PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 4 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Ratovi magistrala

Dejan Veselinović

Sa svih strana se čuje da VESA Local Bus standard ubrzano nestaje sa scene i da ga zamenjuje Intel-ov PCI. U domaćoj ponudi, sa druge strane, i dalje preovlađuje VLB. Dejan Veselinović je paralelno testirao identične grafičke kartice i disk kontrolere u PCI i VLB varijantama da bi ustanovio treba li da menjate magistralu vašeg PC-ja.

Pristup modernom disku

Pavle Peković

Pavle Peković je detaljno proučio specifikacije EIDE standarda. Kako da prevaziđete ograničenja IDE-a i iskoristite sve potencijale EIDE kontrolera koji je najverovatnije ugrađen u vaš računar?

Brzina svetlosti

Bojan Petrović

Ovim megatestom grafičkih kartica "PC" počinje projekat razvoja sopstvenih test programa za procenu performansi komponenata i konfiguracija. Bojan Petrović je detaljno testirao preko 30 grafičkih kartica obraćajući naročitu pažnju na realističnost rezultata koje neki od postojećih testova daju.

Multipraktik periferali

Zoran Cvetković

Štampač, faks, kopir mašina i skener u istom kućištu, i to po ceni osrednjeg štampača? Zoran Cvetković je testirao nekoliko ovakvih uređaja namenjenih pre svega malim kancelarijama.

Star WinType 4000

Dejan Veselinović

Dejan Veselinović testira laserski štampač firme Star koji, u cilju obaranja cene, reafirmiše jednu poodavno zaboravljenu mogućnost: saradnju računara koji radi pod Windows-om pri štampanju stranice. Da li je ovaj uređaj zakasnio i može li se takmičiti sa "vladajućim" Hewlett-Packard-ovim modelom 4L?

Mainframe PC

Milan Bašić

Svetsko tržište PC računara zapljusnuo je talas servera briljantnih pervormansi i usavršene arhitekture. Milan Bašić analizira ove trendove i pokušava da odgovori na ključno pitanje: da li poverovati propagandnim porukama proizvođača koji kažu da je klasičnim mainframe kompjuterima došao kraj?