PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 6 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Snaga za poneti

Majkl Mijatović

Kada su poslovni ljudi otvarali tašne, očekivalo se da izvade papir, olovku, rokovnik... Dugo već nikoga ne iznenađuje kompletan kancelarijski pribor smešten u mašinu, lagan, ceo na broju, uvek pri ruci. Ali i to je proizvod za "igre bez granica", jer konkurencija nikada ne miruje. O novim kolor notebook računarima priča Majkl Mijatović.

Optima 95

Dejan Veselinović

Ako se spremate da kupite novi računar, a ograničenih ste finansijskih moći i neograničene mašte, Dejan Veselinović će vam pomoći. Pročitajte njegov tekst o mogućnostima sklapanja računara snova od delova koje je testirao i predstavio kroz optimalnu 486 konfiguraciju.

CD Manija

Miljan Jovanović

Bojan Petrović

"Više nije pitanje prestiža imati CD-ROM - sada je to pitanje opstanka!" - poručuju Bojan Petrović i Miljan Jovanović. Pošto su, koristeći za tu priliku razvijene programe, testirali sve CD-ROM-drajvove na tržištu, opredelili su se za Sony modele četvorostruke brzine.

Mikrotekov par

Zoran Životić

Zoran Životić za vas testira dva kolor skenera poznate firme Microtek - ScanMaker II i ScanMaker II SP. Da li je neki od njih dostojna alternativa Hewlett-Packard-u 3C?

Microsoft tastatura

Bojan Petrović

"Na drugi pogled" je nova rubrika u našem časopisu, nastala iz želje da zajedno sa vama, "hladne" glave, sagledamo sva svojstva jednog proizvoda, kada prođe euforija oko njegove afirmacije u štampi. U njoj nameravamo da pišemo o onim proizvodima koje naši saradnici duže koriste. U ovom broju Bojan Petrović analizira Microsoftovu ergonomsku tastaturu.

100 megabajta na disketi

Dejan Ristanović

Ana Mijušković

Ako Windows 95 stavite van konkurencije, proizvod koji je obeležio ovo kompjutersko leto je Zip drajv firme IOmega. Ana Mijušković i Dejan Ristanović opisuju kako se sto megabajta podataka upisuje na jednu disketu.

Programabilni logički kontroleri

Dušan Popović

Nastavljajući tekst o industrijskoj primeni PC računara, Dušan Popović vam, ovoga puta, govori o elementima nadzorno - upravljačkog sistema.

Prvi Sherlock-ov slučaj

Voja Antonić

Ipak je u ovoj zemlji ostalo još mnogo talentovanog sveta koji želi da kreira. Sve takve, a posebno zaljubljenike u mikroprocesore, obradovaćemo prvim u seriji tekstova o samograditeljskim poduhvatima. Zasučite rukave i, uz Voju Antonića, pokažite svoju konstruktivnost.