PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 86 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Sila na n

Vladimir Cerić

Iako setovi čipova za matične ploče nisu glavna sfera njenog interesovanja, kompanija nVidia je verzijom 2 svog nForce-a uspela ponovo da zauzme tron na Socket A tržištu.

Za leteće prezentatore

Milan Četić

Hewlett-Packard je relativno skoro stupio na tržište projektora, za šta priličnu zaslugu ima Compaq, koji je nudio nekoliko zanimljivih modela kada ga je HP preuzeo. Kako rade novi HP-ovi projektori, sb21 i sb31, ali i kakve su razlike između LCD i DLP tehnologija?

ViVo je u modi

ViVo je u modi

Aleksandar Veljković

nVidia kartice danas moraju da poseduju dopunske argumente u vidu dodatne opreme kako bi održale ravnotežu sa ATI-jem. Tri kartice koje smo dobili na test očigledan su primer takve filozofije...

Izazov kome je teško odoleti

Izazov kome je teško odoleti

Milan Bašić

Deo Acer-a pod novim imenom u poslednje dve godine izaziva konkurenciju odličnim odnosom kvaliteta i cene. Iz širokog proizvodnog programa, do nas su među prvima stigli TFT monitori.

Novi dizajn za novo vreme

Milan Bašić

Najnoviji modeli LG Flatron serije predstavljaju prirodnu evoluciju tehnologije ravnih ekrana koju forsira ova korejska firma. Zato je glavni novitet dizajn, sasvim u skladu sa trendovima na računarskom tržištu.

Digitalni kadar iznutra

Digitalni kadar iznutra

Aleksandar Šušnjar

Dolazi vreme digitalnih video-kamera - cene su značajno pala, performanse su unapređene, pa je iskušenje sve veće, ali i dilema... Na šta obratiti pažnju pri analizi ponude i koji model izabrati?

Smart kartice u praksi

Goran Obradović

Šta je to što smart karticu čini tako praktičnom? U nastavku naše priče o "pametnim" karticama pozabavićemo se njihovom primenom, kako u kućnim, tako i u poslovnim okruženjima.

Ogoljeni Gigabyte

Vladimir Cerić

Gigabyte je kompanija koja nam je najviše poznata po proizvodnji matičnih ploča. Odskora kod nas možete naći i njihove barebone sisteme...

Panasonic DV

Voja Gašić

Cene DV kamera polako ali sigurno padaju. Panasonic je predstavio niz modela koji će dovesti u iskušenje (ne samo) amatere, a pred nama su se ovoga meseca našli NV-G3 i NV-G5.

Canon EOS D60

Milan Četić

Profesionalni digitalni fotoaparati polako prestaju da budu statusni simbol. Canon-ov novi model EOS D60 pruža visok kvalitet i brojne mogućnosti po pristupačnoj ceni...

Kućni projektori

Voja Gašić

Kada nabavite DVD i pristojne zvučnike, povežete računar sa televizorom i "zavrtite" neki film, lako se može desiti da vam se kućni ekran učini neuobičajeno malim. Veći televizor ili možda...

Sony fotoaparati

Branislav Bubanja

Već veoma bogata domaća ponuda digitalnih fotoaparata dobila je važne prinove: u "igru" ulazi Sony, sa novim modelima iz Cyber-shot P serije.

Na sasvim sigurnom mestu

Vladimir Cerić

Nije lako naći dovoljno siguran medij za prenos i skladištenje veće količine podataka. Jedno od mogućih rešenja pruža tehnologija magnetno-optičkih (MO) diskova.

Genius table

Branislav Bubanja

U svetu dizajna dobra tabla za crtanje znači mnogo. Zbog toga će novi modeli Genius grafičkih tabli obradovati grafičke profesionalce koji su projektantski sto zamenili računarskim desktop-om.

48 puta (ni)je prebrzo

Vladimir Cerić

Testirali smo aktuelnu ponudu 48-brzinskih CD-ROM pisača, modele LiteOn LTR-48246S, Microstar MSI-8348, Teac W548E i Waitec Storm 48/1, razmišljajući o tome da li napredak u tehnologiji uvek donosi i boljitak za kupca...

HP Business Inkjet 3000

Milan Četić

Serija Business inkjet-ova nastala je još 1998. godine, kao pokušaj da se inkjet tehnologija približi poslovnom svetu, koga zanima pre svega brz rad i niski troškovi eksploatacije. Model 3000 je prvi koji uspeva da izbegne kompromise - HP je uspeo da napravi inkjet printer koji po svemu može da se meri sa kolor laserima.

Canon i550 Color Bubble Jet

Marko Mihajlović

Canon u svoj program inkjet štampača uvodi novi model namenjen ekonomskoj eksploataciji bez gubitka kvaliteta. Pred nama se našao štampač namenjen širokom spektru primena, što pokazuju njegova brzina i kvalitet štampe koji su konstantni u svim uslovima eksploatacije.

Minolta PagePro 1250w

Milan Četić

I kod nas polako stižu svi svetski proizvođači laserskih štampača, a među njima je i japanska Minolta, koja je tek nedavno ozbiljno nastupila sa ovom vrstom uređaja. Pre nekoliko meseci smo prikazali model PagePro 1200w, a sada vam predstavljamo njegovog "friziranog" naslednika, PagePro 1250w.

Epson Stylus C82

Milan Četić

Epson-ovi inkjet štampači su poznati po vrhunskom kvalitetu štampe fotografija, ali nisu previše omiljeni u kancelarijama gde se cene brzina i štampa na običnom papiru. Zato je Epson pretprošle godine po prvi put tržištu predstavio model C70 i C80, a sada su stečena iskustva ugrađena u C82.

LaserJet 1005w

Milan Četić

Hewlett-Packard je upravo predstavio novi laserski štampač u veoma popularnoj ekonomskoj klasi. Novi model je skuplji od prethodnika, pa vredi videti novitete koje donosi...

Philips Garbo

Milan Četić

Iako po nekim tehničkim karakteristikama nisu na prvom mestu, Philips-ovi LCD projektori su vrlo mudro koncipirani i imaju prednosti u nekim od ključnih parametara. Takav je i Garbo, najnoviji model namenjen za Home Theather sisteme.

Nikon Coolpix 4300

Milan Četić

Četvoromegapikselni aparati su prestali da budu luksuz, i sve ih je više namenjenih fotografima amaterima koji imaju nešto dublji džep. Takav je i Nikon-ov najnoviji Coolpix 4300, aparat ozbiljih mogućnosti sa komandama prilagođenim potrebama amatera.

Creative MuVo 64MB

Vladimir Anastasijević

Creative MuVo je pravi predstavnik nove generacije MP3 plejera dimenzija prosečnog upaljača. Njegov dodatni adut je kombinovanje sa USB diskom.

Lepi k'o na slici

Voja Antonić

"Ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži" je staro pravilo koje su proizvođači profesionalne foto-opreme upotrebili u borbi protiv digitalne fotografije. Kako rade mašine koje fajlove sa vaših CD-ova brzo i sigurno transformišu u fotografije?

Prvi utisci

Voja Gašić

Cordless Desktop Optical miš i tastatura, CyberHome DVD plejer, FIC matične ploče, iRiver iFP-180TC MP# plejer, n50 SpeedPad, Neo dodaci, Nokia 3510i monilni telefon, Nostromo n50 SpeedPad, PlayWorks PS2000 Digital zvučnici i Sony CyberShot DSC-U10 fotoaparat.