PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 50 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Pet godina na tri strane

Bojan Petrović

Postoji li način da se pet godina burnog razvoja PC tehnologije sažme na svega nekoliko strana teksta? Pogledajmo šta se dešavalo da bismo naslutili šta sledi...

Da li je vreme za Athlon?

Aleksandar Veljković

Ne znamo da li će AMD ugroziti Intel-ovu dominaciju na tržištu PC procesora, ali je testiranje Athlon-a predstavljalo pravo zadovoljstvo. Predstavljamo rezultate.

Četvrta jabuka

Miodrag Popović

Jednom ili dva puta u dekadi pojavi se procesor 200% brži od prethodnika. Takav proboj donosi G4 ugrađen u novi Mekintoš.

Bez kompromisa

Aleksandar Veljković

Centra 4000 Athlon je sagrađena oko AMD-ovog procesora na 500 MHz koji je u ovom trenutku glavni tržišni hit.

Dok struja ne dođe

Boris Stanojević

Bez obzira na (ne)izvesnost restrikcija tokom naredne zime, UPS je uređaj neophodan svakom računaru u poslovnom okruženju. Testirali smo dvadesetak modela...

TFT budućnost

Branko Nikitović

Iako je pred njima velika budućnost, TFT ekrane opterećuje i breme starih, analognih vremena. Isprobali smo šest ravnih ekrana.

Od kartice dva putića

Aleksandar Veljković

Novitet meseca je Matrox G400 Dual Head, revolucionarni proizvod o kome još od pojave Windows-a 98 sanjaju vlasnici više monitora. Pojavile su se, naravno, i druge 3D kartice...

DVD - korak ka savršenstvu

Voja Gašić

Čini se da nijedan periferijski uređaj nije uz toliko teškoća ulazio u računare kao DVD čitač. Novi modeli koje smo testirali, a posebno njihove cene, mogli bi da predstavljaju ključni argument "za".

Samsung i Brother multifunkcionalne mašine

Milan Četić

Trend pojeftinjenja, već dugo primetan kod štampača, konačno je zahvatio i multifunkcionalne mašine - više se ne dopušta da "multipraktik" košta više nego faks, štampač i skener zajedno. Dokaz za to su Samsung SF-5800P i Brother MFC 9050.

Canon BJC 2000 i BJC 5100

Milan Četić

BJC 2000 predstavlja novu kategoriju u Canon-ovoj paleti - dovoljno je jeftin da se može svrstati u ekonomsku klasu, ali je ipak mnogo ozbiljniji od većine konkurentskih modela. BJC 5100 je zadržao sve prednosti prethodnika, modela BJC 5000 koji je važio za najjeftiniji A3 ink-jet štampač, i otklonio njegov najveći nedostatak: spor rad.

Jedna boja - sto nijansi

Milan Četić

Verna reprodukcija boja na papiru ne mora predstavljati misaonu imenicu ako upoznate upravljanje bojama (color management) i izvršite kalibraciju ulazno-izlaznih uređaja, koristeći X-rite Monitor Optimizer i Digital Swatchbook.

HP ScanJet 6300C

Milan Četić

Stevan Josimović

Od Hewlett-Packard-ovih skenera se uvek mnogo očekuje, a model 6300C ta očekivanja ispunjava: visoka rezolucija, USB priključak i veoma jednostavno korišćenje dopunjeni su mogućnosti skeniranja slajdova.

HP LaserJet 4050

LaserJet 4000 je već više od godinu dana prisutan u firmama koje traže veliki obim štampe, pa je došlo vreme da Hewlett-Packard predstavi novi model. Nije bilo lako poboljšati nešto što je već blisko savršenstvu, ali nova mašina, više memorije i interni hard disk uvek se mogu zgodno primeniti...

Više od palice

Stevan Josimović

I palice za igru moraju da prate razvoj računarskih komponenti. Sa novim Saitek džojsticima, osećaćete se kao u kokpitu X-Wing-a...

Direktna veza za poklone

Voja Gašić

I ove godine DirectLink će nekima od vas ulepšati novogodišnje praznike. Potrebno je samo da pažljivo pratite naš časopis i učestvujete u nagradnoj igri...

Prvi utisci

Voja Gašić

APAC ViewComp 878 eksterni tjuner, Asus P5S-B matična ploča, Casio PV200 organajzer, FlagPoint zvučna galanterija, Kalkulatori HP 48GX i 48G+, Lexmark Optra K1220 laserski štampač i Teac PowerMax 500/2 super woofer.