PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Hardver Hardver
PC #130 : Februar 2007

 Naslovna  Sadržaj 
Branko Maksimović  

Swarovski & MSI

Kako da privučete pažnju ženskih osoba ako ne ugradnjom nakita u vaš proizvod? Poštujući ovo pravilo, MSI se udružio sa švajcarskim juvelirima, kompanijom Swarovski Crystals...

Dizajn je jedan od faktora koji u velikoj meri utiču na uspeh proizvoda. Prenosni računari su postali deo svakodnevne consumer elektronike, pa ako se modeli konfigurišu u skladu sa namenom, zašto ne bismo mogli da imamo i outfit dizajniran prema ukusu korisnika? Tako su na red su došle i pripadnice lepšeg pola.

Kako bolje da privučete pažnju ženskih osoba nego inkorporiranjem nakita u vaš proizvod? Poštujući ovo pravilo, MSI se udružio sa švajcarskim juvelirima, kompanijom Swarovski Crystals, koja je mnogima poznata kao najpoznatiji proizvođač kristalnog nakita svih vrsta. U suštini, ovaj 15-inčni notebook, namenjen ženskim osobama (ili onima koji se tako osećaju), predstavlja „nakićenu“ verziju modela M677, pa i sam nosi oznaku M677X. Baziran je na nForce 6100 čipsetu sa dvojezgarnim AMD Turion 64 X2 procesorom na 1800 MHz, sa čitavim gigabajtom DDR2 memorije i GeForce 7600 Go grafičkim adapterom. Ako ovo čita neka ženska osoba, neka je cifre ne plaše – dajemo reč da sve ovo radi zaista brzo. Da bi proverili koliko je ovaj fancy notebook i future-proof (odnosno „otporan na budućnost“, ako pitate kolegu Hermana), na disk od 120 gigabajta smo instalirali Windows Vista Ultimate Edition, koji je radio vrlo živahno, a Microsoft Update je bez problema pronašao sve drajvere. Widescreen ekran, rezolucije 1280×900 piksela, ima glare premaz koji ne reflektuje previše svetlost, a pohvalili bismo prisustvo kompletne tastature sa numeričkim delom, zbog čega su zvučnici pomereni iznad, prema ekranu. Na gornjoj ivici je smeštena i Web kamera rezolucije od 1,3 megapiksela, a tu je, naravno, i dual-layer DVD rezač.

Sada dolazimo do najvažnijeg detalja, a to su sami kristali. Poklopac ovog prenosnika je načinjen od glatke plastike, a u njegovom centru je osvetljeni MSI logo uokviren nizom kristala poznatog proizvođača. Ceo uređaj možda izgleda i lepše nego na slikama – gorepotpisani se čak i uplašio što mu se sve to toliko dopalo. Da bismo uređaju nešto i zamerili, pomenućemo tastaturu koja je nešto lošijeg kvaliteta (ugiba se pod jačim pritiskom, doduše muških šaka), a i prateća torba bi mogla da bude malo ekskluzivnija. Ovaj notebook predstavlja idealan poklon za izabranicu vašeg srca – sigurno će izazvati njeno oduševljenje.

Korisne adrese:

MSI Serbia
http://www.msi-serbia.com