PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 4 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Ratovi magistrala

Dejan Veselinović

Sa svih strana se čuje da VESA Local Bus standard ubrzano nestaje sa scene i da ga zamenjuje Intel-ov PCI. U domaćoj ponudi, sa druge strane, i dalje preovlađuje VLB. Dejan Veselinović je paralelno testirao identične grafičke kartice i disk kontrolere u PCI i VLB varijantama da bi ustanovio treba li da menjate magistralu vašeg PC-ja.

Pristup modernom disku

Pavle Peković

Pavle Peković je detaljno proučio specifikacije EIDE standarda. Kako da prevaziđete ograničenja IDE-a i iskoristite sve potencijale EIDE kontrolera koji je najverovatnije ugrađen u vaš računar?

Brzina svetlosti

Bojan Petrović

Ovim megatestom grafičkih kartica "PC" počinje projekat razvoja sopstvenih test programa za procenu performansi komponenata i konfiguracija. Bojan Petrović je detaljno testirao preko 30 grafičkih kartica obraćajući naročitu pažnju na realističnost rezultata koje neki od postojećih testova daju.

Multipraktik periferali

Zoran Cvetković

Štampač, faks, kopir mašina i skener u istom kućištu, i to po ceni osrednjeg štampača? Zoran Cvetković je testirao nekoliko ovakvih uređaja namenjenih pre svega malim kancelarijama.

Star WinType 4000

Dejan Veselinović

Dejan Veselinović testira laserski štampač firme Star koji, u cilju obaranja cene, reafirmiše jednu poodavno zaboravljenu mogućnost: saradnju računara koji radi pod Windows-om pri štampanju stranice. Da li je ovaj uređaj zakasnio i može li se takmičiti sa "vladajućim" Hewlett-Packard-ovim modelom 4L?

Mainframe PC

Milan Bašić

Svetsko tržište PC računara zapljusnuo je talas servera briljantnih pervormansi i usavršene arhitekture. Milan Bašić analizira ove trendove i pokušava da odgovori na ključno pitanje: da li poverovati propagandnim porukama proizvođača koji kažu da je klasičnim mainframe kompjuterima došao kraj?