PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 81 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Stoni računari u torbi

Milan Bašić

U svetu se sve više priča o notebook sistemima koji su sposobni da zamene stoni PC. Detaljno smo analizirali i uporedili Compaq Presario 2800, Dell Inspirion 8200, Fujitsu-Siemens Lifebook C, Toshiba Satellite 1900, Toshiba Satellite 5100 i PC Plus Titanium.

Između Intel-a i SiS-a

Između Intel-a i SiS-a

Aleksandar Veljković

Odavno nije bilo veće ponude kvalitetnih čipseta za matične ploče, pa su kupci često zbunjeni. Bacili smo još jedan, sveobuhvatni pogled na domaću ponudu...

Kako ohladiti Athlon?

Aleksandar Veljković

Kako održati idealnu radnu temperaturu Athlon procesora? Zavirili smo u ponudu kulera firmi GlobalWin, Titan i Thermaltake u potrazi za najboljim.

Četiri asa u rukavu

Milan Bašić

Najnovijom ponudom tankih TFT monitora Samsung je učvrstio svoje pozicije na vrhu. Testirali smo modele SyncMaster 171P, 191T, 151S i 151D.

Tandem za budućnost

Vladimir Cerić

Naziv "integrisana ploča" i dalje budi negativne asocijacije. Firme nVidia i Shuttle udružile su se kako bi oborile tu predrasudu...

Za dugotrajne uspomene

Milan Četić

Napredak inkjet tehnologije ne ogleda se samo u dizajnu i performansama štampača - usavršavaju se i foto-papiri. Glavni cilj je da slika i posle više godina bude očuvana.

Lexmark-ove uzdanice

Lexmark-ove uzdanice

Milan Četić

Hoće li Lexmark uhvatiti korak sa vodećim proizvođačima na inkjet tržištu? Novi modeli, Z25, Z35, Z55 i Z65n otvaraju mu prolaz ka samom vrhu...

Skretničari mreže

Voja Gašić

Proizvođači kao što je Allied Telesyn trude se da posao planiranja i održavanja lokalne mreže maksimalno olakšaju. Isprobali smo njihove nove switch-eve.

Slagalica sa linijama

Dejan Ristanović

Telefonska infrastruktura poslovnih prostorija i stanova napreduje. Zainteresovala nas je ponuda kućnih centrala, pa smo isprobali Tenovis Integral T1.

Jugodata Horizont P4

Jugodata Horizont P4

Vladimir Cerić

Kupci računara sve češće nalaze interes da investiraju u jaču mašinu, koja će uspešno "pokriti" trenutne potrebe, ali neće brzo pokleknuti pod teretom dolazećih verzija Windows-a i Office-a. Jedna takva konfiguracija nam je ovog meseca stigla iz firme Jugodata.

Novo = Neo

Novo = Neo

Vladimir Cerić

Već ustoličenim brand-ovima domaćih računarskih firmi sada se pridružuje se novosadski Pin Computers nam je na test poslao probni primerak računara iz serije Neo, koji osim kvalitetnih komponenti iz Pin-ovog distributerskog programa ima i personalizovane periferije.

Centra 5380 PR

Vladimir Cerić

Centra linija više ne sadrži samo računare, već i kompletna okruženja - ovomesečni model se prodaje "u paketu" sa štampačem i skenerom.

CD MP3 plejeri

Branislav Bubanja

Vreme "običnih" diskmena neumitno prolazi, a njihovo mesto polako i sigurno preuzimaju MP3 uređaji. Predstavljamo dva interesantna modela: Sony D-CJ501 i Dioneer DCP-100.

Zvuk za novo vreme

Vladimir Cerić

Najnoviji modeli Altec Lansing zvučnika, 220, 221 i XA3021, možda nisu glamurozni i snažni kao neki od njihovih prethodnika, ali plene jednostavnošću i kvalitetom.

Nikon Coolpix 2000 i 4500

Milan Četić

Dva nova modela koja su se upravo pojavila na tržištu odlični su primeri Nikon-ove filozofije u proizvodnji digitalnih aparata: naglasak je stavljen na lakoću korišćenja i kvalitet snimaka, u odnosu na proseke koji trenutno postoje u njihovim klasama.

HP DeskJet 3820

Milan Četić

Ove jeseni Hewlett-Packard je doneo brojne novitete među svoje inkjet štampače i drastično poboljšao tehnologiju. Ipak, nekim korisnicima je i ono što je nudila serija 900 sa svojom PhotoREt III tehnologijom bilo sasvim dovoljno. Zato je najnoviji model sa oznakom 3820 jedan od "poslednjih Mohikanaca" ove, dve godine stare, tehnologije.

HP PhotoSmart 320

Milan Četić

Hewlett-Packard je za nekoliko godina stekao poziciju jednog od najvećih proizvođača digitalnih fotoaparata. Glavni adut njihovih uređaja nisu (tehnički izražene) mogućnosti, već širok skup karakteristika prilagođenih najširoj publici. Takav trend sledi i najnoviji PhotoSmart 320, naslednik modela 318, koji u odnosu na prethodnika donosi brojna unapređenja, ali i nižu cenu.

LaserJet 4100 MFP

LaserJet 4100 MFP

Milan Četić

Hewlett-Packard je lider u oblasti multifunkcionalnih mašina namenjenih kućnoj i SOHO primeni, a sada osvaja i tržište ozbiljnijih uređaja slične namene. LaserJet 4100 MFP predstalja odličan početak.

Techsony DV900 MP3

Saša Krstić

Firma Techsony predstavila je novi model iz serije Makidol MP3 diskmena. DV900 je lakši, kvalitetniji i jeftiniji naslednik prethodnog modela DV898.

Epson EMP 720

Milan Četić

Multimedijalni video projektori su još uvek prilično skupi uređaji, najviše zbog toga što se tehnologija na kojoj se zasnivaju i dalje u brzom razvoju. Jedna od firmi koja je u samom vrhu ovog razvoja je Epson, a njegov najnoviji model EMP 720 predstavlja odličan primer napretka...

HP OfficeJet d155xi

Milan Četić

Multifunkionalni uređaji se, osim kao štampači odnosno skeneri, koriste i kao kopir-mašine. OfficeJet D serija je pokušaj HP-a da se približi malim firmama, pa je za osnovu izabran inkjet štampač CP1160, a onda je ta osnova modifikovana na originalan način...

RAM budućnosti

Nedežda Veljković

Kompjuteri se brzo menjaju, jer nove tehnologije postavljaju pred njih sve veće zahteve. Posebno mesto u svim diskusijama zauzima radna memorija...

Prvi utisci

Voja Gašić

Casio Satellite Navi GSM časovnik, Enermax i Sirtec napajanja, LiteOn CD i DVD, Mustek v560 DVD plejer, PC 2700 DDR memorija, Toshiba e310 PocketPC, US Blaster zvučnici i Wireless Optical XP miš.