PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 97 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Slabo svetlo i kratki kablovi

Branko Đaković

Došlo je vreme za nešto novo - test notebook-a i dodataka u uslovima za koje su oni i napravljeni. Dakle, prvi road test u našoj kompjuterskoj štampi...

Mali računar za sve uslove

Dejan Ristanović

Povremeno u našu Redakciju stigne neki uređaj koji izgledom ili namenom odudara od opreme koju obično testiramo. Ovoga puta to je Psion Netpad 5710, mali računar za teške uslove...

Konzervativna besprekornost

Aleksandar Veljković

Samsung već godinama predstavlja referentni kvalitet kada je reč o CRT monitorima. Šta nude njihovi novi TFT modeli 152MP, 172MP, 172N, 173T a posebno novi hit, 21-inčni 213T?

FX5700 ili nešto novo?

FX5700 ili nešto novo?

Branko Maksimović

Prvi GeForce FX5700 Ultra modeli su nas prijatno iznenadili, ali naziru se i nove zvezde na tržištu grafičkih kartica: XGI gradi koncepciju na ideji koja je proslavila 3dfx Voodoo...

WiFi manija

Voja Gašić

Asus je snažno nastupio na tržištu SOHO i kućnog wireless umrežavanja, a na našem stolu našla se nova Asus-ova 802.11b i 802.11g oprema.

Još korak do idealnog

Milan Bašić

Cena ili performanse... dilema koju najčešće rešava novčanik. U potrazi za savršenstvom, isprobali smo dva FSC Amilo računara,kao i adute firmi Dell i Rexton.

Comtrade-ov brend

Comtrade-ov brend

Vladimir Cerić

Prva četiri brand računara kompanije Comtrade su ovog meseca prošla kroz našu laboratoriju: da li se opredeliti za model 210, 310, 410 ili 510?

Štampa bez kompjutera

Štampa bez kompjutera

Milan Četić

Digitalna fotografija praćena štampom na inkjet štampačima postale je popularna i među ljudima koji nisu vični upotrebi računara. Zato se pojavio čitav niz inkjet štampača koji imaju mogućnost štampe direktno sa memorijskih kartica. Testirali smo ponudu firmi Canon, Epson i HP

Sigurni krov za podatke

Milan Bašić

Dobrih i jeftinih servera nema baš puno na ovom svetu i zato nismo propustili priliku da se upoznamo sa jednim od njih, koji stiže iz firme Asus.

PC Chips ploče

PC Chips ploče

Aleksandar Veljković

Da li je bolja skupa ploča sa bogatom opremom ili jeftina ploča koja nema posebnu opremu, ali je veoma pouzdana? Izreka kaže da ono čega nema ne može ni da se pokvari...

Olympus za profesionalce

Aleksandar Veljković

Može li E1 potpuno novi pristup u projektovanju digitalnih SLR aparata da pretvori u konkretnu prednost?

PDA višestruke namene

Vladimir Cerić

Sony UX50 nije baš klasičan Palm PDA, ali nije ni TabletPC. Potražili smo njegov pravi identitet...

DVD pisači pod lupom

Uroš Radulović

Četiri DVD pisača, LG GSA-4081B, Gigabyte GO-W0404A, MSI DR8-A i LiteOn LDW-411SX, zastupaju četiri pogleda na ujedinjenje "plus" i "dash" standarda. Kupac se nalazi u slatkoj dilemi...

Aristokratski MP3

Branko Maksimović

MP3 plejeri odavno nisu novitet - izbor je veliki, a konkurencija oštra. Kako su izazovu odgovorile firme iRiver i Creative Labs?

Canoscan 3200F

Milan Četić

Iako sve više ljudi u svetu kupuje digitalne fotoaparate, film-skeneri ne gube na popularnosti. Zato smo sa zadovoljstvom isprobali Canoscan 3200F.

Canon A80

Canon A80

Aleksandar Veljković

Canon-ova najprodavanija familija digitalnih fotoaparata napravila je korak dalje - rezolucija je stigla od 4 megapiksela, ali je proizvođač ponudio i nešto više od povećanog broja tačnica.

HP LaserJet 4200ln

Milan Četić

Najnoviji HP-ov laserski štampač više klase nosi oznaku LaserJet 4200ln i predstavlja oslabljenu i pojeftinjenu verziju modela LJ 4200, prilagođenu pre svega tenderskim ponudama. Kako ovaj štampač funkcioniše u firmi?

HP Business Inkjet 1100d

Milan Četić

Koncept poslovnog inkjet štampača koji je HP promovisao pre nekoliko godina pokazao se kao izuzetno interesantan, pa je sada ovaj proizvođač rešio da ga "spusti u mase". Rezultat se zove BI 1100d i košta otprilike koliko i DeskJet-ovi.

Kodak 6340

Milan Četić

Kodak ima dugu tradiciju proizvodnje digitalnih fotoaparata, ali je tek u poslednjih godinu-dve dana uobličio koncepciju i okrenuo se najširem tržištu. Njihovi aparati su namenjeni prvenstveno foto-amaterima, a novi primer se zove Easyshare DX 6340.

Microtek 4850+ i 6100

Milan Četić

Rezolucija skenera i dalje raste - kao da korisnicima nikada nije dovoljno tačkica. Microtek je na tržište plasirao dva nova modela koji lepo kompletiraju ponudu ove poznate firme...

Fujifilm S3000

Aleksandar Veljković

Fujifilm nudi instant rešenja, ali ponekad ume da iznenadi modelom namenjenim ambicioznijim fotografima. S3000 je najnoviji izdanak te tradicije, sa solidnom rezolucijom i mogućnosti snažnog zumiranja; čak i fizički podseća na SLR aparate.

Jenoptik fotoaparati

Milan Četić

Na tržištu fotoaparata ima mesta za proširenje ponude. Predstavljamo proizvode nemačke firme Jenoptik namenjene pre svega amaterima: JD3.3xz3, JD 4.1xz3 i JD 5200z3.

Kako ukrotiti divlju bateriju

Voja Antonić

Veliki kapacitet uz male dimenzije i nisku cenu, lako održavanje i oko 1.000 ciklusa punjenja i pražnjenja... Sve to postoji ali, nažalost, ne u jednoj bateriji.

Prvi utisci

Voja Gašić

3D Vision eksterni TV tjuner, Creative Webcam Pro / Ultra, H&B Home Theatre, Logitech MX 900 Bluetooth miš, Logitech Pocket Video 550 mini kamkorder, M-Audio Sonica eksterni zvučni adapter, Mercury CyberPix S-450V digitalni fotoaparat, Mercury MP3 plejer, Teac i US Blaster zvučnici