PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 39 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Od 300 do 450 MHz

Majkl Mijatović

Trka prema gigahercu se nastavlja: Intel je promovisao Pentium II koji radi na 450 MHz, kao i 300 MHz Pentium II za prenosive računare. Testirali smo Dell-ove najnovije modele.

Mobilna kancelarija

Dejan Ristanović

Simbioza mobilnog telefona i računara je sve efikasnija: umesto kablova, novi Ericsson SH888 se oslanja na infracrveni port, a Ericsson GC 25 ide i korak dalje, integrišući mobilni telefon u računar...

Slatke muke po Intel-u

Aleksandar Veljković

Intel je konačno zaokružio paletu procesora za sve namene i profile korisnika. Konkurencija za sada nema ubedljiv odgovor na Celeron 300A, koji poredimo sa konkurentima.

A sada, malo matematike

Bojan Tepavčević

Šta novi Celeron i Socket 7 procesori donose na polju intenzivne numerike? Testirali smo kompletnu gamu Intel-ovih, AMD-ovih i Cyrix-ovih procesora.

ISDN... priča se nastavlja

Danko Jevtović

Da li je došlo vreme za ISDN? Sudeći po ponudi ISDN opreme na našem tržištu, interesovanje je sve veće, a firme se stalno interesuju za terminal adaptere, mrežne završetke, rutere... Ovoga puta na našem stolu se našlo petnaestak novih uređaja.

Bežični ISDN

Dejan Ristanović

Ponuda "stonih" ISDN telefona za kancelarije je sasvim solidna, ali ćete kod kuće poželeti i bežični ISDN aparat. Recimo, Siemens Gigaset 2060.

Četiri funkcije

Milan Četić

Predstavljanje multifunkionalnih štampača nastavljamo Hewlett-Packard-ovim modelom OfficeJet 635. Njegov glavni adut je brzina.

Nešto sasvim drugačije

Milan Četić

Najnoviji, upravo predstavljeni, Hewlett-Packard-ov štampač DeskJet 2000 predstavlja veliki skok u razvoju ink-jet tehnologije, pre svega kada se radi o brzini.

PCI zvuk

Voja Gašić

Modem i zvučna kartica su poslednje komponente koje se opiru PCI revoluciji. Diamond SoundImpact i SoundBlaster PCI128 okreću novi list...

Na velikom platnu

Branko Nikitović

I pored visoke cene, multimedijalni projektori su neophodni prezentacioni uređaji. Testirali smo Philips i 3M modele.

CRT, LCD, FED... monitori

Nikola Stanić

FED (Field Emision Display) je jedna od tehnologija koju će koristiti monitori budućnosti...

Windows i monitori

Edvard Filipović

Ako aplikacija koju intenzivno koristite ima mnogo prozora ili paleta, onda je rad na više ekrana gotovo nužnost. Šta vam je od hardvera potrebno?

Frizirani Pentium II

Nenad Vereš

Prelazimo na praktična pitanja overclocking-a, podizanja procesora na frekvencije više od deklarisane. Novi hit je softversko hlađenje procesora...

Prvi utisci

Voja Gašić

CanonScan 2700 slajd skener, 3M dodatna oprema za računar, Pelikan ink-jet papiri, Panasonic SL-VP30 prenosivi CD plejer, miševi sa točkićem, Birch BP-742 bar kod štampač, Soyo 6BE i 6BB ploče, Samsung GNT-5000 i Eastern System zvučnici i APAC Voodoo 2 klon.