PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 82 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Blizu trećem gigahercu

Majkl Mijatović

Promocijom Pentium 4 procesora koji rade na 2.8 GHz, Celeron-a na 1.8 GHz i Itanium2 čipa, Intel je učinio veliki korak napred. Šta čeka AMD?

nVidia u škripcu?

Aleksandar Veljković

ATI i SiS napadaju firmu nVidia sa svih strana: od prestižnih proizvoda do grafike za masovno tržište. Otkako je osvojila poziciju tržišnog lidera, nVidia ne pamti teže vreme. Ima li izgleda za veliki preokret?

Sličnosti i razlike

Sličnosti i razlike

Milan Bašić

Pred nama su dva Acer-ova Pentium 4 notebook-a, usmerena prema raznim kategorijama korisnika. Koji od njih vam odgovara?

Intel, pre svega

Aleksandar Veljković

Iako je tržište matičnih ploča za Pentium 4 procesore preplavljeno alternativnim setovima čipova, Intel pokazuje zavidnu stabilnost i brzinu. Šta kažu naši testovi?

LED u ofanzivi

Milan Bašić

Kompaktne dimenzije više nisu dovoljne, pa se konstruktori trude da ponude dodatnu funkcionalnost. Isprobali smo IBM T560, NEC LCD1700V i Samsung SyncMaster 151 touchscreen.

PocketLOOX

PocketLOOX

Voja Gašić

Dok se značajan deo domaće računarske populacije pita čemu PocketPC uopšte služi, ljubiteljima džepne multimedije i komunikacija leto je prošlo u očekivanju Fujitsu-Siemens PocketLOOX-a.

Jugodata Đak 2002

Vladimir Cerić

Pod parolom "Povratak u školu", "Jugodata" nastavlja akciju koju je započela pre par godina promocijom modela "Đak". Stigao nam je, dakle, računar namenjen početnicima u računarskom svetu, čiji budžet zahtev aoprezan izbor komponenti.

Centra 5066 EX

Vladimir Cerić

Model 5066 EX govori da firma PC Centar nije zapostavila opremu iz ekonomske klase - za samo 750 evra dobijate solidnu konfiguraciju.

Infograf polovni računari

Vladimir Cerić

Uvoz polovnih računara je sve atraktivniji - počelo se od 486 i Pentium kompjutera, a sada na naš test stižu reparirani Compaq Deskpro računari zasnovani na Pentium-u II i BX setu čipova.

Casio fotoaparati

Branislav Bubanja

Casio digitalni fotoaparati ne nose uzalud ime ovog velikog proizvođača. Do nas su stigli modeli QV-2300UX i QV-3500EX.

Koliko košta digitalna slika?

Milan Četić

Iako po kvalitetu ravnopravna, digitalna fotografija je i dalje skuplja od klasične, mada je razlika u ceni sve manja. Izvedimo preciznu računicu...

Epson projektori

Branko Nikitović

Epson je uporan u primeni klasične TFT tehnologije u svojim projektorima, ali uspeva da ih napravi tako da pariraju DLP srodnicima. Isprobali smo EMP-71 i EMP-600.

Digitalni magnetofoni

Branislav Bubanja

CD pisači su savladali i poslednju prepreku - lako snimanje audio zapisa. Hoće li popularni "dupli dek" uskoro otići u zasluženu penziju?

Nove serije DVD plejera

Branislav Bubanja

Predstavićemo dva "debitanta" na domaćoj DVD sceni i jednog starog znanca, u redizajniranoj i unapređenoj verziji.

Tri puta meri...

Voja Gašić

Na domaćoj sceni pojavio se važan proizvođač opreme za testiranje mreža, Fluke. Bacili smo pogled na njihovu ponudu.

Epson EMP-TS10 i EMP-811

Epson EMP-TS10 i EMP-811

Milan Četić

Epson nudi širok raspon projektora koji pokrivaju sve primene, od kućnog bioskopa, preko portabilnih i poslovnih modela, do onih namenjenih projekcijama u velikim salama. Isprobali smo "kućni" EMP-TS10 i profesionalni EMP-811.

HP ColorLaserJet 2500

Milan Četić

Kolor laserske štampače "bije glas" da su glomazni i skupi, pa zbog toga o njima razmišljaju pre svega velike firme. Hewlett-Packard ColorLaserJet 2500 pretenduje da prevaziđe taj stereotip - pogodan je za primene u firmi, ali je cena sasvim prihvatljiva i za one kojima posao ne zavisi od kolor štampe.

Canon FS-4000US

Milan Četić

Skeneri filma su retki posetioci stranica "PC"-ja jer su i dalje preskupi za većinu korisnika, pa je ponuda skromna. Ipak, cene ovih skenera polako padaju, pa je do nas stigao veoma interesantni Canon FS-4000US.

KMP mastila

Ivan Miladinović

Refill kompleti su veoma popularni među vlasnicima inkjet štampača, baš kao i radnje u kojima možete kupiti napunjeni ili dopuniti svoj ispražnjeni kertridž za pola cene originala. Na našem tržištu upravo se pojavio i KMP koji pretenduje na kompletno rešenje, tj. mogućnost da odete na jedno mesto i dobijete kompletnu uslugu.

SmartBase MPC-600F i HP PSC 2110

Milan Četić

Nastavljajući testiranje multifunkcionalnih mašina, ovoga puta predstavljamo Canon SmartBase MPC-600F i Hewlett-Packard PSC 2110, dakle jedan profesionalni i jedan kućni uređaj.

Zvučne kutije

Zvučne kutije

Dejan Veselinović

PC zvučnici su obično veoma loši - zašto ne bismo povezali računar sa "pravim" zvučnim kutijama?

Prsti u IT industriji

Goran Obradović

Identifikacija korisnika otiskom prsta, glasom ili nekim drugim "telesnim parametrom" je standardna stvar u korporativnim mrežama, a česte su i nove ideje...

Prvi utisci

Voja Gašić

A4Tech tastature, Casio PC-Unite časovnik, Dension MP3 plejer, klešta za mreže, Moxa DE-311 kontroler, PC kabl tester, Philips sredstva za čišćenje i Trios 2002 plejer za kola.