PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 189 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Treći iPad

Jovan Marić

Posle dugog očekivanja i mnogo spekulacija, predstavljena je treća generacija Apple tableta. Da vidimo šta nudi New iPad ili, kako ga korisnici zovu, iPad 3 - da li je veličanstvena rezolucija 2048*1536 pravi adut?

LG inovacije godine

LG inovacije godine

Voja Gašić

Korejski dvojac nezadrživo grabi napred, pa ovog meseca predstavljamo specijalitete kompanije LG - u centru pažnje su 3D efekti, smart funkcije i kontrola. I to daljinskim upravljačem, pokretima ili glasom.

Uradi sam 3D

Voja Gašić

3D sadržaji polako stižu na naše televizore, ali nema ništa efektnije nego kad pokažete vaše 3D kreacije. Da efektan 3D nastup ne bude preskup pobrinuo se Aiptek3D i2 HD Camcorder.

Slike jasne kao dan

Slike jasne kao dan

Bojan Stanojević

Kada krenete na odmor sa novim foto-aparatom u torbi ili džepu, bićete sigurni da će slike sunčanih pejsaža biti spektakularne, ali nećete se više plašiti ni noćnog snimanja - senzori su napredovali, a firmver foto-aparata je spreman za prava mala čuda. Bilo da kameri prepuštate čitav posao i samo škljocate, ili sebe smatrate iskusnim fotografom koji sve parametre drži pod kontrolom, među 33 modela koja smo testirali pronaći ćete svog favorita.

Sve u jednoj kocki

Sve u jednoj kocki

Mladen Mijatović

Qnap TS-469 Pro NAS dolazi sa četiri diska, u centru sistema je Atom procesor sa dva jezgra, a važan adut su aplikativni serveri... i to u velikom broju. Pravi kandidat za skladište podataka u vašoj firmi ili stanu.

Z77 i Gigabyte u dve varijante

Miloš Stamenković

Čipset Z77 donosi malo promena u odnosu na prethodnike, pa proizvođači matičnih ploča moraju novim detaljima da privuku potencijalne korisnike. Da vidimo kako to radi Gigabyte.

Mobotix kutijice

Mladen Mijatović

Za dug i pouzdan rad u svim vremenskim uslovima veoma je važno da sistem video-nadzora bude pravilno instaliran. Predstavljamo vam tri Mobotix "kutijice" - sitne, ali bitne dodatke za pouzdan rad kamera i storage sistema.

Mali kućni roboti

Voja Antonić

Robotika je jedna od najlepših oblasti za entuzijaste i eksperimentatore, jer obuhvata više različitih disciplina. S mehanikom i elektronikom se još i snalazimo, ali kada na red dođe softver... Dajemo nekoliko primera malih robota koji bi mogli da prošetaju i vašim domom.

Osvežena serija K

Novak Jovanović

Asus se među prvima uključio u Ivy Bridge trku - predstavili su unapređene modele prenosivih računara, a mi smo testirali seriju K vrhunskih performansi.

ThinkPad Edge E530

ThinkPad Edge E530

Novak Jovanović

Lenovo je osvežio svoje prenosive računare novom Intel-ovom platformom, držeći korak sa konkurencijom. Šta još, osim snažnog hardvera, donosi ThinkPad Edge E530?

NEC profesionalni projektori

Mladen Mijatović

NEC P420X je fleksibilan projektor namenjen profesionalnoj primeni koji može da radi i bez računara, dok manji i ekonomičniji NEC V260W ima dug radni vek i mogućnost reprodukcije 3D sadržaja.

Efikasan štediša

Efikasan štediša

Mladen Mijatović

NEC M300W je jednostavan, fleksibilan i kvalitetan projektor relativno pristupačne cene, zbog čega predstavlja pravi izbor za obrazovne ustanove ili male i srednje firme. Vodi računa i o očuvanju životne sredine...

Samsung SSD 830

Miloš Stamenković

Samsung sam prvi kontrolere, NAND i DRAM čipove, pa ima velike potencijalne na tržištu SSD diskova. Modeli iz serije 830 su pokazali odlične performanse - još samo da su malo jeftiniji...

Eacan T-010

Novak Jovanović

Eacan u svom proizvodnom portfoliju ima širok dijapazon zvučnih sistema, a mi smo ovoga puta pažnju posvetili modelu T-010 koji čini osnovu njihove ponude.

Dragulj za medije

Branko Maksimović

Sapphire Edge HD3 je pristupačna HTPC mašina koja nije veća od modernog rutera. Proverili smo da li je AMD APU platforma dovoljno jaka za pun multimedijalni ugođaj i igranje.

OKI za svačije potrebe

OKI za svačije potrebe

Novak Jovanović

Mnoštvo novih štampača u ponudi naglašava OKI-jevu spremnost da se uhvati u koštac s konkurencijom i nametne tržištu svoje ideje. Upoznajmo modele B401, C301dn, C321dn, C331dn, C511dn, C531dn, C831, C841, MB441, MB451, MB461, MB471, MB491, MC352dn, MC362dn, MC562dn i MC562.