PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 187 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Ivy Bridge

Ivy Bridge

Miloš Stamenković

Ivy Bridge, kao direktni naslednik Sandy Bridge jezgra, predstavlja Intel-ov tick korak, što tradicionalno označava sličnu arhitekturu uz prelazak na noviji proizvodni proces sa manjim tranzistorima. Ovoga puta su modifikacije unutar procesora veće nego što se očekivalo.

Mali ili manji

Mladen Mijatović

Bojan Stanojević

Izaberite svoj novi notebook... Lako je reći, ali kada se nađete pred prepunim rafom u prodavnici, dileme će sustizati jedna drugu. Koliki računar želite, koliko će baterije trajati, da li uzeti veliki disk ili mali, brzi SSD... PC Press-ov veliki tržišni pregled pomoći će vam da leto dočekati sa idealnim malim PC-jem.

Cisco Cius - poslovni tablet

Branislav Bubanja

Svi proizvođači tableta napominju kako ovi uređaji, pored zabave i surfovanja, mogu da se koriste i za posao. Cisco za svoj Cius kaže da mu je osnovna namena rad u poslovnom okruženju - šta to podrzumeva?

Kućna multimedija

Kućna multimedija

Dejan Ristanović

Pošto smo u PC #186 formirali kućnu mrežu, vreme je da je iskoristimo na najbolji način,skladišteći informacije i prosleđujući ih tamogde su potrebne. Dopunimo našu novu mrežu sadržajima - kućnom multimedijom

Klik za bezbednost

Mladen Mijatović

Dodavanjem IP kamera i video interfona Mobotix T24 u Home Automation rešenja kompanije Vucomm dobijaju se integrisani bezbednosni sistemi - i za kuću i za kancelariju.

Leteći roboti

Nadežda Veljković

Kvadrokopteri ili kvadrotori su leteći roboti koji podsećaju na male avione ili helikoptere. Ne koštaju previše, a možete ih opremiti za raznorazne zadatke...

I anđeli nose Pradu

I anđeli nose Pradu

Voja Gašić

Prada - modni detalj ili dobar telefon? Očigledno i jedno i drugo, o čemu svedoči već treća verzija uspešne saradnje sa kompanijom LG - Prada 3.0.

I sateliti od drveta

Novak Jovanović

Drvo je uvek bilo najbolji prijatelj kvalitetnog zvučnog sistema, što je shvatio i kineski proizvođač Eacan. Isprobali smo njihovu A-500 konfiguraciju.

OKI u paketu

Novak Jovanović

OKI je ponudio ES8451cdtn, odličan multifunkcijski uređaj koji se s lakoćom prilagođava svim vašim potrebama. Tu je i mogućnost da ga dobijete pod povoljnim uslovima, na lizing.

Finska daščica

Novak Jovanović

Nokia ne odustaje od brojnih eksperimenata sa operativnim sistemima - novi model N9 koristi platformu MeeGo. Kako sve to izgleda u praksi?

Četrvrta gejmerska republika

Četrvrta gejmerska republika

Miloš Stamenković

Nakon dve ASUS-ove ploče iz serije Republic of Gamers, na redu je treći i finalni predstavnik ovih vrhunskih matičnih ploča: ASUS Rampage IV Formula.

GEIL memorije

Miloš Stamenković

Bolje je imati više memorije nego brzu memoriju. Ipak, budući da su cene niske, vredi obratiti pažnji i na brzinu. Tu na scenu stupa GEIL...

NEC AccuSync

Mladen Mijatović

Ko provodi sate za računarom, zna koliko je važan kvalitetan monitor. Renomirani NEC nudi AccuSync AS221WM, monitor primeren dugom radu u kancelariji.

Sony A57

Nenad Veljković

Baziran na odličnom 16 Mp APS-C CMOS senzoru, Sony A57 ne predstavlja samo poboljšanje verzije A55, već donosi i zgodniji raspored kontrola. Fiksno, poluprovidno ogledalo, optičko tražilo i pokretni LCD ukazuju da Sony nastavlja nadmetanje u SLT segmentu tržišta.

Pink multimedija

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Samsung Skype kamera CY-STC1100, Genius MP3/WMA plejer za vrata frižidera i Qwin NB 60 multizvučnici.

Školski čas velikog formata

Mladen Mijatović

Moderne učionice nemaju crnu tablu i kredu, ali ni belu tablu i flomaster - vreme je za interaktivnu tablu i projektor. Ogromna iBoard tabla i NEC ultra-short-throw projektor U310W čine jedan od najboljih tandema na tržištu.