PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 42 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Vreme za novi računar

Aleksandar Veljković

Sa čime se kupac susreće kada poželi da nabavi nov računar? Testirali smo 13 kompletnih konfiguracija koje se mogu nabaviti na našem tržištu po ceni ispod 1500 DEM i preporučili najbrži računar, najbolje izbalansiran sistem, najstandardniju konfiguraciju...

GSMania '98

Dejan Ristanović

Zoran Životić

Prethodne dve godine ostaće zabeležene kao vreme procvata mobilne telefonije u našim krajevima. Napravili smo presek tržišta mobilnih telefona na kraju 1998 i testirali dvadesetak telefona, među kojima je i novi hit, Nokia 8810. Za one koji imaju problema sa prijemom, isprobali smo repetitore koji se lako ugrađuju u firmu, stan ili automobil.

SCSI zvezde

Aleksandar Šušnjar

Iz godine u godinu pitanje IDE ili SCSI ne gubi na aktuelnosti, a novi modeli stalno donose nove dileme. Zato smo testirali nove SCSI diskove i uporedili ih sa IDE konkurentima.

DVD za groš

Voja Gašić

Izbor DVD plejera na našem tržištu je sve bolji, a stigao je i prvi DVD "petobrzinac" firme Creative... izgleda da je vreme da kažete zbogom CD-ROM čitaču i pređete na sledeću generaciju opreme.

Overclocking optičkog vlakna

Aleksandar Marinović

Tek smo na početku eksploatacije optičkih vlakana: ima mnogo mesta za primene, ali i poboljšanja. Koliko podataka zapravo može da prođe po jednoj niti?

Mobilnost pre svega

Kristijan Lazić

Nastavljajući priču o palmtop računarima, predstavljamo četiri zanimljiva modela: Philips Velo 500, Ericsson MC-16, Hewlett-Packard 620LX i Sharp HC-4500 Color.

Tri mala lasera

Milan Četić

Štampači su sve moćniji i sve pristupačniji korisniku. Dobar dokaz su Brother HL-1040, Samsung ML-6000 i NEC SuperScript 870.

Canon multipraktici

Milan Četić

Multifunkcionalne mašine, koje sadrže štampač, skener i faks, sve su popularnije kod SOHO korisnika. Isprobali smo Canon MultiPASS C20 i L90.

Zaštiti me

Milan Bašić

Koliko vam se puta dogodilo da, zbog nestanka struje ili lošeg napona, izgubite podatke koje ste satima obrađivali? Rešenje su UPS-ovi firme American Power Conversion.

Memorija i RamBus

Miljan Jovanović

Memorija nije samo pojeftinila, već je i ubrzana. Najnoviji hit se zove RamBus.

Dolby na horizontu

Dejan Veselinović

Bitka je završena - Dolby Digital je standard, a MPEG zvuk je sveden na moguću, ali ne i nužnu opciju.

Nova godina na vratima

Voja Gašić

Emin Smajić

Decembar je mesec darivanja: stižu nove igre, softverski paketi, zanimljivi hardverski dodatci...

Prvi utisci

Voja Gašić

Genius Kids Ball, Hewlett-Packard-ovi kolor laserski štampači, IBM Deskstar 14GXP, MicroATX ploče, Schoeller papiri i Western Digital AC313000 diskovi.

DirectLink nagrađuje

Izvučena su imena čitalaca koji su dobili nagrade firme DirectLink. Prva nagrada je otišla u Veternik, Ferencu Kolaru, drugu je dobio Miloš Kosanović iz Niša a treću Vladimir Bulatović iz Petrovaradina.