PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 80 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Između kuće i posla

Milan Bašić

Toshiba je među prvima predstavila notebook računar sa Pentium 4 procesorom. Isprobali smo Toshiba Satellite 1900.

Bežični plavi zub

Aleksandar Veljković

Prva matična ploča sa Bluetooth podrškom je pred nama - MSI 845E Max2.

Foto za ovo leto

Foto za ovo leto

Milan Četić

Pred leto se digitalni fotoaparati najviše kupuju, pa je i na naš veliki test stiglo čak 15 veoma interesantnih modela firmi Canon, Epson, Fuji, Hewlett-Packard, Nikon i Olympus.

Digitalni štampač

Branislav Bubanja

Novi tržišni poduhvat Canon-a su štampači za digitalne fotografije. Pred nama su modeli Digital Printer CD-300 i CP-10.

Trka se nastavlja

Milan Četić

Najnovija bitka u svetu inkjet-ova vodi se na polju kvaliteta štampe fotografija, a Hewlett-Packard je povukao novi potez koji se zove PhotoREt IV.

Adut zvani Ti4200

Aleksandar Veljković

nVidia, nakon "pokazivanja mišića" modelima GeForce 4 Ti4400 i Ti4600, konačno serijom Ti4200 nudi i privlačnije cene. Kakve su performanse?

Gama TFT-a

Gama TFT-a

Branko Nikitović

Imena Philips i LG dobro su poznata, kako na CRT tako i na TFT tržištu. Nakon našeg velikog testa monitora, stigli su novi TFT modeli...

Olympus zveri

Branislav Bubanja

Pogledajmo šta nam nude tri najnovije Olympus Camedia kamere iz više klase.

Beležnice za Kekeca

Milan Bašić

U pravom bumu notebook računara na našem tržištu pažnju su ovoga puta privukli oni na kojima piše Made in Slovenia.

Više od plejera

Branislav Bubanja

Testirali smo tri uređaja koja kombinuju DVD sa nekim drugim "kutijama" za kućnu zabavu. To su Philips Home Cinema mx-1060D, Panasonic Home Theater SC-HT70 i Samsung SV-DVD1E, hibrid DVD-a i video rekordera.

Centra Signature One

Centra Signature One

Vladimir Cerić

PC Centar domaćem tržištu želi da pruži i malo glamora, pa je tako pripremio posebnu, personalizovanu verziju PC konfiguracije u izuzetno zanimljivom kućištu firme Cooler Master i sa potpisom autora, Petra Gredelja...

Tehnicom Gamer Pro

Vladimir Cerić

BrandCode Gamer Pro je računar koji izgleda avangardno, drugačije, ali ne treba zanemariti ni njegove performanse. Čak je i cena atraktivna...

Za svako uvo

Branislav Bubanja

Zaronili smo u sve opsežniju ponudu novih zvučnika i oslušnuli nekoliko ozbiljnih kandidata: Genius SW-5.1 Home Theater, Kinyo D-565, R-560, R-565 i S-630, SP-2001 Home Theater Sound System te A4Tech ASW-1o i ASW-15.

Mišja groznica

Mišja groznica

Voja Gašić

Popularni miš odavno je nazaobilazna komponenta računarskih konfiguracija. Šta se novo, u "režiji" firme A4Tech, nudi u Beogradu?

Novi rat formata

Esad Jakupović

Blu-ray format i osnivanje istoimenog udruženja moćnih firmi označavaju novu fazu u ratu optičkih formata. Šta dolazi posle DVD-a?

Očišćena struja

Očišćena struja

Dejan Veselinović

Računari nisu samo u lokalnoj, već i u električnoj mreži koju uzimamo "zdravo za gotovo" i o kojoj retko govorimo. Ipak, istraživanja pokazuju zanimljive stvari...

Canon S4500

Milan Četić

Inkjet štampače A3 formata mnogo ređe srećemo od njihovih A4 "rođaka", ali su mnogim firmama upravo takvi štampači interesantni. Canon S4500 je zanimljiv kandidat.

Samsung ML-1210

Milan Četić

Samsung ML-1210 je WPS laserski štampač koji je zasnovan na Xerox-ovoj mehanici i Lexmark-ovom modelu E210, ali se razlikuje po internom softveru...

Samsung SCX-1150F

Milan Četić

Osim monitora i štampača, Samsung je poznat i po proizvodnji faks mašina i multifunkcionalnih uređaja koji rade na običnom papiru. Najnoviji proizvod iz ove grupe nosi oznaku SCX-1150F - to je kolorni MF uređaj koji zamenjuje štampač, skener, kopir-mašinu i faks.

Meteorološka stanica WMR 918 H

Branislav Bubanja

Firme Oregon Scientific i Huger su zajedničkim naporima napravili malu meteorološku stanica koja nosi oznaku WMR 918 H. Kompletan sistem za merenje meteoroloških parametara se, pomoću interesantno implementiranog interfejsa, može povezati sa računarom.

Xerox 5400 i 8200

Milan Četić

Tokom poslednje dve godine kompanija Xerox je intenzivirala svoje napore na tržištu štampača. Posebna pažnja posvećena je modelima koju opslužuju srednje i velike radne grupe; toj kategoriji pripadaju Phaser 5400 A3 laser kao i Phaser 8200 kolor (SolidInk) printer.

Epson EMP-810

Marko Mihajlović

Donedavno su projektori bili izuzetno skupi, osetljivi uređjaji koji nisu davali posebno visok kvalitet slike. Kako vreme prolazi, kvalitet projektora raste, baš kao i njihova robustnost. Epson EMP-810 je jedan od robustnijih modela koji su stigli do nas.

MP3 kasete

Dejan Ristanović

MP3 plejer u obliku kasete omogućava da slušate "digitalnu muziku" čak i u carstvu audio zvuka zvanom automobil. Isprobali smo dva zanimljiva "simulatora kaseta".

Prvi utisci

Voja Gašić

AEG Speedster A modem, Canon MV-550i digitalni kamkoder, Casio ručni satovi, Cooler Master hladnjaci, Dacal CD Library DC-101 za automatsku zamenu kompakt diskova, Netrock 2400a LAN switch, Hauppauge WinTV GO i WinTV Primio kartice.