PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 8 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

P6 prvenci

Majkl Mijatović

Ispred dr Majkla Mijatovića su se našla prva četiri računara nove generacije, zasnovana na mikroprocesoru P6, pa je naš saradnik pokušao da otkrije da li je Intel, promenivši ime ovom procesoru u Pentium Pro, uspeo da otkloni i loš publicitet koji je nosio klasični Pentuim.

Pentium ili RISC

Bojan Tepavčević

Suprotno uobičajenoj praksi da procesore Intel-a upoređujemo među sobom, po sistemu Intel protiv Intel-a, naš saradnik Bojan Tepavčević ih je suočio sa RISC mašinama... pogledajte grafik i mnogo toga će vam biti jasno.

Dok iglice udaraju

Jovan Bulajić

Nove tehnologije su učinile da zlatno doba matričnih štampača prođe, ali se oni ipak ne predaju - za mnoge potrebe i dalje su optimalno rešenje. Zato je Jovan Bulajić testirao dva nova modela firme Fujitsu: najjeftiniji DL700 i najskuplji DL6600.

Sa strane u memoriju

Majkl Mijatović

Skener više nije samo naprava koja se koristi u stonom izdavaštvu - svaka kancelarija je puna papira koje bi bilo dobro preneti na disk, klasifikovati, obraditi... Majkl Mijatović je testirao nekoliko najpopularnijih skenera koji su prilagođeni kancelarijama, kako cenom tako i mogućnostima.

U susret videu

Dejan Veselinović

Dejan Veselinović je pregledao tri najnovija CD-ROM drajva: diskova: NEC CDR-272, Sony CDU-75E i Vertos 400ETD. Koji je od njih najbolje prilagođen zahtevima digitalnog videa?

U Wordu do Užica

Bojan Petrović

Bojan Petrović, u nastavku naše rubrike "Na drugi pogled", analizira prenosni računar AT&T Globalyst 2000 - pročitajte šta se u dužem radu pokazalo kao vrlina, a šta kao mana ovog prenosnika.

Nizovi diskova

Dejan Veselinović

Priču o bezbednosti podataka i arhiviranja Dejan Veselinović zaokružuje nizovima diskova. Da li se akutni problemi "pada" diskova i gubitka podataka na njima rešavaju zamenom ili dodavanjem novih diskova na niz? Kakvi su rezultati primene RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) tehnologije?