PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 201 :

SadržajTehnovizija Aktuelno Komentari Rubrike Specijalni dodatak
Prvi pogled Gizmodrom Test zona Iz prakse Pc.biz
 Naslovna strana 
 

Prvi pogled

Sve u 9 milimetara

Dejan Ristanović

Mesecima čekate da i kod nas stigne nova generacija ultrabook-ova sa full HD rezolucijom, touch ekranom i Windows-om 8? Konačno je na naš test sto došao jedan od vrhunskih modela: ASUS Zenbook Prime UX31A Touch. Da vidimo šta može.

BlackBerry Q10

BlackBerry Q10

Jovan Marić

U eri touchscreen smartfona, kada hardverski tasteri nestaju, BlackBerry nas je iznenadio modelom Q10 koji ima hardversku QWERTY tastaturu. Ako ste pravi fan BlackBerry uređaja, Q10 ipak neće predstavljati iznenađenje, već dugo očekivani pomak u svetu biznis smartfona.

Dell Latitude 10

Marko Čavić

Da je konvergencija budućnost mobilnih uređaja najbolje pokazuje Dell Latitude 10, koji uspešno objedinjuje funkcije tableta i laptopa. Da vidimo koliko uspešno...

Slobodno reci 8

Voja Gašić

Nakon vrlo uspešnih 7" tableta, Prestigio usvaja nove trendove. MultiPad 8.0 HD, pored dodatnog inča dijagonale, donosi i HD rezoluciju.

Profesionalno na 8 ili 10 bita

Profesionalno na 8 ili 10 bita

Mladen Mijatović

Iz NEC-a nam stižu dva monitora namenjena pripremi za štampu, dizajnerima i drugim grafičkim profesionalcima. Jači od ova dva modela, PA242W, može da se pohvali 10-bitnim AH-IPS ekranom, što ga čini referentnim uređajem u ovom segmentu tržišta.

Još pametniji LG

Branislav Bubanja

LG nas krajem aprila i početkom maja tradicionalno obraduje novom serijom televizora, pa smo testirali LG 47LA660S, pripadnika srednje klase smart televizora za 2013. godinu.

Univerzalni uređaj za kancelariju

Univerzalni uređaj za kancelariju

Novak Jovanović

Poslovni sistemi koji svoju korporativnu strukturu zasnivaju na manjim radnim jedinicama sada imaju na raspolaganju robustan i brz kancelarijski uređaj spreman za štampu, skeniranje, kopiranje i slanja faksova, i to kako na klasičan način tako i preko Interneta. Japanski OKI je obogatio svoju ponudu novim MF uređajem MB471.

Sve beleške u jednom oblaku

Vladimir Cerić

Tesna integracija verzije 2013 Microsoft Office-a sa cloud servisima donela je najviše prednosti jednom od najmanje zapaženih programa u paketu. OneNote 2013 sada funkcioniše istovremeno na svim tipovima Windows uređaja, što će mu doneti mnogo novih poklonika.

Moćni sos

Moćni sos

Stevan Josimović

Stigao je MODO 701 od milošte nazvan "Moćni sos". Godinama smo posmatrali kako ovaj softver iz alternative prelazi u mainstream produkcijski paket. MODO je sada kompletan, savremen, okretan, prelepo dizajniran i visokokvalitetan softver za stvaranje 3D grafičkog sadržaja. Da li se ukapa u vaš produkcioni proces?

BIM je u detaljima

Đorđe Grujić

Juni već godinama donosi novu verziju ArchiCAD-a. Graphisoft nas ni ove godine nije razočarao - dok uživate u ovom broju "PC"-ja, imate priliku i za uživanje u novitetima ArchiCAD-a 17.

Mandrago: Koordinacija tima

Miloš Borenović

Problemi mogu biti razni: potraga Gorske službe spasavanja za zalutalim planinarom, rad taksi udruženja u jutarnjem špicu ili mnoštvo kamiona koji treba što efikasnije da istovare teret. Za uspeh takvog projekta treba koordinirati rad mnogo ljudi u kratkom roku. Predstavljamo Mandrago, poslovno rešenje za različite dispečerske procese.

Android DJ

Jovan Mirović

Za emitovanje muzike na kućnoj žurci više nije potrebna kabasta i skupa oprema - ponesite svoj Android telefon ili tablet i demostrirajte prijateljima svoj muzički ukus, uz nekoliko besplatnih ili jeftinih DJ programa.

Uslužni programi

Jovan Bulajić

3D Mark, ACDSee 16, RealVNC i McAfee Stinger.

Brzo i opasno

Vesna Milošević

Ko nije gledao neki film o pljački banke? Veliki pljačkaši su se nalazili na poternicama, ali su o nekima od njih napisana i književna dela. Fascinacija idejom da se na brz način dođe do mnogo novca ne prestaje ni danas, mada se metode menjaju...

Internet vodič

Ladislav Struharik