PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 87 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Acer-ova tablica

Dejan Ristanović

Tablet PC računari se već nekoliko meseci nalaze u žiži interesovanja, pa poznati proizvođači žure da obogate ponudu i u ovoj oblasti. Acer je, modelom TravelMate C100, među prvima stigao na cilj...

Obračun u velikom stilu

Vladimir Cerić

"Rat" proizvođača procesora predstavlja glavni zamajac hardverske industrije. Obnavljanje opreme je neminovno, pa treba izabrati procesor koji najbolje odgovara konkretnim potrebama. Isprobali smo najbrže Intel-ove i AMD-ova kandidate.

Skeniranje skenera

Skeniranje skenera

Milan Četić

Skeneri su prešli dug put od skupih uređaja namenjenih DTP profesionalcima do uobičajenih alatki kućnih korisnika i poslovnih ljudi koji ne mogu da kažu zbogom papiru. Testirali smo i uporedili 20 modela iz srednje klase.

Lavirint 3D grafike

Lavirint 3D grafike

Aleksandar Veljković

Na tržištu je toliko različitih varijacija nVidia i ATI GPU jedinica, da nije nimalo jednostavno prepoznati "onu pravu". Kao i obično, deo misterije ćemo pokušati da odgonetnemo testiranjem novih modela...

Tabla + monitor = Cintiq

Branko Nikitović

Wacom je odavno napravio odličnu tehnologiju za proizvodnju grafičkih tabli sa isto tako odličnim "olovkama" koje ne zahtevaju napajanje. Sada je krenuo korak dalje, integrišući tu tehnologiju sa monitorima.

Novi pogledi na monitore

Branko Nikitović

Veliki proizvođači znaju da su novi modeli jedini način da se ostane u tržišnoj trci, pa su pred nama dva ViewSonic-ova predstavnika TFT tehnologije ali i jedan dobrodržeći CRT ekran.

Budućnost bez tastature

Miljan Jovanović

Mnoge "neverovatne" stvari iz SF filmova, a pre svega one koje su se odnosile na napredak elektronike i tehnike uopšte, polako postaju stvarnost. Isprobali smo novo čudo koje se zove Toshiba e740.

Dvostruko ubrzanje

Vladimir Cerić

Promocijom Granite Bay čipseta Intel se oprostio od RAMBUS memorije i oberučke prihvatio sve popularniji DDR. S druge strane, ni rešenja sličnih potencijala za AMD ne zaostaju mnogo...

DFI ploče

Aleksandar Veljković

DFI nije novo ime u svetu proizvođača matičnih ploča. Kod nas njihove ploče nisu preterano poznate, ali bi se to u budućnosti moglo promeniti.

DivX... zamalo

Voja Gašić

Univerzalni plejer koji će "svirati" sve moguće diskove koje ubacite verovatno spada među najpoželjnije uređaje zabavne elektronike. Kombinovani Kiss-ov DVD/DivX plejer je zato primljen sa oduševljenjem, ali...

Digitalni kadar iznutra (2)

Aleksandar Šušnjar

Posle prošlomesečnog opisa funkcionisanja digitalnih kamkordera, prelazimo na pregled i analizu njihovih karakteristika.

Olympus za ambiciozne

Aleksandar Veljković

C-5050 i C-730 UZ su dva najzanimljivija Olympus digitalna fotoaparata u takozvanoj kompakt klasi. Njihove karakteristike, srećom, nisu nimalo oslabljene smanjenjem dimenzija. Naprotiv...

Tri puta tri megapiksela

Branislav Bubanja

Fotoaparate od 3 megapiksela donedavno smo smatrali klasom za koju treba "odrešiti kesu". Situacija se u međuvremenu bitno promenila - Toshiba PDR-M70, Olympus C-300 Zoom i Samsung Digimax 340 uspostavljaju novu ravnotežu kvaliteta i cene.

Scaleo 400

Scaleo 400

Voja Gašić

Fujitsu-Siemens je pripremio snažnu mašinu namenjenu pre svega kancelarijama. Isplati li se ta kupovina u odnosu na druge brand name računare i "kosooke" PC-je?

Jugodata Horizont

Jugodata Horizont

Voja Gašić

Horizont je Jugodatina serija računara za beskompromisne korisnike, a njen najnoviji član je pre svega kućni računar za one koji traže vrhunske karakteristike. Podvrgli smo ga našim testovima...

TFT protiv DLP-a

Voja Gašić

Ako se još niste odlučili između DLP i TFT tehnologije kod projektora, predstavljamo tri nova modela firmi Epson i BenQ koji vas mogu ubediti da TFT još nije zastareo ili da DLP ne mora da bude tako skup.

DVD pisači za svakoga

Milan Četić

DVD pisači su donedavno bili vrlo skupa i luksuzna roba, namenjena prvenstveno arhiviranju podataka. Pad cena praznih medija ali i sve veća potražnja podstakli su razvoj i masovniju proizvodnju novih modela. Pojačana konkurencija dovela je do drastičnog pada cena, tako da sada DVD pisači postaju pristupačni i "smrtnom" korisniku. Uporedili smo tri nova predstavnika DVD-RW i DVD+RW tehnologija: LG GMA-4020B, Philips DVDRW228 i Teac DV-W50EK.

Philips 420P30 plazma monitor

Marko Mihajlović

Plazma ekrani i dalje predstavljaju veoma skupu "novotariju", ali su aktuelne generacije plazma ekrana pune inovacija. Takav je i Philips-ov model Brilliance 420P30/00.

Epson Stylus 915 Photo

Marko Mihajlović

Epson Stylus 915 Photo je novi predstavnik generacije Photo štampača, ojačan PC Card slotom LCD ekranom. Naravno, nećete ga uvek koristiti odvojeno od računara...

Canon MPC200 i Epson CX3200

Marko Mihajlović

Canon MPC200 Photo i Epson CX3200 su dva zanimljiva multifunkciona uređaja, pri čemu se Canon orijentisao ka poslovnim, a Epson ka kućnim korisnicima. Ipak, polje primene je šire nego što na prvi pogled izgleda...

Samsung ML-1250 i ML-1450

Milan Četić

Isprobali smo dva nova Samsung-ova laserska štampača, čiji su glavni aduti "bogat" nanos tonera kombinovan sa niskom cenom, odnosno robusna konstrukcija i potencijal za rad u mreži.

Potraga se nastavlja

Potraga se nastavlja

Vladimir Cerić

Ako ste u nekoj od prodavnica koje smo predstavili prošlog meseca kupili vaš novi računar, verovatno ste poželeli da ga dopunite nekim atraktivnom dodatkom ili sitnicom. Srećom, ponuda je raznovrsna...

Bez žičanih okova

Vladimir Anastasijević

Bežična komunikacija se sve češće sreće ne samo u povezivanju računara, već i u radu sa periferijskom opremom. Kako sve to funkcioniše u poslovnom okruženju?

Dva plejera "za poneti"

Branislav Bubanja

Iako su prvi meseci svake godine tradicionalno siromašni novitetima, u našim prodavnicama su se pojavila sva nova, interesantna MP3 CD plejera. Predstavljamo favorite firmi iRiver i Philips.

Prvi utisci

Voja Gašić

Casio e-data bank ručni časovnik, Discovery CD box DA40 kutije za diskove, GemPlus GemPC410/430 smart card čitači/pisači, Innovision Q-Cute MP3 plejer, JNC providna PC kućišta, Philips multimedijalno postolje za monitor, Philips Sonic Edge zvučna kartica, Shuttle nForce2 barebone ploča i kućište, SyncMaster 172W monitor i WMG Music Disk (kombinovani MP3 plejer i USB disk).