PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 91 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Intel na duže staze

Petar Gredelj

Nakon što smo u majskom broju "PC"-ja bili u prilici da se upoznamo sa novim Intel-ovim čipsetovima 865 i 875, dolazimo do konkretnih prikaza 12 modela matičnih ploča...

Vreme lasera

Vreme lasera

Milan Četić

Stalni pad cena laserskih štampača doveo je do toga da se najjeftiniji modeli po ceni mogu porediti sa inkjet-ovima iz više srednje klase. Na našem testu jeftinih lasera našlo se čak sedam interesantnih modela.

Garmin GPS sistemi

Aleksandar Veljković

GPS prijemnici najnovije generacije su veličine i težine mobilnog telefona, a i cena je postala prilično pristupačna. Da li GPS konačno postaje gadžet interesantan za svakoga? Isprobali smo uređaje firme Garmin, lokalizovane za naše tržište.

Standardi u sukobu

Vladimir Cerić

Cene DVD pisača su sve prijatnije za naše džepove - od prvobitnih "astronomskih" cifara, stigle su do nivoa od nekoliko stotina evra. Glavna nedoumica kupaca je, nažalost, ostala: kom se standardu prikloniti? NEC (ND-1100A) i Pioneer (DVR-105) su izabrali strane, dok Sony modelom DRU-500A nudi univerzalnost...

Server u luksuznom odelu

Milan Bašić

Sve češće se srećemo sa pravim serverima, koji nisu samo još jedan PC sa malo više memorije i diskova. Pouzdanost i lako prilagođavanje potrebama korisnika je karta na koju igra Acer Altos G510.

Najbrži Radeon

Najbrži Radeon

Aleksandar Veljković

Radeon 9800 Pro je trenutno najbrže što ATI nudi, ali koliki je realni dobitak u odnosu na Radeon 9700 Pro i kako sve to izgleda u poređenju sa konkurentom?

InFocus zaokret

Branko Nikitović

InFocus, ASK i Proxima su se ujedinile u jednu firmu, ali i dalje rade pod nezavisnim imenima i nude veoma zanimljive uređaje. Testirali smo gamu projektora namenjenih poslovnim korisnicima.

BenQ skeneri

Dejan Balinda

Pred nama su se našla četiri skenera koji dobro segmentiraju tržište: tri modela pripadaju grupi ravnih skenera, a četvrti je film-skener. Objedinjuje ih ime na kućištu: BenQ.

Privlačnost ultrazuma

Aleksandar Veljković

C-7xx Ultrazoom serija Olympus-ovih digitalnih fotoaparata je, kroz dva nova modela, postala još interesantnija, a "turisti" su dobili jeftiniju alternativu za mju 300.

Umreženi fotoaparat

Umreženi fotoaparat

Dejan Balinda

Pored ekstremno malih dimenzija i dobre optike, Sony Cyber-shot DSC-FX77 u svet digitalnih fotoaparata donosi jednu važnu novinu: Bluetooth interfejs.

Za najteže zadatke

Milan Bašić

S obzirom na sve veću potražnju i nameru kupaca da za svoj posao nabave adekvatnu opremu, u Desk-u su odlučili da ponudu prošire i profesionalnim radnim stanicama.

Fujitsu-Siemens Scaleo

Fujitsu-Siemens Scaleo

Vladimir Cerić

Serije Scaleo namenjena je poslovnim korisnicima i nosi međunarodno priznanje za dizajnersko dostignuće. Ovoga meseca predstavljamo radnu stanicu N600 namenjenu kancelarijskim korisnicima većih zahteva.

Jugodata Vision P4

Aleksandar Veljković

Računar koji nam je ovog meseca stigao na test iz Jugodate predstavlja sam vrh aktuelne ponude ovog proizvođača. Pogledajmo šta može jednan od najbržih Pentium 4 procesora koji radi na 3.06 GHz i poseduje HTT tehnologiju.

Desk H403-800

Aleksandar Veljković

Najsvežija revizija prestižnog Desk-ovog računara H403 nosi oznaku 800 - u središtu se našao Pentium 4 procesor sa HTT tehnologijom koji koristi sistemsku magistralu od 800 MHz (200*4), a radi na procesorskom taktu od 3 GHz. Kakvi su rezultati?

Desk H603+

Aleksandar Veljković

Ni ovoga meseca nismo ostali bez snažne mašine zasnovane na AMD-ovom procesoru. H603+ je pre svega veoma jaka igračka konfiguracija atraktivne cene.

Teška kategorija

Branko Nikitović

Od kada su TFT monitori počeli da preplavljuju tržište, počeli smo polako da zaboravljamo na njihove CRT pretke koji, zahvaljujući ceni i još ponečemu, ipak uspevaju da se održe...

Mala CD radionica

Branislav Bubanja

Mogućnost narezivanja kompakt-diskova u kućnoj radinosti je luksuz na koji smo se brzo navikli. Onima čiji su apetiti porasli preporučujemo CopyStar uređaje...

HP DeskJet 5150, 5625 i 9300

Milan Četić

Hewlett-Packard je, izgleda, odlučio da jednom godišnje menja kompletnu ponudu svojih inkjet-ova, pa su se pred nama našla tri potpuno nova modela, dva u formatu A4 i jedan koji može da štampa na listovima A3+ formata.

Canon SmartBase MPC190

Marko Mihajlović

Popularnost malih SOHO multifunkcionalnih uređaja doveo je proizvođače u poziciju da na tržištu imaju po nekoliko "paralelnih" modela, koji se suštinski malo razlikuju. Canon SmartBase MPC190 je mali, brz i jeftin, kolor fotokopir aparat baziran na inkjet tehnologiji i namenjen kancelarijama. Primena ipak može biti i šira...

Microtek Artixscan 4000t

Milan Četić

Uređaji namenjeni isključivo skeniranju filmova i dalje se smatraju čisto profesionalnom opremom, ali je sve više modela koji svojom cenom postaju interesantni i za ozbiljnu amatersku primenu. Microtekov ArtixScan 4000t je jedan od takvih....

Samsung ML-1510 i ML-1750

Milan Četić

Modelima ML-1510 i ML-1750 Samsung je rešio da se predstavi kao proizvođač koji, osim nesumnjivih proizvodnih kapaciteta, ima i dobro odeljenje za razvoj. Zapravo, novi modeli su osmišljeni tako da se na tržištu pozicioniraju upravo u onim klasama u kojima je Samsung do sada imao najviše uspeha...

Sony DSC P52

Milan Četić

Pred nama se našao jedan od najnovijih modela digitalnih fotoaparata iz Sony Cybershot porodice. Neke od karakteristika su neobične, ali je aparat jak na mestima koja konkurenciji često promaknu.

Epson EPL 6100

Milan Četić

Već duže vreme Epson za svoje laserske štampače koristi mehaniku firme Minolta, koju naknadno "obogaćuje" sopstvenom elektronikom i softverom. Novi predstavnik ove filozofije zove se EPL-6100; to je najnoviji u dugoj seriji ličnih laserskih štampača zasnovanih na mehanizmu koji Minolta usavršava već sedam godina, "oplemenjen" Epson-ovim idejama.

Nokia i novi standardi

Marko Tanasković

Posle ekstravagancije iz prošlog broja, ovoga puta predstavljamo "klasične" modele najvećeg proizvođača mobilnih telefona - finske kompanije Nokia.

Koliko je sati?

Koliko je sati?

Branislav Bubanja

U slučaju Casio časovnika, ovo pitanje postaje zastarelo i nedovoljno precizno - novi modeli ne predstavljaju samo sredstvo za orijentaciju u vremenu, već prerastaju u ručne organajzere.

Prvi utisci

Voja Gašić

Alps miševi, ATI Radeon 9000 All In Wonder grafička kartica, Fujitsu-Siemens Stylistic ST4121 Tablet PC, iRiver iFP-195TC, iRiver iMP-50, MSI Mega PC, PQI kartice i čitači, Sicomp Monolit (računar za info pultove), Soltek SL-KT400-A4 matična ploča, Sound Blaster MP3+ plejer, Trust tastature i miševi, Xelo MP304 (kombinovani flash disk i MP3 plejer).