PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 79 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Brže magistrale za brži Intel

Aleksandar Veljković

Dizajn Pentium-a 4 obezbeđuje Intel-u gotovo neslućene mogućnosti taktiziranja. Najnoviji modeli procesora, Pentium 4 na 2.4 GHz i Celeron na 1.8 GHz, potvrđuju da su potencijali nove tehnologije tek načeti.

Brzi i kompaktni

Brzi i kompaktni

Milan Četić

Tržište jeftinih laserskih štampača i dalje je veoma dinamično. Tako se na našem testu ovoga puta našlo osam modela četiri vodeća proizvođača - Canon, Epson, Hewlett-Packard i Lexmark.

Jedan od velikih

Jedan od velikih

Vladimir Cerić

Fujitsu Siemens Scenic koji nam je stigao iz "Pakoma" predstavlja atraktivnu mašinu namenjenu poslovnom okruženju. Samo izaberite podverziju...

Brend na domaći način

Vladimir Cerić

PC za ovo leto radi na frekvenciji koja prelazi 1 GHz, ima 256 MB memorije i košta između 700 i 900 evra. Tako je barem pokazao naš test osam konfiguracija najvećih domaćih firmi.

Za svakoga po Pentium 4

Aleksandar Veljković

Ploče sa podrškom za DDR postale su standard i kada su Intel-ovi procesori u pitanju, a rast memorijskog takta na 333 MHz samo je bio pitanje vremena. Na naše tržište ubrzano stižu ploče nove generacije.

Hidra na vašem stolu

Esad Jakupović

U "informacionoj mitologiji" (tehnologiji) hidra bi mogla da se nađe i na vašem stolu ili čak u vašim rukama, "višeglava" u funkcionalnom, a ne mitološkom smislu. Zove se Tablet PC

Canon MVX1i

Voja Gašić

Ako se još niste odlučili za digitalni fotoaparat svog života, a ne pripadate beskompromisnim profesionalcima, razmislite da li vam je takva spava uopšte potrebna. Možda će je zameniti digitalni kamkoder.

Multimedijalni SonyEricsson

Vladimir Petrović

GPRS, HSCSD, WAP, triple-band... Sve te skraćenice ipak ne otkrivaju sve potencijale novog telefona koji se zove SonyEricsson T68i.

Veliko u malom

Vladimir Cerić

"Budite informisani u svakom trenutku" je široko priznato geslo savremenog poslovnog čoveka. Cassiopeia BE300 će pomoći da se to geslo pretvori u realnost.

Trka bez kraja

Vladimir Cerić

CD pisači idu putem koji su prilično davno zacrtali CD čitači - brzina je stigla do 40x, uz najavu 48x uređaja. Kako ta čuda tehnike realno rade?

Za analogne službenike

Za analogne službenike

Milan Četić

Analogne kopir-mašine polako odlaze u istoriju, a na njihovo mesto dolaze nove generacije digitalnih kopir-uređaja kombinovanih sa štampačima. Isprobali smo Canon iR 2200 i iR 3300.

Soliteri za računare

Milan Bašić

Nezaobilazni deo računara je kućište, ali se o njemu ne priča sa entuzijazmom koji prati matičnu ploču ili grafičku karticu. Srećom, u poslednje vreme i do nas stiže sve više kvalitetnih modela...

Promene na vrhu

Milan Četić

Štampa fotografija predstavlja arenu u kojoj se takmiče najveći proizvođači inkjet štampača. Do nedavno ovim tržištem je suvereno vladao Epson, a onda je Canon "zaljuljao tron". Zato smo uporedili Canon S900 i S820D sa modelom Epson Stylus Photo 950.

HP LaserJet 5100

Milan Četić

Laserski štampači A3 formata su i dalje prilično retki, ali bi uz niže cene potražnja za njima svakako porasla. Zato je Hewlett-Packard rešio da svoj novi model, LaserJet 5100, napravi u četiri verzije, od kojih je jedna izuzetno jeftina, a pri tom ima većinu mogućnosti skupljih "rođaka".

HP Business Inkjet 2280tn

HP Business Inkjet 2280tn

Milan Četić

Najnovi u Hewlett-Packard-ovoj poslovnoj seriji inkjet štampača zove se BI 2280tn i sledi utabane staze: brzina, jeftino održavanje, rad u mreži... Ipak, ponešto je i promenjeno.

Canon S520

Marko Mihajlović

Canon S520 je naslednik modela S500 koji je dobro primljen među korisnicima. Novi model izgleda kao i prethodni, za korak je brži od njega ali donosi i niz interesantnih poboljšanja.

Canon SmartBase MPC400

Marko Mihajlović

Proizvođači periferijske opreme su počeli da uviđaju potrebe manjih kancelarija za brzim, kvalitetnim kolor fotokopir aparatima. Canon SmartBase MPC400 je mali, brz, jeftin fotokopir baziran na inkjet tehnologiji.

Canon PowerShot A40

Marko Mihajlović

Canon PowerShot A40 je fotoaparat najnovije generacije u klasi dva megapiksela, koji zamenjuje PowerShot A20. To je ujedno i jedan od retkih aparata u ovoj klasi kod koga se može podešavati čitav niz opcija...

HP PhotoSmart 120

Marko Mihajlović

Modelom PhotoSmart 120 Hewlett-Packard pokazuje tendenciju da konvencionalne fotoaparate u skorijoj budućnosti potpuno zameni digitalnim. Ovaj ekvivalent popularnih "idiota" predstavlja važnu stepeciju prodora digitalne tehnologije u najšire krugove korisnika.

Integrisano računarstvo

Nadežda Veljković

Da vam je neko pre desetak godina rekao da će frižideri odigrati ključnu ulogu u evoluciji računarstva, verovatno biste se slatko nasmejali. Danas ova teza ne izgleda tako neverovatno...

Prvi utisci

Voja Gašić

Casio WristCamera, Compaq Ipaq 3850, Creative WebCam i WebCam 5, Jazz J9940 zvučnici, Leadtek WinFast TV 2000, Logitech QuickCam Express, Oregon Scientific VR268 voice recorder, SafeWay LAN-USB Adapter i Western Digital 800JB disk.