PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 184 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Kindle Fire: Čitanje i multimedija

Branko Nikitović

Kindle čitači elektronskih knjiga su veoma popularni, a sada se ova porodica širi jednim neobičnim uređajem: Kindle Fire je jeftini čitač koji konkuriše znatno skupljim tabletima. Hoće li princip "nešto između" ovoga puta impresionirati korisnike?

Telefoni godine

Branko Nikitović

Michael Peuckert

Pred vama su preporuke redakcije connect-a za smart telefone koji su obeležili 2011. godinu. Svi modeli su, naravno, detaljno laboratorijski testirani, ali ovoga puta akcenat stavljamo na ocene urednika najvećeg evropsokog časopisa za telekomunikacije.

Tablet(a) za sreću

Tablet(a) za sreću

Milan Bašić

Praznični dani su dobar povod da svoju kolekciju uređaja dopunite najmodernijim - tabletom. Možda vam on treba za posao, a možda će poslužiti za kućnu, multimedijalnu zabavu; samo izaberite pravi model. Testirali smo 15 kandidata

Rešenje za noćno snimanje

Rešenje za noćno snimanje

Mladen Mijatović

Automatsko prepoznavanje registarskih tablica u mraku nije jednostavan zadatak. Nova Mobotix-ova kamera sa LPF filtrom je konstruisana tako da odgovori na izazove. Videli smo je na delu...

Hard-disk se ne predaje

Hard-disk se ne predaje

Nadežda Veljković

Planirate da zamenite hard-disk SSD uređajem? Možda ćete ga ipak zameniti modernijim hard-diskom - ovih dana puno se priča o novoj BMP tehnologiji zasnovanoj na... kuhinjskoj soli!

Nova serija video-enkodera

Mladen Mijatović

Sistemi video-nadzora zasnovani na IP mrežama su nesumnjivo superiorni, ali 95% kamera u CCTV sistema širom sveta je još uvek analogno. Prelazno rešenje su IP video-enkoderi - isprobali smo Axis 7210, 7214 i karticu Axis 7224.

Asus Rampage 4 Extreme

Asus Rampage 4 Extreme

Miloš Stamenković

Asus-ova serija matičnih ploča ROG namenjena je najzahtevnijim korisnicima. Ali, i oni neiskusni će imati koristi od ploče Rampage IV Extreme - ona ume sama da overklokuje!

Bluetooth minijaturna tastatura

Branislav Bubanja

Čak ni unos kraćeg teksta na tablet računaru nije baš prijatan posao. Ali, tu je Aisonic 204-TBT Bluetooth tastatura...

Video-nadzor za svakoga

Mladen Mijatović

Iz D-Link-a stiže DCS-930, rešenje za kućni video-nadzor u vidu IP kamere koja se lako instalira, a prenos uživo preko Interneta se može pratiti na računaru ili smart telefonu.

Projekcije u svim pravcima

Zoran Drenković

Za simultani prikaz više sadržaja, donedavno je bilo potrebno imati nekoliko projektora. Sada je dovoljan jedan: Sharp XG-SV100W. Ili možda XG-SV200X.

A8-3870 - najjača Llano kombinacija

Miloš Stamenković

Pre nedavno predstavljene arhitekture Bulldozer, AMD je predstavio i procesore serije Llano. Ta serija je sada dobila novog, moćnog člana: A8-3870 Black Edition. Pri tom je njegov množilac otključan...

Muzički kamičak

Andrija Ćeranić

Mali MP3 plejer Intex Pebble zanimljivo izgleda, lako se koristi, a punjenje baterije i prenos pesama se obavlja na neobičan i originalan način.

ZTE Libra pametni telefon

Žarko Gojković

Kako uravnotežiti dve krajnosti u svetu modernih tehnologija: obilje opcija i pristupačnu cenu? ZTE i WayteQ veruju da su našli pobedničku kombinaciju - smartfon nazvan Libra (Vaga), što je simbol ravnoteže i harmonije.

Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S100

Nenad Veljković

Odličan objektiv proširenog zum raspona, CMOS senzor sopstvene izrade, šest puta brži procesor slike u odnosu na prethodnika (S90), podrška RAW formatu i HD video svrstavaju ovaj aparat u sam vrh ponude kompaktnih modela.

Didonator

Jelena Rupnik

Roditeljstvo ume da bude naporan posao, ali nove tehnologije su tu da pomognu... ako ne preteramo sa njima.

Lego robot u akciji

Nadežda Veljković

Igračka za decu... i odraslu decu. Želite da sebe i porodicu obradujete kreativnim poglonom za Novu godinu? Dobar kandidat je Lego Mindstorm robot, koji je ovih dana prilično napredovao.