PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 180 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Pionirski 3D telefon

Voja Gašić

Već na prvi pogled, s ekranom od 4,3" i HDMI izlazom, LG Optimus 3D ostavlja utisak snažne multimedijalne sprave u minijaturnom kućištu. 3D u nazivu znači da ga treba gledati s oba oka. Širom otvorena!

Samsung Galaxy Tab 10.1

Jovan Marić

Srbija spada među prve tri zemlje Evrope u kojima se pojavio novi, kontraverzni Samsung-ov tablet dijagonale 10.1" Galaxy Tab 10.1 P7500. Debljina od svega 8.6 mm čini ga najtanjim tabletom na tržištu, a dimenzije tog tržišta tek treba da odredi sudski spor sa Apple-om...

Bioskop u kutiji

Bioskop u kutiji

Dejan Ristanović

U velikoj ponudi medija plejera polako se izdvaja grupa uređaja koji se ne ograničavaju na reprodukciju sadržaja sa vaših diskova, već obećavaju distribuciju TV programa, filmova i serija iz čitavog sveta. Jedan od njih je D-Link-ov Boxee Box.

Početak fuzije

Miloš Stamenković

Integracija CPU i GPU jedinica u jedno jezgro danas ne predstavlja novost, ali AMD Fusion koncept je nešto više od proste kohabitacije ovih dveju jedinica. Šta donose procesori A6-3650 i A8-3850?

Na hrastovoj stazi

Na hrastovoj stazi

Voja Gašić

Uspeh Intel Atom serije procesora i platforme bio je iznenađenje samo u početku. Manji kompaktniji računari očigledno izazivaju pažnju, ali pojava novih formi računarsko-komunikacionih klijenata zahteva dalji razvoj. Intel-ov adut je Z670.

Tabla za posao

Vladimir Cerić

Tableti su preko noći osvojili tržište, ali ih korisnici i dalje koriste uglavnom za zabavu. Ako poželite da vam novi tablet bude od koristi i na poslu i kod kuće, možete se susresti s raznim preprekama. Osim ako se niste opredelili za Fujitsu Stylistic Q550...

Asus Transformer - dva u jednom

Asus Transformer - dva u jednom

Branislav Bubanja

Mnogi od nas su, "zahvaljujući" ne baš sjajnoj finansijskoj situaciji, došli u situacija da biraju - netbook ili tablet računar. Zahvaljujući Asus-u možete da platite samo jedan, a da dobijete, praktično, dva računara.

Axis Q7414: kartični video enkoder

Axis Q7414: kartični video enkoder

Mladen Mijatović

Modernizacija analognih CCTV sistema ne podrazumeva nužno zamenu celokupne postojeće opreme. Iz Axis-a stiže skalabilno rešenje za brzu i fleksibilnu digitalizaciju analognog video nadzora.

Ultrabook: Laptop za ceo dan

Nadežda Veljković

Da li prelazak na tablete i smartfone znači kraj PC-ja? Intel kaže da nije tako - PC i dalje ima svoje adute, ali mora da se prilagodi novom vremenu. Možda kroz Ultrabook liniju...

Programabilni automobili

Branko Nikitović

Savremeni automobili imaju gomilu programabilnih elemenata, ali korisnici još uvek ne mogu da biraju aplikacije i instaliraju ih po svojoj želji. Nećemo dugo čekati na sledeći korak...

Direktno iz mozga

Branko Nikitović

Kontrola uređaja putem uma izgleda kao tehnologija koju bi mogao da koristi Mr. Spock u "Zvezdanim stazama". Međutim, industrija igara je iznedrila nekoliko relativno jeftinih uređaja koji tu mogućnost donose praktično svima.

RFID stražar za pametnu kuću

Voja Antonić

Pošto su provalnici naučili kako da obijaju mehaničke brave, postavićemo im elektronske prepreke. A ujedno sebi olakšati ulazak u kuću...
pc180rfi.zip (3.548,38 kB)

3D projektor u dnevnoj sobi

Zoran Drenković

Ako možete da obezbedite slobodan zid, pozdravite se sa bioskopom i spremite dovoljno kokica, jer Sharp VX-Z17000 sa razdaljine od tri metra daje sliku dijagonale dva metra.

Poslovna elegancija novog ProBook-a

Bojan Stanojević

HP je još jednom pokazao kako treba da izgledaju ali i rade poslovni prenosivi računari - predstavljamo ProBook 4530s i 5330m.

HP-ovi ekološki monitori

Bojan Stanojević

HP-ovi monitori 2011x i 2211x troše malo struje, ne zagađuju okolinu i mogu da se recikliraju... a daju vrlo lepu sliku.

Intex IT 5450 FM

Andrija Ćeranić

Ekonomičan 5.1 sistem zvučnika sa mnogo funkcija koji i one što su planirali da odvoje tri puta više novca na 5.1 navesti da još jednom razmisle.

Snajper iz Gigabyte-a

Miloš Stamenković

Ekskluzivnim serijama matičnih ploča uvek se pokazivao prestiž proizvođača. Nova serija kompanije Gigabyte zove se G1.Killer, a njena perjanica je G1.Sniper 2.

3D za računar

3D za računar

Branislav Bubanja

Nakon televizora, LG je svoju tehnologiju Film Paterned Retarder zaposlio i na monitorima. Gledajte 3D sliku kroz jeftine, pasivne naočare.

Pristupačan Android visoke rezolucije

Jovan Marić

Nakon nekoliko iteracija Android telefona, kineski telekomunikacioni gigant ZTE je ponudio model Blade, kojim je uglavnom ispravio ranije nedostatke i doneo karakteristike mnogo skupljih modela. Uskoro stiže i kod nas...

LifeBook made in Japan

Bojan Stanojević

Velika većina elektronske robe stiže nam iz Kine, ali Fujitsu računari su izuzetak. Pogledajmo koji nivo kvaliteta donose Lifebook E751 i S761.

Fuji FinePix F600 EXR

Nenad Veljković

FinePix E600 je kompaktni aparat koji ima 16 Mp CMOS, podršku za HD video, 15x zum... Našu pažnju su ipak privukle tehnološke novine: inteligentni digitalni zum, tretman šuma i detektor pokreta.

Leto u vašem objektivu

Leto u vašem objektivu

Konkurs za najbolju letnju fotografiju koji smo organizovali u saradnji sa "Tehnomanijom" izazvao je ogromno interesovanje naših čitalaca i drugih posetilaca sajta pcpress.info. U predviđenom roku pristiglo je 1047 fotografija. Predstavljamo najbolje...

Čavrljanje o OPS-u

Vesna Knežević

OPS, Optimized Print Servicis, je tehnologija kojom firma Konica Minolta čini poslovanje efikasnijim... i znatno prijatnijim.