PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 85 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

3 gigaherca, 2 procesora

Majkl Mijatović

Sredinom novembra Intel je promovisao Pentium 4 koji radi na 3.06 GHz, ali to nije bilo dovoljno - predstavljena je i Hyper-Threading arhitektura, zahvaljujući kojoj se novi P4 ponaša kao dva procesora.

Tablet PC

Dejan Ristanović

Novo čudo tehnike, naprava koja bi trebalo da promeni način korišćenja računara, stigla je konačno i u naše krajeve. Hoćemo li zaista uskoro ponovo pisati umesto da kucamo?

Ploče od granita

Vladimir Cerić

Nismo se još čestito upoznali sa svim novitetima koje nam je doneo i845PE čipset, a Intel je već spremio novo iznenađenje nazvano Granite Bay ili, oficijelno, i7205.

AMD na nov način

AMD na nov način

Aleksandar Veljković

Ponuda AMD-ovog PIB pakovanja na našem tržištu predstavlja potpuno nov kvalitet u distribuciji procesora ovog proizvođača. Šta je, zapravo, PIB?

Opet kreativno

Voja Gašić

Dok računarskim tržištem besne ratovi proizvođača komponenti, zvučna oaza već godinama ostaje mirna - da biste čuli najbolji zvuk, jednostavno kupite najnoviji Creative proizvod. A to je trenutno Audigy 2.

Fotografije za svakoga

Fotografije za svakoga

Milan Četić

Tokom ove godine foto inkjet štampači su postali polje takmičenja velikih firmi: Epson se, koristeći šestobojnu tehniku, približio savršenstvu, ali su i drugi imali šta da kažu...

Ipak iPaq

Vladimir Cerić

PDA uređaji postaju sve manji i sve moćniji, ali im nedostaje podrška za mobilnu telefoniju. Compaq (sada Hewlett-Packard) je među prvima napravio GSM/GPRS dodatak za svoj novi iPaq.

Pozorište u kući

Branislav Bubanja

Nakon odlične prodaje DVD plejera, na našem tržištu su se pojavili i Home Theater sistemi, koji se trude da mnoštvom funkcija privuku što više korisnika. Na našem stolu našli su se Aiwa XR-DV701, Panasonic SC-DT100, Philips LX-3000D i MX-3800D, Samsung DVD-P210, HT-DL105 i MM-DB9.

Panasonic digitalci

Aleksandar Veljković

Da li na tržištu kojim dominiraju Canon, Olympus, Nikon, Fujifilm i Sony ima mesta za još nekog "igrača" velikog kalibra? Možda za firmu Panasonic? Isprobali smo njihove modele DMC-LC5, DMC LC-40 i DMC-LC20.

Siemens S55

Marko Tanasković

Bilo da je reč o suštinskim ili kozmetičkim poboljšanjima na mobilnim telefonima, Siemens je već stekao reputaciju firme čije se inovacije pažljivo očekuju. Šta nudi S55?

Video-rikorderi nove generacije

Branislav Bubanja

Kućno snimanje video zapisa dostupno je već više od dvadeset godina. Video-rikorder se danas nalazi u praktično svakom domu, ali kao budući medijum nameće se DVD.

Ponovo Abit

Ponovo Abit

Vladimir Cerić

Kompanija Abit oduvek se isticala naprednim, ali i neobičnim rešenjima na svojim matičnim pločama. Dva modela koja vam ovog meseca predstavljamo, IT7-MAX2 i AT7-MAX2, tipičan su primer ovakve filozofije.

Novo-staro ime

Vladimir Cerić

Iako se ime BenQ možda čini nepoznatim, u pitanju je ogranak čuvenog Acer-a namenjen proizvodnji optičkih uređaja. Sa zadovoljstvom smo testirali njihovu ponudu.

Tri 2400 ppi skenera

Milan Četić

Rezolucija od 2.400 piksela po inču, do skora rezervisana za najskuplje modele u ponudi svakog proizvođača, polako postaje interesantna i za najšire tržište. Pred nama su se tako našla dva Hewlett-Packard-ova modela, ScanJet 4500 i 5500 kao i Epson Perfection 2400 Photo. Sva tri modela koriste najmodernija rešenja u proizvodnji skenera, ali rezultati skeniranaja na njima nisu isti...

Canon LBP-1120

Milan Četić

Canon-ov crno-beli laserski štampač baziran je na mehanici prvobitno razvijenoj za HP LaserJet 1100, koju smo već videli i na njihovom modelu LBP-810. Ipak, novi model je značajno "doteran" i u nekim aspektima pojačan...

Canon i320

Milan Četić

Canon je prethodne godine značajno napredovao u razvoju svojih inkjet-ova, što je rezultovalo pojavom vrhunskih modela namenjenih zahtevnijim korisnicima. Ista tehnologija sada je prenesena i na ekonomsku klasu, pa je do nas stigao model i320...

Nikon D100

Milan Četić

Posle Nikon-ovih modela iz ekonomkse i srednje klase, do nas je stigao profesionalni fotoaparat sa CCD elementom od 6.1 milion piksela, na koji može da se montira velika većina Nikkor objektiva sa F bajonetom. Kako to "čudo" radi u praksi?

Lexmark X85

Milan Četić

Polazeći od ideje da običnom korisniku sofisticirane mogućnosti MF uređaja nisu neophodne, Lexmark je koncipirao model X85, čiji su aduti povoljna cena i jednostavno korišćenje.

Epson EMP-820

Epson EMP-820

Milan Četić

EMP-820 je beskompromisan projektor koji će vam pomoći kad god se nađete pred brojnijom publikom. Posebno nas je zainteresovala njegova "zbirka" ulaznih i izlaznih portova, koji obećavaju razne primene u projekcionoj sali.

Wacom Volito

Vladimir Anastasijević

Pod sloganom Freedom is a Pen, Wacom Europe je plasirao Volito, novi grafički set niske cene namenjen širokom krugu korisnika. Paket se sastoji od table, olovke osetljive na pritisak i miša bez kuglice, a tu je odličan prateći softver...

Šifra koja štedi

Milan Bašić

Moderna proizvodnja i trgovina zahtevaju da se uvek precizno zna kojim količinama robe raspolažemo. Barkod je zato nezamenljiv, a da bi se on pravilno primenio potreban je adekvatan hardver...

Prvi utisci

Voja Gašić

3Com Office Connect SOHO switch, ASUS 6 in 1 čitač kartica, Hyundai ImageQuest L70A, iRiver iDP-100 pisač za audio diskove, LG i Philips combo uređaji, Mercury KOB220 MP3 plejer, Mustek MVVR-100 kombinacija fotoaparata, Web kamere i MP3 plejera, PC Cleaner kitovi, Samsung Yepp MP3 plejeri, SmartBuy diskovi i Sony ICD-B25 diktafon.

O magarcu i travi

Voja Gašić

Čekali ste zadnji trenutak za kupovinu novogodišnjeg poklona? Možda ga pronađete među galanterijom koju smo pronašli tokom tradicionalne decembarske šetnje prodavnicama...