PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 77 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Novi vetrovi iz ATI-ja

Aleksandar Veljković

ATI čipovi više neće raditi samo na ATI karticama, čime se stvaraju preduslovi za njihov masovni plasman. Počelo je od firme FIC, koja nudi po jednu verziju ATI-ja za svačiji džep...

Problem velikih diskova

Vladimir Cerić

Nekada je granica bila 30 MB, danas je 137 GB, ali problemi sa matičnim pločama i novim, većim diskovima su isti. Ima li rešenja?

Nove Athlon ploče

Aleksandar Veljković

Socket A ploče koje koriste SDR memoriju polako idu u istoriju, a VIA KT-266A se nameće kao najbolji izbor u Athlon / DDR svetu. Šta se trenutno nudi?

Apple PowerMac G4

Apple PowerMac G4

Vladimir Cerić

Možda je Macintosh neobičan za one koji su navikli na PC i Windows, ali on uz atraktivan dizajn nudi viši stepen udobnosti. Bilo je zanimljivo isprobati novi PowerMac M8705L.

CRT (ni)je za kancelarije

CRT (ni)je za kancelarije

Darko Staničić

CRT tehnologija ima još mnogo toga da ponudi, kako za kućne tako i za poslovne korisnike. Isprobali smo desetak najnovijih CRT monitora, namenjenim kako kancelarijskim primenama tako i DTP profesionalcima.

Eterični LAN

Voja Gašić

Nakon 13 godina proizvodnje bežičnih LAN uređaja po "nestandarnim standardima", industrija se odlučila da usvoji IEEE preporuke. Kakve nam kartice stižu?

Blizu savršenog

Vladimir Cerić

Iako smisao hi-fi opreme ne bi trebalo da bude toliko u snazi koliko u kvalitetu zvuka, mnogi proizvođači teško postižu kompromis između ovih krajnosti... Srećom, postoje firme koje taj balans ostvaruju na pravilan način. Jedna od njih je Creative.

AMD Extreme XP

AMD Extreme XP

Vladimir Cerić

Već pogledom na spisak komponenti shvatićete da je AMD Extreme XP beskompromisna igračka mašina. Kako se ona pokazala u praksi?

Plejeri sa stilom

Branislav Bubanja

Pre dva meseca prikazali smo pet modela samostalnih DVD plejera poznatih svetskih firmi. U međuvremenu su se na našem tržištu pojavili i neki noviteti...

Digitalne putne torbice

Esad Jakupović

Memorijske kartice različitih formata omogućavaju lako prenošenje slika, muzike, video materijala ili podataka među različitim prenosivim uređajima i računarima. Isprobali smo razne standarde i razne implementacije...

Disk za poneti

Branislav Bubanja

IOmega nastavlja da razvija prenosne uređaje sve većih kapaciteta. Do nas je stigao njihov novi adut: Peerless portabl hard disk od 20 gigabajta.

Podloge za mastilo

Milan Četić

Glavni problem korisnika inkjet štampača jeste potrošni materijal - zato stalno tragamo za jeftinijim medijima. Ovoga puta ispitali smo tržište papira...

AOpen ploče

Aleksandar Veljković

AOpen je jedan od najstarijih tajvanskih proizvođača PC hardvera, koji kod nas do sada nije bio mnogo poznat. Šta oni nude na polju matičnih ploča?

Nikon Coolscan 8000ED

Milan Četić

Uređaj za skeniranje filmova smatra se profesionalnom opremom koja je pristupačna tek pojedinim dizajnerskim i pre-press studijima. Nikon-ov model CollScan 8000 ED se uklapa u tu definiciju, ali nudi i neke interesantne novitete...

HP LaserJet 3320

HP LaserJet 3320

Marko Mihajlović

Pred nama se našla nova Hewlett-Packard-ova multifunkcionalna mašina namenjena kancelarijama. Može li ona da zameni skener, laserski štampač i fotokopir aparat?

Canon PowerShot S30 i S40

Milan Četić

Powershot modeli S30 i S40 izgledaju jednako, imaju istu optiku i skoro iste funkcije, ali se razlikuju po rezoluciji CCD-a...

Canon skeneri

Milan Četić

Nova generacije Canon skenera donosi LIDE tehnologiju rasvete i ultratanki dizajn koji ovakva tehnologija omogućava. Isprobali smo i uporedili čitavu gamu, tj. modele N670U, N676U, N1240U i N1250U2.

Nikon Coolpix 885

Marko Mihajlović

Novitet iz Nikon-a jedan je od prvih proizvoda koji su se, svojim izgledom i velikim brojem funkcija, približili "pravim", analognim foto-aparatima. Nikon-ova vizija savršenstva ne završava se na rezoluciji i drugim tehničkim parametrima...

Lako do prototipa

Branko Nikitović

Šta radite kada objekat treba preneti u realni, 3D svet? Za takve prilike Roland MDX-15 može biti idealna spravica...

Prvi utisci

Voja Gašić

Acorp 7KT266-A matična ploča, Acorp VGMX4T grafička kartica, Fujifilm FinePix 50i i Fujifilm FinePix 2600Zoom fotoaparati, Jazz J-8902 zvučnici, Logitech ClickSmart 310 Web kamera, Logitech MouseMan Dual Optical miš, Planet GSD-910 gigabitni switch, Saitek Rumble Force džojstik i Virtycom USB kompleti.