PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Hardver Hardver
PC #156 : Jun 2009

 Naslovna  Sadržaj 
Nebojša Rašković  

Boja za sve

Konica Minolta je osvežila prestižnu seriju magicolor laserskih mašina. Jednostavan dizajn i dobre radne performanse nikog neće ostaviti ravnodušnim. Pogledajmo kako su se pokazale na našim testovima...

Konica Minolta magicolor 1600W

Nakon novih bizhub modela, Konica Minolta je predstavila i novu seriju magicolor mašina, koje se odlikuju visokim kvalitetom štampe, jednostavnim rukovanjem i povoljnom cenom. Jedan od najmanjih kolor lasera u ponudi je magicolor 1600W, koji cilja na korisnike sa skromnijim budžetom, pa je brzina štampanja u drugom planu. To se primećuje pre svega kod kolor štampe, dok je crno-bela na solidnom nivou. Kvalitet svih vrsta otisaka je odličan – Altona i Spancerlab testovi pokazuju odličnu zasićenost prahom, što automatski donosi i korektnu čitljivost sitnih fontova i dobru reprodukciju sitnih detalja. Pošto je reč o osnovnom modelu, dizajneri su se odlučili za jednostavnu kontrolnu tablu, sa svega nekoliko tastera i četiri LED diode koje pružaju informacije o stanju tonera u kasetama. Uz štampač se dobijaju startni Simitri toneri kapaciteta 1.500 otisaka, dok svaki naredni odštampa do 2.500 listova. Pored solidnih karakteristika, povoljna cena je razlog više da ovaj model ozbiljnije uzmete u razmatranje ukoliko planirate kupovinu novog štampača.

Konica Minolta magicolor 1680MF

Na bazi ovog modela dizajneri iz Konica Minolta-e su projektovali i dva multifunkcionalca – reč je o vrlo sličnim modelima magicolor 1680MF i magicolor 1690MF. Napredniji ima vrhunski ADF, faks i više memorije i namenjen je malim kancelarijama, dok je skromniji model kao stvoren za kućne kancelarije. Oba multifunkcionalca krase lepo osmišljene kontrolne table, preko kojih se može upravljati svim raspoloživim funkcijama. Glavna prednost testiranih uređaja nad konkurentskim rešenjima leži u relativno skromnim dimenzijama i odličnoj logističkoj podršci, koja je oduvek jača strana firme Konica Minolta. Treba uzeti u obzir i potrošnju tonera koja direktno utiče na isplativost, a ovi modeli su upravo napravljeni tako da daju najbolji odnos cena-kvalitet – čak i kada nije aktivirana opcija za štednju, potrošnja praha je razumna. U brzini štampe ovi modeli nisu neki šampioni, što smo i očekivali budući da su zasnovani na modelu magicolor 1600W, ali kvalitet štampe zaslužuje dobre ocene. I na mono i na kolor otiscima prelazi su nešto blaži, dok je ispunjenost fragmenata prahom odlična. I reprodukcija boja je za svaku pohvalu, a čitljivost sitnijih detalja je vrlo dobra.

Konica Minolta je ispunila većinu naših očekivanja i nastavila tamo gde je stala sa prethodnom generacijom magicolor multifunkcionalaca. Novi dizajn, male dimenzije i visok kvalitet štampe i kopija čine ove modele dobrim izborom. Ako na sve to dodamo i korektnu cenu, eto razloga više za našu preporuku.

Korisne adrese:

Konica Minolta
http://www.konicaminolta.co.rs