PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 198 :

SadržajObrazovanje Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Pcbiz
 Naslovna strana 
 

Hardver

Taichi: Dve zvezdice

Taichi: Dve zvezdice

Dejan Ristanović

Tablet ili laptop? Mnogi bi želeli i jedan i drugi, pa kombinovani modeli stižu jedan drugi, uz razne sveže ideje. Asus Taichi 21 donosi nešto čega se niko ranije nije setio: računar sa dva ekrana, jedan iza drugog. Kako ih iskoristiti?

Sony Xperia Z

Voja Gašić

Premijere novih tehnologija Sony seli na mobilne uređaje, a to znači da se tamo pomera i fokus japanskog giganta. Zato Xperia Z nije samo još jedan Android smartfon...

Skladišta vaših podataka

Skladišta vaših podataka

Miloš Stamenković

Možda se priča o čuvanju podataka u oblaku, ali većina korisnika svoje podatke ipak drži kod sebe. Zato je veliki i brz hard-disk obavezan deo svakog računara, a odskora se brzina uvećava ugradnjom SSD sitemskog diska. Da vidimo kako napraviti najbolju kombinaciju

Mozak kao kvantni kompjuter

Voja Antonić

U PC#197 bilo je reči o kvantnim kompjuterima i njihovoj budućnosti. Možda je još zanimljivije od toga je pitanje da li su kvantni kompjuteri već svuda oko nas, to jest da li nervni sistemi živih bića u svom "procesiranju" koriste principe kvantne fizike.

HP Envy x2

HP Envy x2

Bojan Stanojević

Dilemu u izboru između tableta i laptopa rešavaju hibridni tableti. Pogledali smo šta nam je na tom polju pripremio HP testirajući Envy x2.

Prestigio MultiPad 8.0 3G Note

Prestigio MultiPad 8.0 3G Note

Ljuba Miodragović

Prestigio nastavlja uspešnu seriju tableta za čitanje i pisanje, podržanih velikom zbirkom besplatnih knjiga. Isprobali smo MultiPad 8.0 3G Note, spreman za 3G povezivanje.

Droid Monster

Voja Gašić

Pametni medija plejer je odlična opcija za one koji su kupili televizor pre SmartTV ere. Droid Monster u tu priču uvodi operativni sistem Android.

Baš lagan ultrabook

Bojan Stanojević

Toshiba Portege Z930 je izuzetno tanak i teži samo malo više od kilograma, a ipak donosi ekran dijagonale 13" i prilično snažnu bateriju.

Oblak u džepu

Oblak u džepu

Ljuba Miodragović

HP je na ovogodišnjem CES-u predstavio džepni uređaj za strimovanje multimedije - pravi mali cloud u pokretu. Sada je Pocket Playlist stigao i do nas.

TV na vašem laptopu

Ljuba Miodragović

Intex IT-TV150 FM je jednostavan i jeftin eksterni TV tjuner nalik na USB stick. Omogućava i prijem radio programa, a bonus je i jednostavni video-rikorder.

Intex multifunkcionalne slušalice

Ljuba Miodragović

Jednom je i to moralo da se desi - radio sa ugrađenim zvučnikom pretvorio se u slušalice sa ugrađenim radiom. A tu je i postolje u ulozi radio-odašiljač. Isprobali smo Intex IT-HP905FM Sinbad slušalice sa mikrofonom.

Mnogo piksela za malo para

Bojan Stanojević

Monitori s rezolucijama koje prelaze full HD su sve brojniji, a ako još imaju IPS ekran i povoljnu cenu kao Shimian QH270 IPSMS, eto prilike da obnovite važan segment hardvera.

Pod budnim okom Prestigio kamere

Goran Maksimović

Nazvana po popularnoj ptici trkačici, Roadrunner 700x akciona kamera namenjena je adrenalinskim zavisnicima, a i svima onima koji bi želeli da ovekoveče poneki trenutak istine... i to u visokoj rezoluciji.

Nikon D7100

Nenad Veljković

Dve i po godine posle D7000 stiže unapređena verzija koju Nikon rangira kao svoj vodeći DX model. Rezolucija 24 Mp postaje standard u segmentu DLS-ova sa APS-C senzorom, ali nas je iznenadio podatak da ni D7100 nema low-pass filter...

Didonator: iĐon i eŠtikla

Jelena Rupnik

Proleće je pravo vreme da obnovite svoju garderobu, ali i obuću. Čak i ako već imate kolekciju cipela na kojoj bi vam pozavidela i Imelda Markos, možda ćete poželeti da je obogatite nekim modelom koji inkorporira najsavremenije tehnologije.