PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 190 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Microsoft Surface

Microsoft Surface

Voja Gašić

Konačno je izašao na površinu: objavljeni su detalji o brižljivo spremanom konceptu tableta kojima se Microsoft uključuje u post-PC eru. Kako će izgledati Surface RT i Surface Pro?

Upgrade: Od babe devojka

Miloš Stamenković

Izbor komponenti kućnog računara uvek predstavlja kompromis između potreba, afiniteta i finansijskih mogućnosti. Kako dani i meseci prolaze, tako jača uverenje korisnika da bi poboljšanje hardvera dobro došlo. Kada upgrade ima smisla i kako ga optimalno sprovesti?

Devetka za osmicu

Bojan Stanojević

Analizirajući ponudu vodećih proizvođača televizora za 2012. godinu, nedavno smo prikazali modele koji su počeli da se pojavljuju u domaćim prodavnicama. U međuvremenu nismo sedeli skrštenih ruku - detaljno smo testirali UE46ES8000, 46-inčni model s vrha Samsung-ove ponude.

Iomega NAS

Iomega NAS

Mladen Mijatović

NAS uređaji umerene cene postaju sve interesantniji za manje firme, ali i za kućne korisnike. StorCenter px4-200d koji predstavljamo dolazi iz kompanije Iomega, koja je renome stekla upravo na rešenjima za skladištenje velikih količina podataka.

Tranformer: više od tableta

Pavle Peković

ASUS je najdalje otišao u ambiciji da tablet pretvori u notebook... ili obrnuto. Njihovoj seriji Transformer tableta sada se pridružuje novi član povoljn(ij)e cene, TF300T.

Računari od bakterija

Nadežda Veljković

IT industrija zasnovana je na poluprovodničkoj tehnologiji koja se, u skladu sa zahtevima za što manjim dimenzijama komponenti, iz dana u dan bliži granicama svojih mogućnosti. Jedna od zanimljivih ideja za (blisku) budućnost su, verovali ili ne, bakterije.

Sapphire A75 Pure Platinum

Sapphire A75 Pure Platinum

Miloš Stamenković

Godinu dana nakon što je AMD predstavio prvi procesor Fusion koji na napredan način u jedno jezgro spaja CPU i GPU funkcije, stiže druga generacija. Isprobali smo je na Sapphire ploči.

HQ kontrolisani utikači

Dejan Ristanović

RF Schuko Socket Set omogućava nešto što ste toliko puta poželeli - da ne mičući se iz fotelje isključite i(li) uključite neki uređaj. Jednostavno za instalaciju, jeftino i efektno.

Nextbook tableti

Branislav Bubanja

Ne mogu svi da priušte iPad ili Samsung Galaxy Tab - ako imate plići džep, vredi probati modele Nextbook kanadske firme eFun.

Porodična Vip kocka

Voja Gašić

U želji da umanji porodične razmirice oko Interneta, Vip je ponudio mobilnu Internet kocku.

Diskovi za direktore i putnike

Branislav Bubanja

Eksterni diskovi su idealni za backup i čuvanje rezervnih kopija podataka - Verbatim nudi modele sa USB 3.0 interfejson i mnoštvom praktičnih funkcija. Isprobali smo Executive Portable Hard Drive i Verbatim Traveller.

NEC SpectraView

NEC SpectraView

Mladen Mijatović

NEC SpectraView seriju monitora čini nekoliko modela sa vrlo preciznim i vernim prikazom boja. Uz kalibrisani prikaz boja koji ostaje konzistentan i tokom duge eksploatacije, ovi monitori su namenjeni grafičkim profesionalcima. Isprobali smo SpectraView 241.

LG telefoni za leto

Voja Gašić

Serija L pokriva širok spektar korisnika, uz povoljne cene i dobre karakteristike. Da vidimo šta donose novi LG Android telefoni L3 E400 i L7 P700.

Još jedna cigla u video-zidu

Mladen Mijatović

Iz NEC-a stiže novo profesionalno rešenje za videowall instalacije. NEC X463UN je HD ekran sa direktnim pozadinskim LED osvetljenjem i ultratankim okvirom.

Omaleni OKI

Novak Jovanović

Na modelu B2200, OKI je demonstrirao očigledne prednosti LED tehnologije štampe, pre svega brzinu.

Qnap-ov desetoboj

Mladen Mijatović

Profesionalni storage server obično zahteva montažu u rack smešten u serversku sobu. Qnap TS-1079 Pro je daleko fleksibilniji - možete ga držati i na radnom stolu.

Podaci u fioci

Novak Jovanović

Bazne stanice za hard-diskove odavno nisu nepoznanica domaćim kupcima. Winstars nudi zanimljive i pristupačne modele - isprobali smo nekoliko.

Sony NEX-F3

Nenad Veljković

Dve godine nakon promocije NEX linije, Sony plasira treću generaciju foto-aparata u vidu novog modela sa APS-C CMOS senzorom rezolucije 16,1 Mp i bez ogledala. Da vidimo kako se NEX-F3 pozicionira između amaterskog NEX-5N i znatno ozbiljnijeg NEX-7.

Canon IXUS 240 HS

Canon IXUS 240 HS

Bojan Stanojević

Kada se minijaturizacija kombinuje s vrhunskom elektronikom, rezultati su interesantni. Novi modeli iz Canon-ove serije IXUS omogućavaju početnicima da prave dobre snimke... čak i u lošim uslovima.

Pink strana

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Pratioci za leto: Intex Avatar, Motorola Motoluxe, Nikon Coolpix S2600 i Samsung SDHC Plus SP8GA.