PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 199 :

SadržajObrazovanje Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Pcbiz
 Naslovna strana 
 

Hardver

Intel-ova sledeća kutija

Intel-ova sledeća kutija

Pavle Peković

Računari se danas pakuju u više formi nego ikada. Osim tradicionalnih desktop i laptop računara, sada imamo tablete, ultrabook-ove, convertible računare... Intel sada nudi novi barebone PC ambiciozno nazvan NUC, Next Unit of Computing.

Upravljanje pogledom

Upravljanje pogledom

Jovana Milićević

Sudeći prema početnom interesovanju, najnoviji Samsung Galaxy S IV preti da potuče sve rekorde prethodnika. Tanak, lak, brz, s karakteristikama koje ga čine još pametnijim, ovaj smartfon je već postao želja mnogih ljubitelja novih tehnologija. Dobili smo priliku da ga "brzinski" testiramo.

Pametni satovi

Jovan Mirović

Da li je ručni sat sledeći pametni gedžet? Dok mnogi očekuju (navodni) Apple iWatch, pametni satovi drugih proizvođača polako osvajaju tržište. Da vidimo šta je ko ponudio.

SSD u RAID-u

Miloš Stamenković

U doba hard-diskova koristili smo RAID da, kroz stripe mod, povećamo brzinu pristupa podacima. Onda nas je SSD tehnologija podigla na sledeću stepenicu, ali brzine nikad dosta... možemo li uključiti dva SSD-a u RAID i tako duplirati performanse? Kakvi su realni dometi ovog ekstravagantnog rešenja?

Pamet iza objektiva

Nenad Veljković

Sve bolja i jeftinija optika, CMOS senzori u kompaktnoj klasi i, naročito, unapređenja softvera i uvođenje "pametnih" režima učinili su da praktično svaka fotografija koju napravite dobro ispadne, pod uslovom da vam je u rukama neki od modernih foto-aparata. To ipak ne znači da je svejedno koji ćete model izabrati - detaljno smo testirali 30 primamljivih alternativa.

Prva ruka, prvi izbor

Branko Đaković

U vreme smanjenih budžeta štednja je naša sudbina. Kupovinom refabrikovane IT opreme ostvaruje se značajna ušteda, ali kako biti siguran da ono što smo uštedeli na mostu nećemo platiti na ćupriji?

HD7790: štednja struje i novca

Miloš Stamenković

U očekivanju nove generacije grafičkih karti serije 8000, AMD popunjava seriju 7000 modelima poboljšanih performansi i atraktivne cene, pretendujući na status najbolje kupovine.

Lexmark-ovi noviteti

Lexmark-ovi noviteti

Novak Jovanović

Novi, a pritom prepoznatljivog starog dizajna, Lexmark-ovi MS310dn i MX310dn nude brz i kvalitetan otisak prilagođen poslovnom korisniku.

LG Optimus G

Voja Gašić

LG Nexus 4 predstavili smo kao uzoran telefon. Upravo pristigli LG Optimus G je na prvi pogled sličan, ali zapravo mnogo bolji uređaj.

NEC X na javnom mestu

Mladen Mijatović

NEC MultiSync profesionalni LED monitori iz serije X su namenjeni prezentacijama na javnim mestima. Velike dijagonale, supertanka kućišta i visok osvetljaj predstavljaju glavne adute, pa da vidimo šta mogu X461S i X551S.

Ultrabook za filmofile

Ultrabook za filmofile

Voja Gašić

Da ultrabook format nije baš toliko čvrsto definisan svedoči Toshiba U840W, namenjena pre svega ljubiteljima kinematografije. Takav format ekrana do sada nismo sretali...

Gsmart Maya M1

Voja Gašić

GSmart Maya M1 je dual-SIM telefon solidnih multimedijalnih karakteristika. Pogledajmo šta je Gigabyte spakovao u malo kućište.

Sve boje baterije

Andrijana Maksimović

I najbolji gedžet postaje bezvredan kad se baterija potroši, a rešenje je rezervno napajanje dovoljno malo da ga ponesemo sa sobom, Recimo, Intex Power Bank PB 01.

I svedok i saradnik

I svedok i saradnik

Aleksandra Šakić

Znate ono kad za nešto kažu: "Treba mi koliko i treće oko"? A šta ako bi to treće oko, poput Prestigio RoadRunner 710x kamere, moglo da snima i memoriše snimljeni sadržaj i to u full HD rezoluciji, kamerom od 5 Mp sa CMOS senzorom i Ambrella A2S70 čipsetom?

Sve u svemu, Pavilion 23

Voja Gašić

Ako već imate prenosivi računar, onda za vaš radni sto preporučujemo all-in-one rešenje. HP nudi Pavilion 23.