PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 185 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

ASUS Transformer Prime

Pavle Peković

Hibrid tableta i netbook-a, ASUS Transformer, izazvao je već u prvoj verziji veliko interesovanje. Sada je stigao naslednik nazvan Prime, kombinovani računarčić koji prikazuje Android 4.0 u najlepšem svetlu.

3D laptop bez naočara

3D laptop bez naočara

Branislav Bubanja

Qosmio F750-10M ima na ekranu dodatni sloj nazvan Active lens, koji eliminiše potrebu za 3D naočarima, a pomoću kamere određuje poziciju gledaoca i prilagođava mu parametre 3D prikaza. Kako ova inovativna tehnologija funkcioniše u praksi?

Kindle na dodir

Jovan Marić

Amazon, vodeći proizvođač eBook čitača, izbacio je na tržište četvrtu generaciju uređaja, dopunivši paletu proizvoda sa nekoliko verzija i uvodeći ekran osetljiv na dodir. Dakle, da li izabrati Kindle Keyboard ili Kindle Touch?

Kuća pod kontrolom

Dejan Ristanović

Iako se o njima već godinama govori, projekte pametnih kuća čitaoci najčešće ubrajaju u futuristiku ili čak naučnu fantastiku. Nove generacije kućne elektronike su nas, gotovo neprimetno, navikle na funkcije automatske kontrole, pa se nameće pitanje kako tu automatiku ujediniti... i standardizovati.

Komande na klik

Komande na klik

Mladen Mijatović

Domaća firma Vucomm nudi zaokruženo rešenje za daljinsku kontrolu svetla i drugih električnih uređaja, zasnovano na IP mrežama i mobilnoj komunikaciji. "Kuća na klik" je skalabilno rešenje primereno kako domu, tako i poslovnom okruženju.

Iznad HD rezolucije

Žarko Gojković

Samsung S24A850DW je prvi monitor na tržištu kod koga se slika iscrtava novom PLS matricom s pozadinskim LED osvetljenjem. Da vidimo kako se tehnologija koja je proslavila Galaxy Tab 10.1 pokazala u desktop svetu.

Posle posla

Posle posla

Jovan Marić

Ima li na tržištu tableta mesta za još jednog velikog igrača? BlackBerry smatra da ima, ambiciozno predstavljajući model PlayBook, čiji naziv asocira na primene koje do sada nisu bile specijalnost kompanije RIM.

Mobilna oštrina

Voja Gašić

Motorola RAZR V3 je još 2004. mamio uzdahe divljenja, kako neviđenim mogućnostima tako i tankim, ali čvrstim dizajnom. Novi RAZR uspostavlja nove kriterijume...

Foto-dodaci za iPhone

Branko Nikitović

Korisnici mobilnih telefona primećuju pozitivan trend - svaki novi uređaj koji kupe ima drastično unapređenu kameru odnosno foto-aparat. Raste rezolucija, ali je mnogo važniji rast kvaliteta dobijenih slika. Još kad telefonu dodate neki gedžet...

LED art

LED art

Voja Antonić

Kada se s pojavom svake nove tehnologije ne bi menjao i pristup likovnoj umetnosti, verovatno bismo i danas bili na nivou pećinskog slikarstva. Nova umetnost XXI veka vezana je za LED svetla...

X79 u micro varijanti

Miloš Stamenković

MircoATX matične ploče godinama je pratio negativan imdž i skromne performanse, ali je ASUS svojom serijom Gene to promenio. Četvrta generacija ove serije nudi još više...

Nova dimenzija zabave

Bojan Stanojević

3D projektori nisu novost, ali su do sada bili skupi. NEC modelom V230X pokazuje da ne mora da bude tako - kako se njihov model snalazi u dnevnoj sobi? Uz njega su stigle i naočare, pa je sve spremno za izlazak u treću dimenziju.

Potpuno okružujući zvuk

Branislav Bubanja

Kada se kaže okružujući zvuk, obično se misli na 5.1, ili u retkim slučajevima 7.1 audio sisteme. LG nas je sa svojim HX906TX Blu-ray Home Theater sistemom naterao da revidiramo takav način razmišljanja.

Interakcija na delu

Zoran Drenković

Treninzi i obuke napuštaju 200-godišnju tradiciju korišćenja table i krede - zameniće ih ekrani sa površinom osetljivnom na dodir, dijagonale i do dva metra, kao što je Sharp PN-L702B.

Na vrhu LG piramide

Na vrhu LG piramide

Branislav Bubanja

Na tržišnom pregledu televizora u PC #183 svoje mesto našao je i LG LW980S. Zaslužio je da ga predstavimo detaljnije i upoznamo njegove 3D osobine.

MACOLA + Apple XSAN...

Miodrag Popović

Gde su granice brzine diskova i komunikacije sa računarom? U oblasti obrade video materijala traže se izuzetne performanse, a MACOLA obezbeđuje upravo njih...

Dan zaljubljenih

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Tražite poklon za svoju lepšu polovinu? Lenovo IdeaPad K1 je pravi tablet za dame, a ako gospođica voli Angry Birds, tu je i gomila gedžeta inspirisanih ovom igrom. A poklon za snažniju polovinu? Lamela za Ajkulu? Ili ipak Spider napajanje...

Canon PowerShot G1 X

Nenad Veljković

PowerShot s najvećim senzorom do sada zainteresovaće pre svega entuzijaste koji već poseduju DSLR kameru. Kompaktne dimenzije nisu bile smetnja za ugradnju kvalitetne optike, a sistem upravljanja doneo je nekoliko iznenađenja...