav Bubanja

Blu-ray plejeri još uvek nisu ni u svetskim okvirima preuzeli primat u prodaji u odnosu na DVD uređaje, a već je na pomolu novi trend - 3D Blu-ray. Za razliku od televizora, ovi uređaji nisu previše skupi.

Posle zime... i Barselone

Marko Savković

Nakon završenog Mobile World Congress-a u Barseloni bilo je jasno da nas čeka vrlo uzbudljivo proleće. 3D tehnologija je postala stvarnost i na telefonima, a novi modeli učiniće da ponovo nađemo opravdanje i zamenimo svoj džepni komunikator. Pred nama su se našli Samsung Galaxy S II, LG Optimus 3D, HTC Wildfire S, Desire S i Incredible.

Tableti u naletu

Branislav Bubanja

Nakon iPad-a koji je do naših krajeva stizao alternativnim putevima i (pre)skupog Samsung Galaxy Tab-a, konačno i korisnici sa plićim džepovima mogu da razmišljaju o kupovini upotrebljivog tablet računara. Prestigio i ViewSonic nude zanimljive modele...

Čipovi pod šlemom

Čipovi pod šlemom

Nadežda Veljković

Život na planeti Zemlji opasniji je nego ikad, a neprijatelj je sve drugačiji. Pod danas ignorisanom, a onima s dužim (ne i boljim) pamćenjem prepoznatljivom parolom "Ništa nas ne sme iznenaditi", svetske vojne sile kreiraju nove vojnike i oružja budućnosti...

Home Automation na delu

Mladen Mijatović

Posle prvih najava i prikaza tehnologije na kojoj se zasnivaju sistemi za automatizaciju doma, iz domaće firme Vucomm stiže kompletno rešenje za umreženi dom koje je prilagođeno potrebama širokog dijapazona korisnika.

Noviteti iz Verbatim-a

Bojan Stanojević

Posle kraće pauze, Verbatim-ovi eksterni diskovi se opet mogu naći na našem tržištu. Dva modela koje smo ispitali pokazuju da ova firma drži korak s vremenom.

Intex LCD SkyView

Branislav Bubanja

Kako da jeftino dođete do LCD televizora? Monitori sa Full HD rezolucijom mogu da se nađu za malo više od sto evra. Dodajte im samostalni TV tjuner, i za manje od 200 evra imaćete LCD TV...

Samsung-ov USB 3.0 disk

Nebojša Rašković

Vreme USB 2.0 protokola je prošlo i proizvodi zasnovani na njemu polako nestaju sa tržišta, ustupajući mesto daleko bržim USB 3.0 gedžetima. Samsung-ov eksterni disk S2 je dobar ptimer.

Intex HDMI Player

Intex HDMI Player

Branislav Bubanja

Ako u medija centru zadržite su samo elektroniku sa konektorima, cena će biti niža. Ukoliko imate USB flash ili hard disk velikog kapaciteta, ovaj koncept itekako ima smisla...

Samsung Sens R540

Bojan Stanojević

Posle mnogo najava, Samsung-ovi prenosivi računari biće dostupni i u domaćim prodavnicama. Prikaz započinjemo jednim klasičnim modelom koji nosi oznaku Sens R540.

Vrlo povoljan MFP

Nebojša Rašković

Mali inkjet MFP uređaji potisnuli su klasične štampače, zahvaljujući povoljnoj ceni po otisku. U HP-ovoj ponudi, pristupačnom cenom ističe se Deskjet 3050.

Didonator: Mačke iz visokog (IT) društva

Jelena Rupnik

Kažu da su mačke idealni kućni ljubimci za kompjuterske stručnjake: i jedne i druge bije glas da su po malo asocijalni, najaktivniji su noću, a miševe da i ne spominjemo. Šta svet gedžeta nudi ljubiteljima mačaka?

Pentax K-r

Pentax K-r

Nenad Veljković

Kompaktni DSLR sa 12 Mp, širokim ISO rasponom i AutoISO funkcijom, moćnim AF sistemom i Movie režimom dobar je predstavnik Pentax-ove Entry Level klase. Podrška za dva RAW formata i brzina od šest sličica u sekundi zvuče vrlo zanimljivo...

Marija Šuljagić, Alpha Copy

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Kako to izgleda kada se jedna žena u telekomunikacionoj firmi bavi implementacijom franšize, veleprodajom, koordinacijom komunikacije između sektora unutar kompanije, nabavkom robe, logistikom, marketingom, obukom? Razgovarale smo sa Marijom Šuljagić iz preduzeća Alpha Copy.

Kancelarijski gedžeti

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Maxell-ov ram za slike, Gigabyte GM-M 7700 wireless laser miš za devojke, šarene Elite Intex Web kamere i antibakterijske podloge za miša.

Mala kamera, velika slika

Mladen Mijatović

Axis nastavlja s proizvodnjom novih modela IP kamera, uvodeći PTZ platformu i HD rezolucije i u niže slojeve tržišta. Predstavljamo vam dve minijaturne kupolaste PTZ kamere.