PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 206 :

SadržajTehnovizija Iz drugog ugla Aktuelno Komunikacije Komentari Rubrike
Prvi pogled Test zona Iz prakse Pc.biz Pc.edu
 Naslovna strana 
 

Prvi pogled

Sony PlayStation 4

Vladimir Pisodorov

Nova generacija konzola znači da su ponovo sve karte u igri. Na naše tržište je prvi stigao Sony PlayStation 4, pa da vidimo da li on zaslužuje epitet favorita i da li je zaista izrađen bez kompromisa.

Smartfon u mreži fiksne telefonije

Smartfon u mreži fiksne telefonije

Dejan Ristanović

Mnogi će reći da fiksna telefonija predstavlja prošlost, a mobilna sadašnjost i budućnost, ali svi i dalje imamo fiksni telefon i ne bismo ga se tek tako lišili. A opet, koliko puta ste se pitali zašto morate da od kauča do stola nosite fiksni i mobilni aparat - zašto jedan ne bi bio dovoljan? Panasonic KX-PRW120E rešava problem na elegantan način, primenom kućne WiFi mreže.

Prestigio Windows tablet

Pavle Peković

"Veliki" Windows 8.1 je sve češće raspoloživ i na tabletima, pod povoljnim uslovima. Prestigio je pripremio model Visconte, veoma upotrebljiv kako u kući ili firmi, tako i na putu.

Quantum of Prestigio

Quantum of Prestigio

Branislav Bubanja

Prestigio tableti napreduju, približavajući se snazi računara, uz sve veće dijagonale ekrana i više rezolucije. Isprobali smo modele Quantum 7.85 i Quantum 9.7.

Toshiba: Čisto uzbuđenje

Branislav Bubanja

Kada se proizvod nazove Excite Pure, jasno je da se radi o nečem posebnom. O tome govore i specifikacije novog Toshiba AT10-A tableta.

I Lenovo u mobilnom društvu

I Lenovo u mobilnom društvu

Voja Gašić

Nakon desktop-a, mobilnih računara i tableta, stigli su i Lenovo smartfoni. Varijanti ima dosta, a našu pažnju je privukao premijum model K900.

Kad HD nije dovoljan

Žarko Gojković

Zašto bi Apple jedini nudio retina ekrane? Mađarski WayteQ ima novi adut - XTAB 100 QCR, koga osim ekrana krasi i snažna kombinacija procesora i grafičkog čipa.

Firefox telefon

Andrija Ćeranić

Smartfon jeftiniji od ostalih? Alcatel One Touch Fire nije samo to - on dolazi sa novim operativnim sistemom otvorenog koda koji se zove Firefox.

Desetobitni NEC monitori

Bojan Milosavljević

Ekrani sa 10-bitnom rezolucijom boja (standardna rezolucija je 8-bitna) koriste se u medicini, za zahtevne korporativne aplikacije i kod grafičkih profesionalaca. NEC nudi nekoliko novih modela sa 10-bitnim panelima: PA242W, PA272W i PA302W.

Buffalo za kuću i kancelariju

Bojan Milosavljević

Kompanija Buffalo je poznata po proizvodima za skladištenje velikih količina podataka, namenjenim za različite segmente tržišta. Predstavljamo Link Station 421e, mali storage server s dva hard-diska.

Eaton UPS

Eaton UPS

Boris Stanojević

Dolazak hladnih dana nekada je najavljivao periode planske restrikcije struje. To vreme je srećom za nama, ali potrebe za neprekidnim napajanjem nisu, a Eaton se već afirmisao kao konstruktor kvalitetnih i snažnih UPS-ova.

Corto Android Media Player

Branislav Bubanja

Android medija plejera je sve više u ponudi, što nije neobično s obzirom na njihove prednosti u odnosu na DVD i Blu-ray plejere. Sada je pred nama Corto AMPC-200 koji donosi nekoliko interesantnih noviteta.

Uslužni programi

Jovan Bulajić

Qihoo (ći-hu) 360 Internet Security, O&O Defrag, Ashampoo Snap i Poet.

Dome, pametni dome

Andrijana Maksimović

Aleksandra Cvjetić

Moderan dom ne mora nužno biti skup i ne podrazumeva gomilu majstora koji štemuju zidove i razvlače kablove po plafonima ili ispod tepiha. Evo nekoliko simpatičnih gadžeta koji će pomoći u uređenju doma, a možda vam dati i neku ideju za praznične poklone.