PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 181 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Prvi Mango telefoni

Jovan Marić

Novi Windows Phone 7.5 zvani Mango stiže, čime se džepni Windows približava zrelosti. Isprobali smo prva dva WP7.5 telefona - HTC TITAN i Radar.

Varijacije na HD temu

Voja Gašić

Visoka definicija je lepa stvar, ali za kreiranje sadržaja ne treba posegnuti za prvom digitalnom kamerom koja ima HD snimanje. Za dobre pokretne slike, potreban je vam je i pravi HD kamkorder kao što je neki od Canon ili Panasonic modela koje predstavljemo.

Uz malu pomoć SSD-a

Miloš Stamenković

Zajedno sa čipsetom Z68, Intel je predstavio Smart Response Technology, interesantno rešenje za ubrzavanje rada celog sistema upotrebom manjeg SSD diska koji služi kao keš velikom hard-disku. Proverili smo koliko SRT utiče na performanse.

Između tableta i smartfona

Između tableta i smartfona

Voja Gašić

Na berlinskom sajmu IFA, Samsung je predstavio dva nova uređaja iz mobilnog segmenta: tablet GALAXY Tab 7.7 i GALAXY Note, poslovni hibrid koji se pozicionira između tableta i smartfona.

OPS, ili kako uštedeti 20-60%

Vesna Knežević

Kada čujete termin Optimized Print Services, pomislićete na brže i lakše upravljanje štampačima u firmi. To je zaista važna komponenta ovog sistema, ali za menadžment je možda značajnija ona druga - ušteda novca na godišnjem nivou!

Montana: Nova Garmin-ova zvezda

Boris Stanojević

GPS uređaj prilagođen potrebama planinara i ljubitelja prirode svakako nisu retkost na tržištu, ali Garmin-ova Montana donosi novu, zanimljivu ravnotežu...

ReproKiosk: Slika budućnosti

ReproKiosk: Slika budućnosti

Boris Tanacković

Oce ReproKiosk CS2436 je sposoban da plotuje, skenira i fotokopira u koloru sve dokumente do formata A0. Važan uređaj za svaki arhitektonski biro...

Čip kao mozak

Nadežda Veljković

Težnja za stvaranjem mašine koja će funkcionisati poput ljudskog mozga, te najveće misterije čovekovog organizma, prisutna je već vekovima. Možda će presudnu ulogu u tom razvoju imati najnovije dostignuće istraživača iz IBM-a nazvano Systems of Neuromorphic Adaptive Plastic Scalable Electronics ili SyNAPSE.

Daleki preci naših kompjutera

Voja Antonić

Bilo je potrebno mnogo godina da od prvih ideja stignemo do koncepcije savremenih računara. Istovremeno je i čudna i logična činjenica da digitalna računarska tehnika za svoje rođenje najviše duguje II svetskom ratu. Upoznajmo neke od početnih ideja...

ASUS O!Play Mini Plus

ASUS O!Play Mini Plus

Branislav Bubanja

Nakon uspešnog prethodnika, plejera O!Play Mini, ASUS je početkom septembra predstavio i unapređenu verziju koja omogućava streaming multimedije (i) sa telefona.

Backup preko USB 3.0

Bojan Stanojević

Najjednostavnije je napraviti backup na eksternom disku. Toshiba Canvio omogućava da to uradite brzo i nudi 500 GB prostora. Ako nemate USB 3.0 interfejs, disk radi i sa USB 2.0, ali je bolje rešenje dodati testiranu karticu i tako preći na novi interfejs.

HP Wi-Fi Mobile Mouse

Andrija Ćeranić

Jedinstven i kvalitetan Wi-Fi miš namenjen putnicima s laptopom - radi pozdano, a sačuvaće vam jednu USB utičnicu, pošto za povezivanje nije potreban nikakav dongle.

Tabla umesto zida

Branislav Bubanja

Ukoliko imate dete koje svoje crtačko umeće voli da predstavlja na zidovima, Genius Kids Designer je mnogo ekonomičnije rešenje od krečenja.

Portabl audio-bar

Branislav Bubanja

Kod prenosivih računara često je najgora komponenta zvučni sistem, jer je teško smestiti kvalitetne zvučnike u mali prostor. Verbatim taj problem rešava na elegantan način, modelom Portable USB Audio Bar.

Zavodljivi Intex Envy

Voja Gašić

Tableti su sve popularniji, a pojava budžetski prihvatljivijih modela omogućiće da u njihovim mogućnostima uživa daleko veći broj korisnika. Isprobali smo Intex Envy koji košta svega 21000 dinara.

Tablet i smartfon gedžeti

Branislav Bubanja

Na nedavno završenom sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu, osim "ozbiljnih" noviteta iz sveta IT i audio/video tehnike, mogli su se videti i rukavice za smartfon, neobične tastature, pa čak i kit za sušenje tableta...

Samsung NX200

Nenad Veljković

Prateći postepeno napuštanje koncepta refleksnih aparata sa ogledalom, sve češće prikazujemo predstavnike nove kategorije - ozbiljnih kompaktnih kamera. Samsung NX200 je odličan kandidat...

Axis Akademija - ulaganje u znanje

Axis Akademija - ulaganje u znanje

Mladen Mijatović

Axis-ov partnerski program je stvoren da pomogne distributerima njihove opreme i rešenja da ostvare bolje poslovne rezultate na rastućem tržištu mrežnog videa. Kompanija IP Way zato redovno organizuje obuku namenjenu profesionalcima u svetu IP video-nadzora.