PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 5 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Poslednja reč Pentiuma

Majkl Mijatović

P6 i dalje stiže samo do razvojnih laboratorija, a Intel promoviše novu generaciju Pentium-a koji rade na 133 MHz. Majkl Mijatović je testirao najbrže računare nekoliko renomiranih proizvođača i kaže: čuvajte se klonova!

HP superserver

Dejan Ristanović

Pavle Peković

Vreme NetWare-a 3.11 i fajl servera polako prolazi - u centru modernih mreža sve se češće nalaze aplikacioni serveri čija moć prevazilazi mnoge jučerašnje mainframe računare. Dejan Ristanović i Pavle Peković su testirali trenutno najpopularniji superserver na tržištu, proizvod renomirane firme Hewlett-Packard.

Laboratorija zvuka

Aleksandar Šušnjar

Moderan PC računar ne može se ni zamisliti bez zvučne kartice, ali izabor ovog dodatka nije ni malo jednostavan. U saradnji sa emisijom "Modulacije 202" i koristeći profesionalnu opremu Radio Beograda, Aleksandar Šušnjar i Milan Ristić testirali su sve zvučne kartice koje mogu da se nađu u Beogradu. Ko najbolje zvuči?

Radio PC

Dejan Veselinović

PC računar "peva" kroz zvučnu karticu, ali može li se "iz flopija" čuti radio? Dejan Veselinović je testirao jednu jeftinu "radio karticu" firme Aims Lab.

Za bezbedne podatke

Dejan Veselinović

Slobodan Ljubišić

Naša sve veća zavisnost od računara i podataka pohranjenih u njima nužno nas vode do pitanja bezbednosti. Dejan Veselinović je testirao nekoliko najpopularnijih backup solucija i predložio rešenja prilagođena svačijem džepu, a Slobodan Ljubišić opisuje princip rada modernog medija masovne memorije, magnetno-optičkog diska.

PC u fabrici

Dušan Popović

Znamo (skoro) sve što se moglo saznati o poslovnim aplikacijama, programiranju, pa i o igrama. Ali, računari se ne primenjuju samo u domovima i kancelarijama - kroz ovaj i par sledećih tekstova Dušan Popović će pokušati da vas zainteresuje za industrijske primene PC računara.