PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 95 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

25 u Dositejevoj

25 u Dositejevoj

Branko Maksimović

Pokušajte samo da zamislite kako izgleda skup od 25 moćnih kućnih konfiguracija koje su se ovog meseca našle na našem testu... Posle celomesečnog posla, možemo samo da kažemo da firme ovog decembra očekuju pristojan pazar...

DLP projektori, definitivno

Voja Gašić

U segmentu najkvalitetnije i najažurnije ponude projektora, pored redovnog Plus-a, sada se nalazi i Optoma.

Vreme Radeon-a

Aleksandar Veljković

Današnji lider u domenu 3D grafike zove se ATi, ali i firma nVidia ulaže značajne napore u razvoj grafičkih kartica, održavajući priključak. Kako će se međusobno odnositi Radeon 9800XT i GeForce FX5950 Ultra?

Canon EOS 10D

Boris Stanojević

Digitalna fotografija osvojila je svet, pa se formira i "gornji dom" ovog tržišta. Na tronu su digitalni SLR fotoaparati, među kojima prvo mesto po prodaji trenutno zauzima Canon EOS 10D.

Za bržu mrežu

Milan Bašić

U svetu su broadband, gigabit i wireless deo svakodnevnog razgovora o mrežama, pa čak i onim najmanjim. Kod nas to vreme tek dolazi, ali prvi uređaji prihvatljive cene su se pojavili u prodaji. Pred nama se našao niz uređaja firmi Canyon i Schrack.

Manje, brže, bolje, iPaq

Manje, brže, bolje, iPaq

Vladimir Cerić

Po preuzimanju Compaq-a, Hewlett-Packard je izmenio mnoge proizvodne programe. Posebno su zanimljive promene u porodici malih iPaq računara, pa smo sa zadovoljstvom testirali jeftini 1930 i skupi, ali moćni iPaq 5550.

ATI je dovoljan

Aleksandar Veljković

Nakon što se nVidia sa poprilienim uspehom priključila spisku proizvođača setova čipova, i ATI je stupio na tu scenu. Testirali smo njihov prvi čipset namenjen pločama za desktop računare.

Samsung u crno-belom

Samsung u crno-belom

Milan Četić

Ako posmatramo uspon korporacije Samsung na IT tržištu, lako primećujemo kako je svaki njihov korak brižljivo planiran. Sada su na redu multifunkcionalne mašine 5115, 5315F i SCX-4216. Dve su zasnovane na inkjet a jedna na laserskom štampaču...

Centrino može i da sačeka

Milan Bašić

Jači procesori, veći diskovi i umrežavanje, uz povoljnije cene su najznačajnije odlike modela koji su se pojavili kod nas u poslednje vreme. Čak i bez Centrino tehnologije, Asus A2400H, L3000D, L5800C i FSC Amilo D8830 zaslužuju pažnju.

Canon i865

Milan Četić

Danas gotovo svaki inkjet štampač može da zadovolji potrebe velikog dela gorisnika, ali mesta za inovaciju i dalje ime. Canon i865 je očito plod pažljivog ispitivanja tržišta...

Lexmark X215

Angelina Vučković

Kompanija Lexmark je korisnicima najzad ponudila kompletan multifunkcionalni uređaj - model X215 objedinjuje skener, faks i laserski štampač. Sve to je prilično bogato opremljeno...

HP ScanJet 4600/4670

Milan Četić

Novi modeli iz ScanJet serije, 4600 i 4670, predstavljaju pravo iznenađenje: umesto da stoji paralelno sa površinom stola, papir se ulaže gotovo u vertikalnom položaju. Ta "sitna" razlika otvara čitav spektar novih primena...

HP PSC 1350/2510

HP PSC 1350/2510

Angelina Vučković

Hewlett-Packard, promocijom PSC 1350 i PSC 2510, započinje novi napad na tržište multifunkcionalnih mašina. Konačno kvalitet i brzina štampe odnosno skeniranja ne zaostaju za uređajima specijalizovanim samo za jednu od ovih primena, a i integracija je sve čvršća...

Epson L-300/L-400

Milan Četić

Epson je stekao reputaciju proizvođača solidnih digitalnih fotoaparata, a onda je prošle godine naprosto nestao sa tog tržišta. Sada se Epson vraća na tržište sa dva nova modela i potpuno novom koncepcijom.

Plejer i kompresija

Branislav Bubanja

MP3 CD plejeri su gotovo potpuno istisnuli iz upotrebe klasične CD plejere iz jasnih razloga - po neznatno višoj ceni nude mnogo veću funkcionalnost. Šta donosi ATRAC3plus format kompresije i kako se Sony-jev D-NE511 snalazi sa njim?

Zvuci revolucije

Zvuci revolucije

Voja Gašić

Kad su u pitanju računarske komponente, navikli smo na blagotvorni uticaj konkurencije. Tako se na tržište dobrog zvuka umešala i poznata kompanija VIA modelom Revolution 7.1. To je osmokanalna kartica vrhunskog kvaliteta u potrošačkom segmentu.

Sve boje na vašem zidu

Milan Četić

Tragajući za idealnim štampačem koji može da se koristi i za tekst i za fotografije, HP je osmislio Photosmart 7960. Njegov ključni adut je PhotoREt Pro tehnologija.

Prvi utisci

Voja Gašić

Abit DigiDice barebone sistem, Canyon Flash USB drajv, Digimax 240 i 360, KWorld PC2TV, Logitech Extreme3D Pro i Attack3 džojstici, M-audio Oxygen 8 USB klavijatura, Technosonic CD MP3 plejer i Zalman kuleri.